Nu vet även magen :p

Ibland hör man en sak väldigt mycket o blir så less på folk för att de tjatar om det. Man tänker "ja ja, jag fattar. jag förstår. Nu kan jag detta. Gå vidare för fan". Men så går de en tid o så får man höra de ytterligare en gång i ett annat sammanhang o me lite annorlunda vinkling, så fattar man helt plötsligt va man missat dittills. En sån upplevelse hade jag idag. Plötsligt accepterade jag med magen en massa saker som huvudet vetat hur länge som helst.

Nyfiken på vad jag kom fram till? Det får du gärna vara ;)

Kram o hej

Detta är bara en bit av mig ;p

Självcensuren är en alltid lika intressant tanke. Hur mycket av mig  skall jag visa upp här och vad ska jag dölja? Jag har hittills försökt låta bli att skriva om sånt som kan skada mig själv eller någon annan på något sätt. Men i morse hade hjärnan tagit semester efter en sömnlös natt och jag skrev en lång, utlämnande och vacker text. Fast jag hann aldrig skriva färdig den innan jag försvann till jobbet. Nu när jag skulle sätta mig och avsluta den så hade min dator fått krupp och 90% av texten var borta.

Jag tog det som ett tecken om att min dator e kärleksfull och öm och bryr sig o tar hand om mig när jag själv inte tänker efter riktigt. Så jag försöker inte skriva om texten utan e bara glad att jag har en så söt o snäll dator =)

***************************************************************************

Jag lyssnar på morgonens morgonpasset i p3 just nu. Detta e nog det mest intressanta program alla kategorier både va de gäller tv o radio. O den där Hanna hade man lätt dejtat bara för hennes dialekt hehe
Hon påminner massor om en för mig speciell person. I alla fall, de pratar om att kolla upp den man ska dejta på internet. Tydligen finns de människor som läser andras bloggar o blir sedan så  intresserade att de vill dejta personen i fråga.

Visst e tanken lockande att någon skulle läsa min blogg och finna mig så intressant att den personen skulle vilja dejta mig och lära känna mig bättre. Men det är just det som är grejen - ATT LÄRA KÄNNA MIG BÄTTRE! Jag hoppas att ingen tror att den del av mig som jag visar upp här är hela mig.

Det får mig att tänka mig på en annan sak:
Jag har träffat en del människor när jag jobbat på chaparral som blivit mycket intresserade av mig, bara för att sedan tappa intresset när de lärt känna min riktiga person. Visst, som skådespelare så bör ju alla ens roller återspegla en bit av en själv (som modellen här under visar.) Men jag är så mycket mer än en bit som jag dessutom förstärker.



Det är för mig fascinerande att de finns människor som på allvar tror att jag ska vara som en vild cowboysare som rånar folk o har en energinivå som ett rymdskepp. De av er som som känner mig vet att jag är en riktig laid back kille som e riktig genomsnäll. Intressant då att jag oftast får spela en riktig elak typ hehe

Nä nu räcker de för denna gång

Kram o hej

Skäms, ta mig fan!

Igår var det VM-kval i fotboll för herrar och Portugal tog emot Sverige. Portugal anföll i 80 av de 90 minuterna o sverige i typ 3. Efteråt verkar både svenska laget, media och de så kallde experterna supernöjda. Detta förstår inte jag!!!

Ok, vi hade tre bjässar i försvaret i form av vår målvakt o de bägge mittbackarna men hur kan man applådera ett lag som inte ens försökte vinna???

För en vecka sen tyckte jag att Nässjö skulle skämmas. Nu e de dags för hela Sverige att skämmas. Vi är tydligen fega kräk som inte vågar vinna. Förresten behöver jag nämna att Sverige i sina tre senaste VM-kvalmatcher gjort NOLL mål?

Kram o hej

om sveriges landslag

Vi är så simpla...

Vi människor är lustiga. Jag minns när jag pluggade till dramapedagog. Hela skolan var iväg o kollade på Hip hip hora. Efteråt satt vi i klassen o ch pratade om filmen och många var mycket upprörda. Jag o andra sidan var riktig upprymd. Inte för att jag njuter av att se hur man knäcker en fjortis, men över att se hur enkelt de egentligen var att vända på den steken. Att de enda som krävs e någon som verkligen står på ens sida o  tror på en så får man tillbaka så mycket av det man hade och tom har växt av hela situationen.

Detta kom jag o tänka på nu när jag tyckte att den här dagen var riktig trist och jag hade varken ork lr lust till något alls. Plötsligt så får jag sex nya uppdrag på The West som är ett online rollspel jag lirat ett par månader nu och det lilla gav mig sån kick att det känns som att ljuset i hela rummet ökat med typ 20-30%.

Ok, nu tänker du säkerligen att jag e en riktig dator- o spelnörd. Och det är jag säkerligen, men det är inte vad jag vill att du ska ha me dig. Det jag vill säga är att det krävs så lite för att ändra en persons mood - så tänk på att möta världen me ett leende! Men det krävs oxå en insatsen av personen själv för att nå förändringar.

Ta tjejen i Hip hip hora: Hon fick energin o livslusten ifrån omgivningen men det var hon som aktivt tog tag i problemen. Och jag för min del har kämpat i en veckas tid med The West trots att inget hände o nu kom belöningen. Så nu ska den inspirerade Mr PG ta o träna på Wiin medans han kollar in en film som en elev gjort ett arbete om =)
Life is good!!!

Kram o hej


Äntligen helg

Igår blev de inte nåt bloggande. Hade nämligen en kompis här. Jag kom från jobbet, somnade en stund och sen var jag o hämtade henne från stationen. Hon tyckte att jag verkade annorlunda - sårbar på nåt sätt. Antar att hon har rätt!

Det har varit en extrem hård vecka för min del och det har nog satt sina spår. Jag hade t ex inte orkat diska på 3 dagar. Och jag kände mig skör i kropp, knopp o själ. Men en trevlig kväll me bra sällskap och lite ordentlig sömn så känns det genast lite bättre. Jag hoppas på att resten av helgen blir extrem lugn så jag kan ladda om och va mig själv på måndag igen. Mina planer för helgen: Plugg, film, fotboll, städning och promenader =)

Kram o hej

<3

The gr8est thing u ever learn is to love n to get loved in return. En gång i tiden kunde jag säga massa fina ord och mena dem. Nu kan jag oxå säga massa fint, men jag menar dem inte.
- Hej anden i flaskan, jag önskar att jag nångång ska möta någon som jag vill säga förljande ord till och som uppskattar dem till fullo:

Att ge upp dig är så svår
Att vara utan dig är så smärtsamt
Mitt liv känns som rena döden
Utan dig som mitt månsken
Min existens är din
Och ditt hjärta är som syre för mig
Går du iväg blir det min död
Du e den som håller mig uppe
Säg inte att vi måste skiljas åt
Om du inte finns, finns inte jag heller
Utan dig räcker jag ej till
Om du lämnar mig
Så har jag inget hopp om mitt liv

Mitt liv har varit en stor plåga tills nu
Men när jag såg dig så förstod jag
Att kärlek fortfarande kan uppstå även på jorden
Människor har krossat mitt hjärta och lärt mig
Att gömma undan mig och det från omvärlden
Kom o trösta mitt trötta hjärta
Jag vet att mitt liv utan dig är i spillror
Om du går iväg så dör jag
Säg att du stannar hos mig

Visst livet fortsätter ändå
Men jag vill också säga att jag har en egen stjärna i himmelen
Som lyser upp min livsväg
Låt mig säga det alla redan vet
Att änglar finns det få av
Och jag vill också min egen
Har väntat hela mitt liv på den stund
Då du säger att du vill dela mitt liv
Utan dig finner jag inga fler ord

Kram o hej

Såååå sent

Ikväll var det utvecklingssamtal och därefter jobbade jag en stund med min monolog som jag ska framföra imorn eftersom jag lovat eleverna det. Jag hade tänkt o hinna med o skriva o öva in den på  lektionstid men det visade sig att jag fick fullt upp me annat på lektionerna.

I alla fall så kom jag hem först vid 21 o så skulle jag laga maten som jag planerat i över en vecka. Problemet är bara att maten i fråga tar sån tid att jag fortfarande inte fått nån mat i mig. Klockan hinner nog bli en bit över 23 innan jag får någon mat, så det var tur för mig att jag åt riktig lunch idag isället för pulver o tog en macka på eftermiddagens möte :p

Kram o hej

Ett tips

Ett tips till alla elever - speciellt om ni bor hos föräldrarna. Ring inte till radio mitt i natten! Kolla här under så förstår ni vad jag menar :p

Kram o hej


Idioter

Jag var och tittade på HV-Frölunda igårkväll. Med mig hade jag lilldanne som har adopterat mig som storebror. Normalt sett när vi är på HV:s matcher så står vi på sektionen för HV:s ungdomar men denna gång åkte vi in mycket tidigt för att ta bra platser hos klacken. Vi fick tag i alldeles strålande platser och jag var mycket nöjd. Fast jag började få en olustig känsla redan på uppvärmingen när klacken buade ut Frölunda, men det glömde jag snabbt bort. Vi sjöng och studsade och viftade med våra flaggor och det var allmänt gr8.

Fast ju mer in i matchen vi kom ju otrevligare blev det. Det skräks diverse otrevligheter och pekades med det där fingret osv. Alltså jag har inget emot att håna motståndarlag så länge man gör det med finess. Så när klacken sjöng "ingen köper volvo längre" lr nåt sånt så sjöng jag gladeligen med och tyckte att nu var vi roliga. Men en stund senare när en liten grabb på typ tio som står bakom mig skriker att domaren är en hora är det inte längre ok. Och när hela klackan säger "we are HV - fuck u" och danne frågar mig varför de visar fingret så tycker jag inte längre att det är skoj att stå i klacken. Så inför tredje period söker vi oss till några tomma sittplatser o jag hamnar brevid en man som luktar alkoholiserad cykelställ =/ Men det är inte han som gör mig sur. Om folk nu behöver dricka för att kunna uppskatta en hockeymatch e de väl deras problem - så länge de sköter sig.

Mitt problem är klacken som beter sig som idioter. Fattar man inte att utan bortalaget blir det ingen match? Fattar de inte att alla på isen inklusive domare sliter arslet av sig för att vi ska få våran underhållning? Är man verkligen så ynklig att man bär på så mycket frustration som inte får utlopp nån annanstans?
Vet ni om nån klack här i Sverige som röjer utan o slänga ur sig massa skit? Berätta de i så fall för mig så ska jag genast börja hålla på laget i fråga!

Kram o hej

uppvärmningen
Hockeyspelare som strechar på isen är bland det roligaste och mest fjantiga man kan titta på :p

entré
HV-spelarna gör entré och vi viftar för fullt med våra GULA flaggor och sjunger HV-BLÅ :p

Matchen
Matchen är igång och hejarklacksledarna eldar på klacken!

Ingen mår så bra som jag

Vissa dagar är bara tyngre än andra. Då måste man pusha sig själv som fan. Ett bra sätt är ju musik. Det är t ex vetenskapligen bevisad att musik med högt tempo och positiv text ökar ens prestationsförmåga. Ett exempel på en sån låt e Adam Tenstas My cool. En annan är låten här nedan som jag har som pepplåt varje gång de känns som att man helst av allt vill krypa ner i sängen o ligga kvar där ett par dagar. Och den har gjort sitt jobb varenda gång med :p

Kram o hej



SKÄMS NÄSSJÖ

Nässjös damer vann SM-guldet i bandy igår. Så idag var jag på Torget för att ta emot dem. Jag hade tänkt att skriva om hur gött det är att ett lag från lilla Nässjö slår AIK o tar guld. Landsbygdens seger över 08. Jag hade tänkt att skriva om det genuina i damidrott osv. Istället sitter jag här och är bitter

Vilken jävla mottagning stackarna fick. Där fanns några hundra tappra, nån kommun-tant som var alldeles för kär i sin egen röst och nån gubbe som delade ut blommor och inte ens kunde namnet på hela laget. Inte ens en upphöjd scen fanns där och förutom de som var längst fram var det ingen annan som såg särskild mycket av guldhjältarna.

Så jag stod där och funderade på hur det skulle ha sett ut om det hade varit herrlaget som hade tagit de där guldet. Jag ser hur de hade stått flera tusen o tagit emot dem, hur de hade stått på en jättescen bland konfetti o dansat o sjungit med hela staden.

Så skäms på er Nässjö. Nu ska de tydligen firas lite till på torsdag och jag uppmanar nu hela Nässjö att visa lite respekt - mf:s!!! Nu var det reportage om det på tv. Snacka om att de felvinklade det hela!
Nej, nu e jag sur!!!

Kram o hej

Nässjö firar damerna
Kort från de sk firandet!

Vegetarisk mat är billig

Inlägget om vegetarisk mat är det många som kommenterat både här o på msn.
Många av er vet säkerligen detta men, för varje kg kött så måste kossan äta tio kg gräs. Tänk vad man skulle kunna odla på den marken istället!!! Alltså vi löser både världssvälten och ger bönderna bättre ekonomiska möjligheter.

Angående priset på vegetarisk mat: priset på 1 kg bönor är ca 10-20 kr, morötter kostar nåt liknande och broccoli ligger på strax över det.  Lax- och fläskfilé ligger på ca 60-90 kr!!! Vad är egentligen billigast?
Vegetarisk mat är super på alla sätt - förutom o få mig o hålla mig mätt :P

Kram o hej

Bäääääääst

Kreativa människor är underbara! Kretiva människor i kombination med teknik är ännu mera underbara =)
Kolla videon här under med några goa typer som har mycket skicklighet, ännu mera fantasi och kanske lite för mycket fritid =p

Kram o hej



Skönhet

Skönhet finns överallt omkring oss - bara vi väljer att öppna upp ögonen och se de. De kan handla om att se människors inre skönhet lika mycket som att faktiskt se allt de vackra omkring oss. Titta t ex på dessa trappor!

Kram o hej

Mera vegetarisk

Jag tycker att vi borde äta mera vegetarisk mat. Mina främsta argument är att då utnyttjar vi naturen som bäst och vi mår dessutom bättre än vi gör idag. Men kött är så himla gott =)

En bra idé som många varit inne på är ju en vegetarisk dag i veckan. Själv föreslår jag att man byter ut ett par mål per vecka, gärna en om dagen. Detta eftersom jag inte uplever någon långvarig mättnadskänsla av vegetarisk mat.
En ganska vanlig fördom om vegatarisk mat e ju att den ska vara tråkig och enformig men de som påstår det kan inte ha mycket erfarenhet av det vegetariska köket. Vegetarisk mat kan vara riktig fin.

Jag hittade en lite småintressant propagandavideo för vegetarisk mat. Titta gärna på den, men känsliga tittare varnas och framför allt - titta inte medans du äter!

Kram o hej



Gott nytt år!!!

Gott nytt år allesammans!
Idag är det persiskt nyår. Jag har fått världens finaste present av mina teaterelever i form av stenhårt arbete med två scener som blev hur bra som helst :p Jag vill oxå nämna att de flesta som inte var på scen jobbade oxå mycket bra =)
En annan mycket rolig present var ett samtal av en gammal bekant som jag inte haft kontakt med på några månader. Hon ringde bara för att önska mig gott nytt år =)

Förresten så var jag stressad alldeles i onödan. Allting har gått hur bra som helst idag! Sitter nu hos mina föräldrar och väntar på den traditionella nyårsfisken. När man är här så får man glömma bort allt vad dieter heter, men jag ska försöka hålla mig ifrån att äta sötsaker i alla fall även om det hör till traditionerna.
Så fort vi har ätit så ska iväg och hälsa på lite folk med, sen är nyårsfirandet avklarat - för min del i alla fall.

Kram o hej

Dude, where is my car?

Jag känner lite stress inför morgondagen beroende på att jag inte har bilen hemma. Dels så skulle vi spelat in en film på morognen där min film behövdes. Nu tror jag i o för sig att vi kan få tillräckligt att göra ändå men bilen hade suttit fint. Dels så måste jag stressa järnet efter sista lektionen för o hinna ta tåget. Sen så ser jag inte fram emot o gå till jobbet med packningen heller måste jag erkänna!

Ikväll har jag suttit o förberett morgondagens lektioner. Återigen har jag tittat på den mycket kloke Fredrik Häréns föreläsning på utube som en klass ska titta på imorn. Jag vill inte lägga ut hela hans föreläsning här men kan rekommendera dig att kolla upp den. MYCKET GIVANDE!!!

Kram o hej

Roadtripp

I förigår hade jag en  liten roadtripp. Åkte till Gävle på seminarie. Resan började 06:00 o jag var åter hemma 01:30 efter tolv timmars bilkörning. Jag kan säga att jag var något trött efter den resan o det är först nu som jag börjar känna mig som människa igen. Resan underlättades dock betydligt av att jag hade sällskap i bilen av den skönsjungande fröken linda som hoppade på i motala o åkte fram o tebax bara för att hålla mig sällskap och underhålla mig med sång o spökhistorier.

Hon passade oxå på att föreviga denna fantastiska resa som innehöll bl a 3 Mcdonalds-stopp (jag vet, dieten gick kalasbra den dagen) Vidare fick jag världes sötaste bil i present. Det kanske kommer ett kort på bilen längre fram men till dess för ni nöja er med ett par bilder ifrån resan!

Kram o hej

Frulle på mcdonald roadtripp09
Me is hungy

Kör bilen till Gävle
Så tokig blir man av den nyttiga mcdonaldsmaten

Dagens sista mål på mcdonalds
Vi har precis avslutad måltid nr 3 på donken o är lyckliga o ovetandes om dimmhelvetet som väntar på oss =p



Solidaritet

Vanligaste felet som jag har sett amatörer göra på teaterscenen genom åren är att man är för fokuserad på hur man ska prestera. Man blir alltså alldeles egocentrerad. Detta gör  i sin tur att man tappar kontakten med sin omgivning på scenen och är därför inte närvarande till 100!

Det kan vara svårt att motivera t ex en resultatinriktad elev om att fokusera mindre på sig själv men det jag brukar säga är nåt i stil med att:
När du försöker göra dig bra så e du en person som gör det, men om du försöker göra de andra fyra bra och de gör samma sak för dig så har du plötsligt fyra personer som försöker göra dig bra. När tror du det är som lättast för dig att vara bra?

Samma tanke gäller livet i allmänhet tycker jag. Om vi alla kämpar för att förbättra livet för vår omgivning så kommer livet att vara så mycket enklare. Det finns dock ett stort problem med detta och det problemet stavas "OM"!
OM de andra gör samma sak för dig - så blir det bra. Men om du ger o ger och andra tar och tar så förlorar du på det bara. Och ingen vill vara en förlorare vilket innebär att tids nog blir även den mest solidariske av oss en egoist!

Här finns alltså en krock mellan idealvärlden och verkligheten: I den bästa av alla världar så kämpar vi världen över för att våra medmänniskor ska få det bättre. Vi njuter av tanken på att kunna förbättra livssituationen för andra och vi glädjs åt andras framfart. Men verkligheten består av massa egon, och så länge det finns egon så har i alla fall jag svårt att inte oxå vilja roffa åt mig så mycket av kakan jag bara kan.

Min teori är att människan vill göra det som man tjänar mest på. Så länge vi alla e solidariska så tjänar vi grymt mycket på det, men så fort någon av oss börjar tänka som egon så spricker allt. Andra ser hur den personen tar ifrån dem utan att ge tillbaka och då börjar de göra samma sak och så är vi där vi är idag - med massarbeslöshet, depressioner, ekonomisk kris och trots att alla vet vad som behöver göras så är det ingen som vill göra det för ingen vill tänka längre än sin egen näsa!

Så TA BORT STORFÖRETAGEN OCH MARKNADSEKONOMI OCH INFÖR EN SOLIDARISK VÄRLDSORDNING! Se till att alla är med på båten så är även jag gladeligen med och bidrar =)

Kram o hej

Mitt liv om 5 år

Kolla på videon här under. Det skulle kunna vara hämtad ur mitt liv om 5 år. I alla fall om jag får bestämma saker och ting!

Kram o hej


Jag slipper armhävningarna =)

Schlagerfesten igår var en stor succé och alla inblandade var mycket nöjda med kvällen och natten. Under tiden vi partade och firade att jag skulle slippa 300 armhävningar (det var nog mest jag som firade det. De andra var lite besvikna för det) så passade bloggen på att locka till sig rekordmånga besökare - SKOJ =)

Angående själva schlagern: Jag förstår inte hur Svreige och svenska folket tänker när det gäller det här med låtarna och vilka man röstar på. Jag tror inte att vi har skuggan av en chans att vinna i europa. Tror faktiskt inte ens att vi tar oss till final =/
Det absolut bästa med finalen var den ryska pausmusiken =) Det här är vad jag kallar humor. Kolla in videon och kvalitén till trots - NJUT!!!

Kram o hej



Schlagerfinalen

Så var det då dags för finalen och schlagerfesten till trots så kommer jag försöka mig på lite direktbloggande. Fast är nån av låtarna i årets final schlager? Inte vad jag kan minnas. Här kommer ett löfte inför finalen: Vinner Caroline af Ugglas ska jag imorgon göra 300 armhävningar!!! Hon får bara inte vinna! Vi kommer då o skämma ut oss alldeles i Europa :(
Ok här är kvällen låtar med kommentarer (vi får väl se om min uppfattning om låtarna har förändrasts något sen sist):

  • Måns Zelmerlöw, Hope & Glory: Vad bakgrundsdansarna kan förbättra en låt. O så - ge mig hans kläder :p

  • Caroline af Ugglas, Snälla Snälla: Som sagt - 300 arnhävningar om hon vinner. Snälla, snälla , snälla, rösta inte på henne =p

  • Agnes, Love Love Love: Åh gud, hon har ju verkligen ingen scennärvaro. Håret tar över helt!

  • H.E.A.T, 1000 Miles: Skitlåt i sten läcker förpackning. Lampkåte PG likes :P

  • Emilia, You're My World: Mysig men intetsägande låt!

  • Alcazar, Stay The Night: Samma färgtema o tanke som jag hade till "En natt i februari", läckra effekter, grym närvaro o het dans. Ok, jag erkänner: Jag gillar de här :) Kom ihåg: Schlager ska va GAY :p

  • Sarah Dawn Finer, Moving On: Citat från en på festen "nu kom de in med badrockar oxå". Jag älskar dansarna. O låten e trevlig :p

  • E.M.D., Baby, Goodbye: De har ju bytt kläder. Mycket trevligare denna gång. Fan denna låt sätter sig - tyvärr =/

  • Sofia, Alla: Återigen citat från festdeltagare "lite japan, lite moraträsk" Jag tycker  fortfarande att det är för mycket Aten-OS över denna låt men den e trevligare denna gång.

  • Molly Sandén, Så vill stjärnorna: Ytterligare en låt som har växt sen sist, men varför har hon lakan på sig?

  • Malena Ernman, La Voix: Hon känns mycket mera avspänd på scenen men hela showen o låten känns som too much

Vi på festen verkar i alla fall va överrens om att Petra suger!!!

Kram o hej

Skratt

Läste just e artikel om någon som hade skickat in ett anonymt brev till ett företag och bl a klagat på att en av de anställda skrattade alldeles för högt. Här kan man ju välja att argumentera för att det är ens rättighet att skratta eller att ett skratt förlänger livet eller hur ett leende smittar av sig hos andra.

Jag vill dock prata om nåt annat. Har du någon gång skrattat när du eller någon annan befunnit er i en jobbig situation? Eller när du varit stressad och pressad? Kanske t om  fått ett skrattanfall? Skrattet är nämligen en av människans vanligaste försvarsmekanismer. De flesta verkar dock inte vara medvetna om när de skrattar som ett sätt att skydda sig själva.
Jag har upptäckt de många gånger hos mig själv i situationer jag funnit som pinsamma och inte kunnat påverka att jag börjat skratta utan att knappt veta om det och sen mitt i skrattet kommit på "fan, jag skrattar". Jag har också sett det alltför ofta hos elever.

Först och främst: ESV-elever i drama är de modigaste jag vet. Att stå på scen kan vara bland det jobbigaste som finns, eftersom man inte är van vid att ta plats på de sättet. Dessutom är man alldeles "naken" och har inget att gömma sig bakom (förutom en roll). Här tar man ofta till skratt och börjar garva på scenen. Och ju jobbigare scen och ju osäkrare man känner sig ju större garv. Oftast är det mycket skratt och clowneri i början av en kurs och ju längre in i kursen man är ju mindre av den varan får man se då eleverna blir allt tryggare med att ta plats.
Detta fenomen är dock inte lika vanlig hos teaterelever eftersom de har i större grad valt denna situation och på så sätt har en vilja av att vara i fokus, men även här kan skrattet dyka upp som försvarsmekanism när man ställs inför utmaningar som ska ta en till nästa nivå.

Vad vill jag säga med detta då? Behåll skrattet för det är bland det finaste vi har, men samtidigt fundera över varför du skrattar! Om du gör det för att skydda dig själv så kanske du skulle ta tjuren vid hornen istället? Och Nästa gång någon i din omgivning börjar skratta okontrollerat och till synes utan anledning kan du ju fundera på vad denne försöker skydda sig mot!

Kram o hej

Inspirerad

Jag känner stor inspiration för vissa saker just nu. T ex så fick teatertreorna en uppgift om en kort monolog som de ska göra på tre veckor. Jag tyckte uppgiften var så skoj (självgod som jag är) att jag bestämde mig för att även göra den själv, så nu håller jag på o skriver på en kort monolog där jag ska vara Churchill. Det visade sig att denne cigarrökande man var mycket mera intressant än jag hade väntat mig dessutom :p

En annan sak som inspirerar mig just nu är musiken till "ingenting är bra, hejdå".  Jag har bestämt mig för att strunta i originallåtarna o ha sångtexterna mera som dikt till musik. Och på tal om musik så känns även morgondagens schlagerfest hos mig inspirerande :p

 Fast det som ger mig störst inspirationskälla är att idag blev det klart att jag även denna sommar skall agera vildsint cowboysare på chappen. Ser faktiskt riktigt mycket fram emot o träffa gänget. Förra sommaren var ju ingen höjdare för min del eftersom jag dels var riktig sjuk över halva säsongen och dels var där jag var i livet. Nu är jag någon annan stans i livet - vilket känns toppen. Det känns dessutom härligt att man är så pass uppskattad av människor som jag tycker riktig bra om =)
Slutligen ska jag bjuda på ett kort me den galne cowboysaren :P


Kram o hej

07

32 låtar på 8 min

Som svar på evils kommentar: Jag vet att man behöver fett. Därför som jag inte låter bli såsen till maten ;)
Kolla in klippet här nedan. Bland de grymmaste jag sett :p
Kram o hej



Jag är så syndig ;p

Det snackades en massa på jobbet om fullmånen o va de gör me våra kroppar. Rimligen borde det göra något då vi mest består av vatten och tydligen så e de som så att de är rätt många av kollegorna som får svårt att sova vid fullmåne vilket de hade varit igår.
För min del verkar den dock ha motsatt effekt. Igår va första gången sen i somras som jag somnade före elva. Det kan visserligen bero på all den fysiska aktivitet jag höll på med under dagen. Kan förresten meddela att träningsvärken vägrar släppa och det blir alltså ingen styrketräning ikväll heller.

Och på tal om det så är jag riktig syndig idag. Vi har haft utvecklingsdag på jobbet vilket innebär att sitta på möten 8-16. Möten som man egnetligen skulle kunnat avklara på en halvdag om man kunnat konsten att vara effektiv. Precis som vid alla andra tillfällen handlar det om två saker:
1. Sluta vara kär i sin egen röst!
2. Välja sina strider!

för den som inte vet om det så e den här typen av ineffektivitet något som inte hamnar på min topplista bland roligheter. Alltså var jag tvungen att belöna mig själv för att stå ut. Det blev en macka på morgonfikat och en bulle på eftermiddagen. Som om de inte vore syndigt nog så gick jag inte hem efter jobbet som jag hade tänkt, utan åkte med en kollega. Anledningen var att han skulle hjälpa mig at starta min bil. Det gick hur bra som helst och sen var jag ute o körde i dryga 60 min för o ladda upp batteriet. Ska bli spännande o se om den vill starta imorn =)
Under den färden märkte jag att avgasröret måste fixas snarast. Ljudnivån vid motorbromsningar var inte o leka med :p

Väl hemma forsatte syndigheterna: Åt resterna av fisken från igår och därefter persiska potatissalladen som mina päron hade haft med sig- MED BRÖD! Vi pratar massa potatis, majonäs o så bröd på det. Skäms på mig =(
Inte har jag lust o ge mig ut på en promenad heller. Men så fort jag skrivit klart detta ska jag ta 30 min med min älskade wii fit så slipper jag skämmas ihjäl i alla fall.

Kram o hej

Inte igen =p

Vilken dag alltså: I morse när jag skulle till jobbet så märker jag att bilen inte vill starta - trots de 5 laxar som man la på den förra veckan! Alltså va de bara o kuta järnet till jobbet (de 40 minuterna tog jag på 23 denna gång).
Jag hade en stor lucka i schemat idag pga av de hade satt in extra möten på eftermiddagen. Alltså gick jag hem och sen till jobbet igen och  handla o så hem igen. FY FAN va jag har promenerat idag. Jag kommer o va så jävla vältränad innan jag fått igång bilen :P

Väl hemma har jag ätit stekt lax med ugnsgrillade broccoli och basilika- och citronsås och nu väntar jag på House. Jag kommer inte o köra nån wii fit ikväll dock för jag har ordentligt med träningsvärk ;p

Kram o hej

Nedräkning

Gör en nedräkningslista och passar samtidigt på att utmana alla ni andra bloggare som läser detta att göra desamma =)

Tio första:

  • Första bil: En silverfärgad Golf 87 cl - kallade den för gråben
  • Första teaterföreställning jag såg: Minns inte namnet men det var i Iran när vi egentligen skulle på bio. Däremot minns jag en fightingscen med flasheffekter.
  • Första teater jag spelade med i: En som min klass satte upp i 7:an. Ingen aning vad den hette och jag hade två repiker.
  • Första teater som jag regisserade: Prins Rudolfs äventyr. En "idé till föreställning-pjäs" som min högstadiegrupp i vimmerby satte upp 06
  • Första jobb: Butiksbiträde - Kupan, Nässjö
  • Första vän: Negin
  • Första fylla: Som 14-åring i Eksjö
  • Första egenköpta cd-skiva: Guns n Roses Appetite for Destruction
  • Första DVD-skiva: Shrek
  • Första idol: Zorro

Nio senaste:
  • Senaste låt jag lyssnade på: En tvåtimmarlång mix av eurodiscolåtar från 92-96
  • Senaste film jag sett: Matador
  • Senaste teaterföreställning jag sett: Ellen
  • Senaste gången jag spelade tv-spel: Idag, wii fit
  • Senaste kyssen: Förigår
  • Senaste tele-samtal: Idag med Morgan som blivit far igen - GRATTIS
  • Senaste bok: Vetenskapens mystik
  • Senaste måltid: Pappas potatis- o köttfärsplättar med wokade grönsaker och sweetchili-creme fraiche
  • Senaste bil: Mazda MX3 - kallas greenchen

Åtta har du nånsin:
  • Klätt ut dig till motsatta könet? Ja, e man teaterapa så e man :p
  • Blivit arresterad? Nej
  • Ljugit? Ja
  • Tagit droger? Nej, inte annat än alkohol o nikotin.
  • Varit med om en trafikolycka? Ja, tom flera :p
  • Blivit opererad? Yes, två gånger
  • Bott utomlands? Men ja, levde de 11 första åren av mitt liv i Iran!
  • Varit mobbad? Ja

7 saker jag har på mig:
  • Glasögon
  • Min tunga klocka
  • Två tumringar
  • Jeans
  • Tshirt
  • Kavaj

6 saker jag gjort idag:
  • Tagit två långa promenader
  • Styrketränat
  • Regisserat "trollkarln från OZ"
  • Tvättat
  • Spelat "the West"
  • Bloggat

5 favoritsaker just nu:
  • Min dator
  • Min mobil
  • Min wii med tillhörande balansplatta
  • TV:n
  • Min riskudde
4 personer som jag ser upp till:
  • Che
  • Tomas Di Leva
  • Mormor
  • Mona

3 val:
  • Teater lr bio: Teater helt klart, film är minst lika bra hemma!
  • Sommar lr vinter: Sommar. Allt med vinter är skit. Det enda med sommaren som inte är bra är gräset (jag är gräsallergiker)
  • Choklad lr chips: Lätt val - Choklad. Mörk ska den vara, minst 70% kakao.

2 saker att göra innan jag dör:
  • Skaffa en mops.
  • Vara utanför Svea-rikes gränser längre än tre månader i rad.

1 sak jag ångrar:
  • Att jag sårat vissa personer som jag bryr mig om.

Kram o hej



Grym låt

Den här låten är nog det näst vackraste guns n roses nånsin gjort. Det svider att det är den fejkade guns (utan slash) som har gjort den men jag kan ändå inte låta bli att älska den. Det är så mycket känsla i den, både i musik o sång. Axl - jag hatar dig för att du saboterade det finaste på denna planet men din röst är ändå bara så bäst!

Kram o hej


Kvinnodagen?!?

Kvinnodagen är i mitt tyckte något att gråta över. Att vi världen över är på pass ojämställda att kvinnorna behöver ha en egen dag - då alla andra dagar anses vara männens. Gråt en skvätt över det och kämpa för att den här dagen ska tas bort - av rätt orsaker!

Nu när jag vatt bitter o politisk så ska jag även bjuda på en annan sida av mig. Här e ett klipp som jag uppskattar :P
Musiken gör rätt mycket

Kram o hej



Intressanta relationer

Jag har varit av åsikten att korta relationer är ganska ickegivande när man ser på dem i efterhand. Alla relationer känns ju som givande under tiden de pågår men när man fått distans till det så kan  man ju fråga sig hur givandede de var egentligen. Jag har dock senaste tiden fått uppleva en relation som motbevisar mig. Lr de kanske bara är undantaget som bekräftar regeln?

Den här relationen som varade några veckor har fått mig att utvecklas nåt otroligt. Det är fantastiskt  när man möter en människa som utmanar en för då får man svart på vitt vem man är, vad man står för, vilka val man gör, och vilken väg man har kvar för att uppnå den ideal av människa som man siktar mot. Och framför allt så skyndar det på denna process. Det  är egentligen vanlig hederlig bonn-pedagogik. Ge människan en lagom stor utmaning och han växer av det. Även om det under tiden kan vara pest och pina.

Jag kan minnas tidigare utmaningar som fått mig att bryta ihop, gråta och falla mot marken bara för att resa mig upp 10 gånger starkare och visare. Jag uppskattar de av mina pedagoger som varit brutala mot mig. I brutaliteten har fantastiska saker hänt med mig!

För att återgå till relationen så får det mig att tänka en teater jag såg en gång i tiden som hette "omaka par" där ena figuren säger "jag vill tacka dig för de två bästa sakerna du någonsin gjort mot mig: Tagit hand om mig, och slängt ut mig".
Exakt så känner jag - Jag är oerhört glad för tiden jag fick med denna kvinna men lika glad åt slutet och sättet de skedde. De erfarenheter jag har med mig har gjort att jag växt enorma mängder och jag kommer o ha fantastisk nytta av dem framöver.

Kram o hej

Sorry but not tonight :p

Melodifestivalen berör! På lördagar, då jag skriver om låtarna direkt framför tv:n så har jag dubbelt så många besökare som övriga dagar. Men ikväll kommer jag att bryta den lååååååååååååååååååååånga traditionen (som pågått i hela två veckor) o inte liveblogga. Men de flesta av oss har ju sett alla låtarna under delfinalerna så jag nöjer mig med att så här i förhand, lista mina två favoriter:

Star pilots och Sarah Dawn Finer. Här kommer ett löfte: Går ingen av dessa till final så ska jag bojkotta finalen! Nej, shit, jag skojar! Missa fianlen går ju inte :p Men jag lovar o hålla på alcazar i finalen hehe

Internet är btw mindre än man tror. Jag googlade på rollfunktioner och först film och sedan teater för att försöka hitta någon annan skola än den jag lär ut. I bägge sökningarna så var bloggen du just läser första träffen :p

Kram o hej

Morgonpasset i p3

Pappa sa ikväll att han hade hört på radio om nån lärare från min skola.
jag frågade: va de runt 8-9tiden?
-Ja
-På p3?
-Ja
-Då var det jag :p

Hade nämligen skickat in finfredagskortet på min teaterklass o de hade den fina smaken att läsa upp mms:et och lägga in kortet på hemsidan. Här e länken till kortet och vill ni höra själva inslaget så gå in på dagens program o lyssna på del 4

http://www.sr.se/sida/Gruppsida.aspx?Grupp=6955&Artikel=2680189&ProgramID=2024

Kram o hej

Lägenheten

Har haft en riktig kreativ dag. Morgonlektionen flöt på och ett filmmanus håller på o tar form där. På eftermiddagen va de regi av "Ingenting är bra hejdå" som gällde och trots att vi hade en massa folk borta så blev det riktigt bra. En scen mellan två killar som jag faktiskt varit riktig nervös inför gick sjukt bra! Jag får ett leende på läpparna av att tänka på den scenen =)

Det var oxå inga problem att kliva upp idag och för första gången sen jag började med dieten börjar kroppen kännas i harmoni. Jag vet ju att när jag börjar med dieten så tar det ett par dagar för kroppen att ställa om sig och avgiftas!

Nu har jag gjort en fantastisk medelhavsinspirerad bulgursallad som jag ska ha kyckling till. Jag har nämligen bjudit över mina päron på middag. Under tiden jag väntar på dem så sitter jag här =)
Här kommer btw de utlovade bilderna på lägenheten...

Kram o hej



 

Pinsamt =/

Andra dagen i Vetlanda och jag mår mycket bättre än jag gjorde igår. Jag har tom tränat idag. Imorn ska jag upp tidigare till jobbet för o hjälpa en kompis med bilen innan vi börjar. Sånt som man kan göra när man bor här :p

Tränade som sagt idag för första gången på 51 dagar. Dagens träning bestod av 30 mins lätt joggning och så gjorde jag styrketestet som jag nämnt i tidigare inlägg. Resultatet var inte bara chockerande, skrämmande, pinsamt och fruktansvärt dåligt - det var inte ens bra! =/

Jag klarar tydligen av hela tio armhävningar och fantastiska lika många situps just nu. Alltså detta e sjukt! Så klen har jag inte varit sen jag började gymnasiet. Detta e typ resultatet av den intensiva jakten på kilon som jag hade i höstas där jag medvetet brände muskler, i kombination med de där 51 dagarna då jag inte lyft på arslet. Jag får skylla mig själv och visa mig själv och omvärlden hur långt man kan komma på en månad, bara man är engagerad!

Kram o hej

Såååååååå trött

Idag har de vatt full rulle: Bilen skulle hämtas efter service, vilket gick på över 5000 men ändå lägre än jag hade trott. Så nu kanske jag överlever även sista veckan i månaden =p
Sen va de packa me sig de sista ifrån Nässjö, dra in o handla lite snabbt o sen köra till lägenheten och lämna frysvarorna, för resten hann jag inte med. Hann dock med o ta en shake, vilket fick bli min lunch innan jag körde vidare till jobbet. Hade sen en mysig lektion på jobbet.

Kom hem kl 6 o så va de bara o packa upp de sista och sen börja med maten. Sitter nu här o väntar på att värktabletten ska verka (har sjukt ont i nacke o huvudet) så ska jag sätta igång o göra treornas rollfunktionsprov vilket bör ta ca 3 timmar =/
BTW - mamma, eftersom jag vet att du läser detta: Jag har snott en karta me ipren ifrån er. Bara så du vet ;)

Kram o hej

LOVE

Jag tycker ordet älska misshandlas allt för ofta. För mig innebär att älska någon att man sätter den personen framför sig själv. Jag har gjort mig ett mått för o veta om det är så jag känner för någon eller inte:
När jag skulle kunna offra min ena njure för att rädda någon annans liv så kan jag helt ärligt säga att jag älskar dem.

Utgår jag sen ifrån detta så kan jag säga att det inte finns speciellt många människor som jag VERKLIGEN älskar. Förutom min familj e de mormor och ett X till mig. Och här, blir detta intressant på riktigt:
Kan man älska någon som man varit tillsammans med utan att vilja vara de igen? De flesta jag pratat med om detta verkar ha svårt att fatta det. Och en del tjejer jag dejtat har varit svartsjuka på henne!

Jag kan förstå det till viss del men bara för att jag anser någon vara fantastisk - innebär det att hon automatiskt blir rätt för mig? Jag tycker inte det. En människa kan vara fantastisk på så många sätt men ändå inte funka i relationen ihop med någon annan.

Någon sa till mig att alla killar är drömprinsar när de hittat rätt tjej och tills dess är de grodor. Jag tycker det är himla smarta ord - o uppenbarligen var hon inte den rätta för mig för i så fall hade vi varit sida vid sida nu. Men det innebär inte att jag  inte kan uppskatta henne för den fantastiska människa hon är. Jag kommer för alltid att älska henne men mer på ett di leva-aktigt sätt än de pasionerade som de en gång varit! Och jag hoppas att hon finner sin drömprins för det förtjänar hon verkligen!!!

Kram o hej

Sjukt många tankar

Återigen tack alla fina människor som läser bloggen och kommenterar antingen här eller direkt till mig =)
Idag har jag umgåtts med B igen. Som vanligt var det mycket givande men jag är så tjock i huvudet av alla tankar att jag måste låta dem vila o sjunka ner lite innan jag kan formulera mig om dem överhuvudtaget. Under tiden får ni underhålla er med denna underbara video som den goda (namnet till trots) miss evil har tipsat mig om. Jag skrattade i alla fall en hel del :P

Kram o hej


Lögner

Bland de värsta jag vet är lögnare. En enda lögn kan räcka för att jag ska tappa intresset för någon person. MEN jag vet också att även jag har ljugit ibland och det för människor som jag verkligen bryr mig om. Så varför ljuger jag, och varför ljuger andra?

Jag har tänkt mycket på den frågan och en av de sakerna jag kommit fram till är följande:
Ingen vill ljuga egentligen. vill bli accepterad för den man är, de saker man gör o de åsikter man har. Men ibland finns inte den tryggheten där, och ett sätt att skydda sig blir då att ljuga.
Summan av kardemumman blir att det är delvis mitt eget fel om andra ljuger för mig. Just jag skulle kunna skapa ett klimat omkring mig som gör folk avslappnade i min närvaro och gör att de kan släppa på murar o vara hundra ärliga mot mig. Jag säger delvis för att det beror väl mycket på vad folk har med sig i bagaget oxå, men jag tror att största faktorn är hur man är själv.

Man kan aldrig ändra på någon annan men däremot kan man ändra på sig själv - även om det är svårt! Och man kanske inte allid vet hur man ska förändras till den man vill vara heller. Men jag vill kämpa med att se andra sidan av lögnerna och fundera på vad jag kan förändra hos mig själv för att andra inte ska behöva ljuga för mig. Jag vill så klart aldrig ljuga för någon annan heller. Jag kämpar med detta och andra demoner dagligen men jag tror som sagt att det krävs två för en tango. Alltså: Gör så jag känner mig trygg i din närvaro, så lovar jag att jag inte ska spela några spel med dig och aldrig ljuga för dig. För ljuga - det vill jag verkligen inte göra!!!

Kram o hej

Bra erfarenheter?

Ok nu när alla papper e påskrivna så vågar jag äntligen berätta om det. Jag ska flytta till en mysig möblerad etta i Vetlanda. Jag ska bara ha det resten av terminen eftersom jag fortfarande inte vet nåtom nästa läsår. Jag har redan börjat med flytten och på onsdag ska allt vara klart.


Råkade höra en diskussion där ena parten tyckte att varje ålder finns till för att man ska få nya erfarenheter. Och den andre kontrade med "men vill man ha dåliga erfarenheter?"

Nu vet jag inte va detta handlade om men det fick mig att tänka till. För det första: Jag gillar tanken att varje del av ens liv är till för att man ska få nya erfarenheter. Det innebär att man kan släppa pressen på sig själv inför nya uppgifter mm.
För det andra: Finns det några dåliga erfarenheter? Jag menar, man lär sig o ch utvecklas av alla erfarenheter om man ser på det långsiktigt. De enda negativa erfarenheterna är väl de som leder till döden eller till att man tar livet av sig antar jag?
Det känns som att jag tänker för optimistisk när de gäller detta men jag upplever det verkligen på det sättet. Vissa saker vill man verkligen inte uppleva, o de kan ta lång lång tid innan såren läker men tids nog är även dessa erfarenheter nyttiga. O de som e nyttig för en e väl bra???

Kram ohej

RSS 2.0