Tråkigt inlägg...

Två extrema dagar är över. Nu ser jag fram emot tre lugna dagar o chans att ladda om batterierna. Kan tala om att spikmattan har hittills varit en stor succé. Har sovit så gott två nätter i rad o faktiskt velat ligga kvar på morgonen istället för o va uppe aptidigt o bara vilja iväg.

Sorry för ett tråkigt inlägg men de blir säkerligen bättre imorn!

Kram o hej

Kloka rektorer

Har i dagarna träffat o i intervjuat två rektorer för min uppsats o de har verkligen haft mycket kloka saker att säga. Bland annat pratades de om svårigheterna för teaterlärare att hålla LAGOM distans till sina elever. Men de jag vill fokusera på här e de som ena rektorn pratade om. Nämligen första mötet: Hur man bara genom en handskakning o en blick får en uppfattning om en person och hur svårt det kan vara att ändra denna uppfattning senare.

Det är verkligen viktiga ord att tänka på nät man möter nya personer. Att man går in i möten med rätt energimängd o attityd. Det kan i vissa lägen vara svårt att gå in med självförtroende men det är viktig att i sånna fall arbeta förebyggande me sig själv t ex genom afirmationer så att du väl i själva mötet utstrålar självsäkerhet!

Har btw gjort av me över 5 laxar på mindre än 24 timmar men de mesta har faktiskt varit nödvändigheter. De enda extra som jag har unnat mig är en spikmatta som förhoppningsvis ska hjälpa mig me mina sömnsvårigheter. Återkommer med rapporter om den verkligen fungerar så bra som alla påstår :P

Kram o hej

spikmattan
Så här ser spikmattan ut =)
      

Världens coolaste

Hinner inte skriva så mycket ikväll men här är i alla fall världens coolaste id-kort. Kan ni fatta att grabben verkligen heter så? Jag kollade runt lite  på nätet o det verkar faktiskt vara sant =D

Kram o hej

coolt namn

Hjärnan vägrar vila!

Nu borde ljusdesignen till Ingenting e bra, hejdå! vara klar i min skalle - i alla fall me tanke på att jag drömt om ljuset 4 gånger inatt o varje gång har jag verkligen gått igenom hela föreställningen från början till slutet! Fast det var inte de enda jag drömde inatt. Drömde även två gånger om att jag blev mördad!
E de nån som tror att de kan va stressymptom? ;)

Shit, jag måste sitta inne typ hela dagen o redigera bilder och jag e redan less på skiten. Känner mig som hövdingen i gökboet. Därute finns friheten o bara väntar på mig. Men jag har låst in mig själv innanför murarna!

Kram o hej

Livets små detaljer!

Är hos mina päron denna helg. Pappas persiska grillspett e ju underbara men jag har ätit så jag dör =)

Det är mycket just nu. Har så många tankar i huvudet att jag knappt kan strukturera dem o skriva av mig här. Men, jag har bl a funderat på en text till programbladet till Ingeing e bra, hejdå! Funderar på att bara ha program till allmänna föreställningen. Där måste man nog ha en riktig bra text för o motivera uppsättningen av en sån stark pjäs som den ändå är.

Har en tanke om att skriva om hur de är de små detaljerna i livet som leder till stora förändringar. Håller ni med om den tanken? reflektera gärna kring den tanken o hör av er till mig =)

Kram o hej


politisk okorrekt

Fick äntligen tag i handledaren. Visade sig att nån hade snott hennes mobil o de va enda numret jag hade så därav allt detta. Jag e nervös inför måndagen - LÄSKIGT!!!

Kolla in det här avsnitet av family guy btw. Så underbart politiskt okorrekt att jag inte kan låta bli o garva rätt igenom även om jag inte håller me om speciellt mycket av de som sägs. Har försökt lägga upp videon här men det gick inte =(

Kram o hej

I vetenskapens namn

Har inte fått tag i min handledare idag heller. Hennes mobil e avstängd och jag börjar få panik. På måndag har jag första intervjun och fortfarande e jag osäker på forskningsfrågan. Måste få hjälp nu =/

Samtidgt som jag krånglar me min uppsats så håller jag på o går igenom treornas rapporter. De e faktiskt himla intressant o givande. De påminner ju en del om min egen uppsats då de delvis ska följa samma regler som jag ska. När man handleder och guidar någon annan så lär man sig själv en massa på samma gång. Så man kan säga att genom att gå igenom deras rapporter o hjälpa dem så får jag större klarhet över en del av de problem som finns i in egen uppsats.

Jag vet att jag har sagt de tidigare men de tål att sägas igen. Mina elever är så intelligenta! En del av de saker som gjorts är riktig bra och jämför jag deras arbeten med mina från samma ålder gör de helt fantastiska saker!

Kram o hej

Kaos

De närmar sig maj - vilket innebär att jag närmar mig total kaos. Den kryper lite närmare inpå för varje dag. Fick inte tag i min handledare idag =( Får försöka imorgon igen!

Jag har lärt mig att kaos e bra. Ur kaos uppstår kreativitet. Men då måste man oxå va öppen. Man måste se möjligheter och nya vägar, annars leder kaoset bara till avveckling. Det kan va svårt att se utvecklingsmöjligheterna när man är mitt i det. När man e trött så man vill gråta o alla pressar en från olika håll! Men jag ska damn it göra ett riktigt bra försök. O sen kommer jag stå där i typ juli, se tiibaka på det, njuta av all utveckling jag genomgått o sakna tiden som varit =P

Kram o hej

Positiva tankar ska de va =)

Idag har varit en sån där dag när de har hänt saker hela tiden. Jag jobbade över 1,5 h o sen va de hem o packa o åka direkt till Nässjö.
Plockade upp far min o vi åkte in till Eksjö där mamma befinner sig efter dagens operation. Lite småjobbigt att se mor så svag men jag vet ju  att hon e betydlig piggare inom ett par dagar igen =)

Jag o far hade i alla fall en jättefin pratstund där inne. Jag redogjorde bl a för gårdagens föredrag o vi pratade lite kring det. Tydligen hörde mamma våra röster i sin dvala o mådde gott av det =)
 Nu håller jag på o gör mat till far så att han får i sig lite kvalitémat ;)

Börjar känna av att det närmar sig premiär för Ingenting är bra, hejdå! Två veckor kvar o de börjar som sagt kännas. Imorn ska jag ringa min handledare o försöka få hjälp o få klarttecken kring uppsatsen. Mycket nu - men jag ska tänka positivt =)

Kram o hej

spännande dag

Vissa dagar e så mycket intressantare än andra. Idag var en sån dag. Jag o kollegorna har varit på länsstudiedag. Och dagen har satt igång sååååååååååå många tankar hos mig.

funderat på de där me att man bör ge folk en andra chans. O kommit fram till: nej, man ska ge dem en tredje, fjärde o femte chans med. Alltså oavsett hur många gånger nån har förbrukat sina chanser borde han/hon få en chans till så länge de faktiskt gjort en förändring hos sig - men då ska de oxå visa det!!!

Dagens två första föreläsare var politiker (=tråkiga). Jag tom somnade en kortis under andra föreläsningen, men den tredje var bland de mest intressanta föreläsningar jag varit på. Han pratade bland annat om klyftan mellan 80-talister o 60-talister o deras normer o hur de fungerar i samhället. Och så pratade han om invandrarungdomar. Hur de dagligen gör den generationsresan. Det var så mycket som klarnade för mig just där o då. Det är så svårt o beskriva varför han var så bra - du skulle helt enkelt varit där o lyssnat ;)

Kram o hej

länsstudiedagen
Kort från dagens sista föreläsning. Guldstjärna till den som lyckas tyda va de står i blåa fältet ;)

vänner från förr

En gammal kalsskompis från Iran hade addat mig o skrivit till mig på fb. Jag var mycket skeptisk till en början eftersom jag minns typ ingen av mina klasskamrater ifrån den tiden. Han påstod att jag var hans bäste vän. Det måste vara jobbigt att ens bäste vän inte kommer ihåg en. Men i alla fall ju mer han berättade ju roligare blev det. Kollade vidare upp hans kontakter o va de sysslade med o helt plötsligt kom jag över massa gamla teknade serier från 20-25 år sen. DET var en höjdare.

Så här kommer ett tips: Leta upp en barndomskompis på fb. Vem vet, du kanske oxå får återuppleva massa härliga barndomsminnen som du hade glömt bort att du hade?

Förresten en höjdare av de min kompis berättade:
tydligen hade jag skrutit som fan om att min far var minsann tjockare än alla andras pappor varpå den här grabben hade gått hem o sagt till sin far:
Varför e du inte tjock? Man får ju skämmas för dig!
Alltså de här e sånt som bara Mr PG kan lyckas med. Låll på mig =)

Kram o hej

AFC

Hade en intressant diskussion idag om att killarna som försöker som hårdast e de som oftast blir utan tjejer och vi var rörande överens om att så är fallet. Detta ledde oss vidare in på de berömda "spelet" och varför killar ens behöver ett "spel" :P Denna diskussion ihop me mycket annat har gjort denna dag till en mycket bra sådan.

Nu på kvällen hängde jag lite på utube o kom över denna video som så bra demonstrerar de där me vilka de här afc:s är! Mycket nöje

Kram o hej


Afterwork

Ok - de blir inga bilder från stagefightingen. Det fanns ingen bild som dög till o ha här men däremot ska ni få en massa bilder ifrån aftonens afterwork. Tack alla inblandade för några supertrevliga timmar =)

Kram o hej

01
Strålande sol o vindstilla så vi började aftonen på uteserveringen.

02
Bevisligen så hade vi massor o prata om =)

03
Uppmärksamma att mr PG har unicef-pins på sig :p

04
Efter en underbar taco-buffé fortsatte vi inomhus

05
Det var verkligen uppåt för oss alla ;)

Fördjupningsveckan slutade bra =)

Denna dag har hittills varit en riktig höjdare =) Började morgonen med att hålla i ett uppskattat stagefighting-pass (bilder kommer senare) o därefter var jag med om ett skojigt impropass - kul att även läraren fick delta =p

Väl hemma tog jag tag i ljudklippningen till Ingenting e bra, hejdå! och med det nya programmet så är det faktiskt riktig kul - hittills. Nu ska jag strax iväg o möta upp mina kollegor o ha lite afterwork. Så kvällen kan bli rätt kul den med =p
Jag lämnar dig med en bild från gårdagens fina teaterföreställning med mina elever.

Kram o hej

en fin föreställning

Måste skriva!

Mamma ringde ikväll o undrade om jag levde. Varför? För att jag inte hade bloggat igår. Hon e söt hon :p
Denna vecka har vi fördjupningsvecka vilket innebär världens roligaste men oxå slitigaste vecka för min del. Igårkväll var jag så trött att jag orkade just ingenting. Det gjorde ont i hela kroppen att tom bara ligga i sängen. Men ikväll är läget klart bättre. Jag kom hem redan vid fyra idag o hann sova en kortis innan jag försvann till skolan igen för kvällen aktiviteter (mer om dessa i senare inlägg) och sen efter jobbet har jag tagit en lååååååång promenad me bra sällskap i luren.

Snart e de helg vilket innebär lite mera tid o ork till att tänka o va kreativ här på bloggen. Så ni stammisar har nåt att se fram emot ;)

Kram o hej

härliga tider

Så var jag återigen på jobbet idag. Det var så skönt o jobba med teatern igen istället för o sitta me mina böcker o krångla me den där jävla uppsatsen. Förresten så mailade jag iväg ett utkast av uppsatsen till handledaren igår och ungefär som jag misstänkte så kom den tillbax idag alldeles sönderklottrad av henne :/

Får se när jag tar tag i det men inte denna vecka i alla fall. de händer lite för mycket annat just nu - som att jag måste sätta mig nu o fixa me låtar till teatern =/ Jag orkar verkligen inte, men imorn när låtarna kommer igång så blir allt gr8 igen =D

En av mina elever spelade btw upp en egenskriven dialog ikväll. Me is stolt =)

Kram o hej

sjuka drömmar

Jaha, nu har de varit en sån natt igen. Det är så sjukt. Direkt jag har någon dag där jag inte rör på mig så får jag prösja i form av en jobbig natt. Denna gång i form av att jag drömde sjuka saker hela natten. Det var misshandel, våldtäkter, incest, tortyr och andra sjuka saker. De drömmarna hade gemensat var att det fanns alltid nånsom var klädd i gula underkläder. Märkligt tyckte jag tills jag kom på roliga testet jag gjorde på FB igår:

Pouya took the Which color is your aura? quiz and the result is yellow. Yellows are the sunniest, happiest and most childlike personalities in the color-spectrum. "All I want to do is have some fun!" is a song which is a wonderful representation of Yellows and shows their easy going, light and sunny character. These playful people have a wonderful sense of humor. They love to laugh and intimately enjoy life from many different angles. They advocate relaxation, the pure joy of life and live spontaneously. They are always reminding other people to not take life too seriously and to always look on the bright side. Life and work should both be enjoyed.


Kram o hej

gul som få
Gammal bild men auran är med hehe ;p

Ingen har rätt - inte ens jag ;)

Jag har kommit över mycket intressant material på utube. Det är föreläsningar med en persisk mullah som pratar om djävulen och hur han lurar de rättrogna - som självklart är shiamuslimerna. Den här serien har verkligen fått mig att tänka till. För den här mannen är dynamisk, rolig o klok - men samtidigt skrämmande trångsynt.

Detta har för mig blivit en riktig aha-upplevelse. Du vet, en sån där sak som får magen o fatta de huvudet vetat hur länge som helst. Det jag nu insett (på riktigt) är att ingen människa är svart lr vit utan alla e vi gråa. Alla - o då menar jag alla har sina positiva sidor o något att lära dig. Och alla har oxå sina sämre sidor. Alla har rätt om vissa saker och fel om andra. Så följ aldrig någon blint utan ha ögonen o sinnet öppna o ta emot det världen omkring dig har att erbjuda men filtrera oxå bort skitsnacket. Bara för att någon har rätt till 99% så betyder det inte att du ska köpa den sista procenten oxå. Köp aldrig någon annans åsikter bara för att - utan lyssna, ta in och skaffa dig en egen bild.

Vad har jag lärt mig av denna mullah då? Han påminde mig om något som jag tyckte var så viktigt men som jag hade glömt bort! Han sa: Om ni varit på min föreläsning utan att lära er något, så är det mitt fel. Om jag inte glöder inombords, hur ska jag så väcka elden i er?

Det är så kloka ord. Det är precis en sådan lärare jag vill vara. Alltid brinnande! Brinnande för mitt ämne, och för mina elever!!!

Kram o hej

Återträffen

Nu har girlsen varit här. Vi har käkat glass o tittat på en film av föreställningen. De va riktig kul o träffa dem igen. de har ju typ gått ett år sen sist vi sågs :p Jag fick oxå tips om ett roligt klipp på utube men när jag hörde det så tänkte jag bara: Fasen vilken bra artikulationsövning. Ska skriva ner de meningarna o använda mig av framöver =D

Kan oxå meddela alla intresserade att muskeln har släppt så de e bara o köra på som vanligt imorn  =)

Kram o hej

Skådisar från natt i februari
3 av världens 4 bästa tankar =)

too much is too much

Hade svårt att komma igång med plugget och bestämde mig för att jag behövde få igång kroppen. Tänkte börja me wii fit o sedan en dusch o promenad så e man igång =) Sagt o gjort så körde jag 45 mins fit - de skulle jag inte gjort!

Nu har jag en stor blåsa under ena foten och va som e ännu värre - de har hänt nånting me en stor muskel i baksidan av vänsterlår. En sträckning tror jag (o hoppas). Så jag går omkring o haltar, och promenaden kan jag glömma. Ska va nöjd om jag kan ta mig ner för alla trapporna, men e de en sträckning så e jag ju bra igen o ett par dagar =)

Det positiva e att jag fick igång kroppen, så nu ska jag sätta mig o plugga tills folket dyker opp :p

Kram o hej

Fy fan, va grym jag är =P

Fy va jag var duktig igår. Pluggade nästan hela dagen o kom en bra bit med uppsatsen. Ok, jag vet att jag kommer o få anmärkning på i princip allt och måste göra om det. Men nu har handledaren i alla fall något att ge mig respons på. Ska sitta en kort stund idag o även ett par timmar imorn. Måste säga att jag är mest nöjd med att jag äntligen tog mig igenom den svåra text som jag hållit på med i tre dagar.

Jag var oxå ute på en "kort" promenad igår. Ville va ute en stund i solen men hade sån träningsvärk att jag inte ville gå långt. Så hittade jag en ny väg att gå o med mitt fantastiska lokalsinne så var jag hemma igen efter ca två timmars promenad i total förvirring :p Behöver jag nämna att träningsvärken är värre idag? hehe :p Fast som tur e så sitter de onda i armar o rygg. Så de blir nog en liten promenad även idag.

Annars ser jag fram emot en åtgerträff med delar av min teatergrupp från förra året o så lite fest på kvällen. Måste oxå nämna att storhetsvansinne har drabbat mig. Drömde halva natten om att jag var einstein och höll på me massa omöjliga teorier =)

Kram o hej

En riktig kapten

Gjorde ett roligt personlighetstest igår. Fick följande resultat:
Du är kaptenen på skutan
Ditt cool och din lugnhet är av sällan skådat slag. Du är rolig och rapp i käften, men när det behövs kan du också vara riktig sträng.


Vad säger ni? Stämmer det? I övrigt så hade jag årets hårdaste träningspass igår som jag känner av idag och så fortsatte jag pluggandet. Nu ligger jag efter ordentligt för den där texten som jag nämnt tidigare är riktig svår, men bra. Idag ska den avslutas och jag ska oxå hinna med o göra ett skelett till uppsatsen. Och imorgon och på söndag skall första tredjedelen vara skriven. Måndagen ska jag ägna åt jobbet.

Så nu har jag planerat hela resterande delen av lovet =) Får se om jag hinner så långt som jag hoppas lr inte :p Nu ska jag sätta mig i bilen och åka till päronen som ska bjuda på frulle!

Kram o hej - från en sjörövarkapten?

en riktig kapten

Negerboll

Denna eviga diskussion om den där bollen ska heta negerboll lr chokladboll. Vi e så över-pk om vi plöstligt måste byta namn på något som hetat negerboll hur länge som helst. Och jag e hundra på att man inte menade nåt nedsättande med o döpa den till just det. Senast jag hade denna diskussion med någon så påstod hon att ordet neger betyder slav och jag sa att nej, det betyder svart. Kollade just in wikipedia o de håller med mig -alltså har de bevisats även vetensakpligt att JAG har rätt (låll på de).

Jag har faktisk oxå tung vetenskaplig bevisning för att den där bollen ska heta negerboll - annars leder de bara till trubbel. kolla bara nedanstående video =p

Kram o hej


Disney lider av fantasibrist?

Det här måste vara årets skämt. Trodde först att de va ett sämre aprilskämt tills jag såg datumet.

***************************************************************************
Jag har alltid gillat de gamla disnyfilmerna. Det är inte enbart hur historian berättas utan även formen som jag finner tilltalande. Men inte visste jag att de så kallade disneyformen är så enformig. klicka här så får du se en intressant video om disneyfilmer.

Kram o hej

Familjemys hos PG

Dagen och kvällen har varit mycket trevlig. Träffade B igen och vi hade ett mycket givande samtal =) Sedan ut o handla mat till kvällen då jag skulle bjuda la famila på middag. Och så kunde jag inte motstå o köpa ett wii-spel. Har länge velat ha ett bra fotbollsspel till de o nu hittade jag ett till bra pris. Sedan skulle man hem o inviga spelet innan jag fortsatte ut på en promenad för o handla det sista itll maten.

Nu blev det ju som så att lilla Molly tyckte inte om pastan heller så jag fick snabbt fixa lite fiskpinnar till henne. Jag hade ju dessutom i sann persisk anda gjort alldeles för mycket mat så nu kommer jag äta pasta ett par dagar framöver :p
 
Efter mat och efterrätt så hjälptes jag o morbror åt me disken o hade samtidigt en mycket bra paratstund innan jag spelade lite wii med lilla Molly. Det är ta mig fan sjukt va småttingar har energi. Jag vill oxå ha :p Vid det här laget tyckte jag att kvällen var så bra att jag tom kostade på mig att avnjuta ett par cl finwhiskey, men sen sket kvällen sig när Färjestad vann SM-guldet. Det svider i mig =(
Nu har de åkt hem och jag sitter här o skriver.

Kram o hej

en trött far
Pappa blev visst lite trött efter maten :p

mor o morbror
Mamsingen verkar visst lite trött hon med men inte morbror :P

Jag o molly
Jag aktiverar Molly med lite wii, lr e de tvärtom? ;p

Våga ta risker

Idag har det varit en del plugg. Inte så mycket som jag hade planerat men ändå. Jag ligger bara en artikel efter i planeringen tack vare mycket effektiv studieteknik som jag börjar lära mig nu =) Den artikel som jag har kvar började jag på men märkte att den va alldeles för svår - den kommer o ta tid o kräver en pigg skalle. Så det blir morgondagens uppgift ihop me lite shopping o så kommer päronen, morbror o hans lilla barnbarn på besök på kvällen.

Funderar på om jag ska göra en pasta me sås på bacon o soltorkadetomater lr en fisk o currygryta med fullkornsbulgur. Jag har för mig att barn inte gillar curry o fisk äter de bara om de e fiskpinnar så de lutar mot pastan. Frågan e hur man ska proppa den me grönsaker bara. En sallad som förrätt får det nog bli =)

Pluggandet har varit sjukt intressant faktiskt. Läste en forskningsartikel om hur svenska skolan blivit sämre pga att lärarna är alldeles för rädda för att göra fel. Man har inget utrymme till att improvisera och många är livrädda för att bli anklagade för diverse. Det är en beskrivning som jag faktiskt känner igen ifrån verkligheten. De förklrade det som en naturlig följd utav den strävan vi har att uppnå ett riskfritt samhälle o hur vi gör oss själva o våra barn en björntjänst genom detta.
Jag ska ta o översätta en citat ifrån texten:
en expert är en som vågar kliva in i det okända, som kan hantera komplexa och oklara situationer och som kan basera sitt handlande på intelligent improviserande.

Jag kände att det där tilltalade mig. De av er som känner mig lite bättre vet ju om mina planer att kasta mig i det okända o våga utanför trygghetszonen där man faktiskt utvecklas. Jag känner att personer och krafter hållit kvar mig i trygghetszonen alldeles för länge. Nu ska jag säga nej till säkerhetskulturen. Nu ska jag släppa taget och uppleva det äventyr som livet är och däri finns utvecklingen mina vänner.
Så till er som fått uppleva mycket skit - var glada för det, för däri finns utvecklingen, och fortsätt ta risker. Visst, man kommer att åka på ett par smällar, men man kommer oxå att utvecklas mycket mera än om man håller sig i sin lilla säkerhetszon!!!

Kram o hej

Destination: Halmstad

Igår var det återigen dags för en roadtripp. Denna gång bar det av till Halmstad där den gode mr PG skulle intervjuas. Jag hade vädrets makter på min sida och njöt av en underbar sol hela vägen till halmstad. Jag tom åt lunch ute =)
Det var superlätt o hitta till folkparken tack vare mama golrous GPS. Jag måste skaffa mig en sån, fy fan va grädd det var :p
O så fint det var! Både parken o så själva teatern. Man blir ju lite småkär (se bilden)
På tal om att bli kär - nya GB-reklamen e bara så underbar. Me likes!

Hemvägen gick riktigt smidigt det med eftersom jag va helt i mina egna tankar. Fast jag gjorde en idiotgrej i trafiken - sorry lastbilschaffisen som råkade ut för mig :p
Ett kort stopp i ss, två cheese på mc-donken i Värnamo o så hem till päronen på middag innan jag åkte vidare hem. O nu e jag bara så mör :P
Fast plugga ska jag göra ändå

Kram o hej

Folkparken
Så här fint va de i Halmstad. Detta e utsikten ifrån teatern

fall in love
Denna bild e så underbar. Fann den precis utanför folkparken och var tvunen o plåta =)

Så här kapar man ett flygplan

Jag undrar om det var så e gick till när terroristerna kapade 11:e septemberplanen =D
Kram o hej


En månad senare...

Ok nu har jag haft min diet- o träningsmånad - jag har småfuskat ett par gånger men i stort har jag hållit mig. Och resultat?

Midjan:89 (minskning med 5 cm)
Vikten: 69,8 (Minskning med dryga 4 kg)
Armhävningar: 15 (Höjning med 5)
Situps: 20 (höjning med 10)

Som du kan ana e jag ganska nöjd och stolt över mig själv. Jag ska fortsätta med steg två i dieten nu. Tanken med steg två är att inte minska i vikt men fortfarande äta mycket nyttigt. Även promenaderna ska fortsätta och jag tycker att jag måste bli duktigare på styrketräningen. Om en månad så kollar vi av igen vad som hänt under den tiden. Nu ska jag in i duschen och sedan bär det av till Halmstad. Mer om det antingen ikväll eller imorgon =)

Kram o hej

En underbar dag

Vilken dag det har varit. Idag skulle den tidigare nämnda 110-årsfesten vara. Dagen började att jag och min lika flummige morbror som e o hälsar på oss åkte till stan o handlade present till mor o alkoholfri skumpa till kvällens fest. Fy va vi flummade loss på stan. Sedan var jag o hämtade bror o hans donna. Kul att äntligen få träffa henne. Sedan fixade jag med deklarationen - det kommer nog att bli en del pengar även iår =p

Sen var det diverse småfix innan det var dags för festen. Jag hade faktiskt riktigt trevligt på festen och för första gånen så kändes de flesta konversationerna helt naturliga. Jag fick dessutom hålla ett tal som jag faktiskt tror e mitt första och dessutom på både svenska o persiska - pirrigt :P Festen varade till 23-tiden och sedan skulle jag ut o möta bror och Co men det orakde jag inte efter en lång men unerbar dag =)

Kram o hej

med mina päron
Här är jag med mor o far - o min snygga slips =)

Jag flummar med morbror
Gästerna har precis gått och jag o morbror flummar framför kameran =p

tårta
Detta e en av de underbara tårtor som far hade gjort. Han e konditor =p

Vad håller Sverige på med?

Jag läste en artikel för ett par dagar sen som gjorde dig apsur. Tänkte citera den i sin helhet här så får ni dömma själva:

Polis dömd efter att ha angett pedofil
Publicerat 2009-03-26 19:48
(DN.se)

En polisman i Stockholm larmade Arvsfonden om att en dömd pedofil fått omkring fyra miljoner i bidrag för att starta en ungdomsutbildning. Nu har polismannen dömts för förtal i Stockholms tingsrätt. Domen kommer dock att överklagas.

När polismannen och hans kollega var ute på uppdrag i radiobilen upptäckte de ett misstänkt fordon på Roslagsvägen och bestämde sig för att undersöka det. När de kollade registreringsnumret mot brottsregistret såg de att fordonet tillhörde en man som dömts för barnpornografi och sexuellt utnyttjande av minderårig.

Polismannen och hans kollega sökte upp den dömde mannen i byggnaden vid vägen, och efter ett tag utbröt en ordväxling. I den här ordväxlingen ska polismannen ha yttrat ”jag tycker du verkar vara en stor jävla idiot”.

Efter ordväxlingen åkte poliserna därifrån men den nu dömde polismannen fortsatte att undersöka vad det var för verksamhet som bedrevs på platsen. Det var då han insåg att den dömde pedofilen var på väg att starta en dansutbildning för barn och ungdomar med hjälp av bidrag från Arvsfonden.

Polismannen blev upprörd över att en dömd pedofil kunde få driva verksamhet för barn, och bestämde sig för att informera Arvsfonden om att mannen dömts för både sexuellt utnyttjande av en 13-åring och innehav av barnpornografi. När han gjorde detta avbröt Arvsfonden bidragen till den dömde pedofilens utbildningsverksamhet.

Den dömde pedofilen företräder en stiftelse som fått bidrag från Arvsfonden för att starta utbildningar i bland annat hiphop och streetdance för ungdomar mellan 18 och 25 år. Han anser att polismannen agerat fördomsfullt mot honom på grund av hans homosexualitet.

Polismannen dömdes i veckan av Stockholms tingsrätt för förolämpning och förtal. Han ska betala böter på 48 000 kronor och skadestånd på 15 000 kronor till den dömde pedofilen. En nämndeman ansåg dock att polismannen borde frias. Domen kommer också att överklagas.

– Min klient anser, precis som jag, att domen är felaktig. Vår inställning är att man inte gör sig skyldig till brott när man lämnar information till en myndighet om missförhållanden. I så fall skulle ju till exempel en polisanmälan om svartjobb eller bidragsfusk vara brottslig, säger polismannens advokat David Hall som är förvånad över tingsrättens bedömning.



Fyfan säger jag bara *ARG*

Kram o hej

April, april

Jag ska berätta om de tre bästa aprilskämten jag uppmärksammat iår. Två av dem har jag själv blivit utsatt för hehe

  • På tredje plats: Jag fick ett sms med följande text: Haha, nu lurade jag dig att ta upp mobilen å läsa detta helt i onödan :) april april

  • På andra plats: När jag skulle ha onsdagsfika med mina treor så fick jag en negerboll (Ja, det heter så) med massa salt o hela papparkorn i. Jag blev såååååå lurad. Det e sånt som jag kallar kärlek. PG likes =)
  • På första plats: En lågstadiefröken säger till barnen: Jag läste i dagens tidning att det skulle komma ett lygplan o ha påskäggsregn idag.
    Alla kidzen kutar ut och precis då kommer sthlmsflyget o flyger över skolgården. Alla barnen följde planet med blicken o när den var borta så ropar en av pojkarna: Den vänder snart, varpå fröken säger: Ni minns väl vad det är för dag idag va? Och alla barnen kommer in i klassrummet igen, något förkrossade =D
Så där har du mina tre höjdare. Har du nåt roligt ifrån 1:a april o berätta? Skriv en kommentar då ;)

Kram o hej

Livet enligt Tage

Jag var på teater kl 18:00 idag. E de kväll då lr eftermiddag? Jag e osäker. Hade de varit februari o mörkt hade de absolut varit kväll men nu med strålande sol ute känns det konstigt att säga kväll. Men nog om det. Föreställning för aftonen/kvällen var Livet enligt Tage, en musikalisk monlog me Sven Angleflod.

Jag hade ärligt inga höga förhoppningar och gick mest för att jag antog att många av mina teatertreor skulle se den eftersom de håller på med monologer och inspiration är aldrig fel och dessutom ser de föreställningen gratis. Snacka om förvånad PG när jag ser att ingen av dem är där.

Till en början tyckte jag att föreställningen var precis så hemsk som jag hade befarat men jag fick inte kläm på den ändå. Och inte på Sven heller som jag tyckte var riktig duktig men tråkig. Kom på mig själv o tänka på att han inte kan ha det lätt med sån tråkig publik som  jag tyckte att vi var. Men just då hände det nånting. Han hade tydligen bestämt sig för att skita i tråkiga vi och ändå ha sköj på scenen och vi blev drabbade. Jag satt alltså och tyckte att denna krångliga föreställning plötslig blev småkul och kom på mig själv med att skratta högt och applådera som tusan. Här hade vi ett klassiskt exempel på en underhållare som kom o fyllde publikens muggar med energi och på så sätt vann över densamme. Skolboksexempel - Se och lär hade jag kunnat säga till eleverna som inte var där :p

Där var aktuella samhällskritiska texter i bästa revyanda och absoluta höjdpunkten var hans erotiska berättelse om hur Sverige och Norge blev kära, gifte sig och fullbordade äktenskapet. Hur Norge smekte Sverige över Gävle mm. PG loves this shit =)
Nu ska jag sätta mig och försöka hitta några av låtarna på utube :p
Förresten jag har städat för första gången sen jag flyttade hit *stolt*

Kram o hej

föreställningsprogram

Bowling

Ikväll firade jag o en del kollegor vår rektor som nyligen fyllt 60 med bowling och mat. Det var riktigt trevligt och jag kom över 100 i första serien vilket jag e supernöjd när det gäller IRL :p
Vid maten var de två som hade beställt nån pizza me 4 olika ostar o blåbärssylt -GOTT =)
Här kommer lite bilder ifrån kvällen

Kram o hej


Så nöjd efter kvällens enda strike för min del :p


Härlig klimat va de där vi hejjade på varandra hela tiden =)


Fast jag hade inte mycket nytta av mina kunskaper ifrån bowlingen på Wii


Underbart roligt var det vid maten fast jag föredrar nog min GI-mat ändå :P

Sjuk natt

Jag hade sammanlagt sovit sex timmar sen i lördags så igår däckade jag mer eller mindre. Nu, nio timmar senare så förstår jag nästan varför jag inte sovit så mycket den senaste tiden. Jag har nämligen drömt helt sinnessjuka drömmar hela natten. Två av desa minns jag lite av  nu inviga dig i min drömvärld.

Den första va så här:
Jag skulle sätta upp nån typ av amatörteaterföreställning. Platsn var en gammal, sunkig, liten gympasal med taskig belysning. Jag hade skrivit manuset själv och förutom att jag själv varmed och spelade så hade jag fyra skådisar varav två jag minns, nämligen Malou Von Siverts från TV4 och min gode vän ifrån chaparral, mr Malutkin som för övrigt är en fantastisk människa. I publiken som bestod av 10-15 pers satt bland andra mina föräldrar, min bror och mammas kusin som jag kallar för Bodi.

När föreställningen ska börja så märker att Malou är borta och huxflux får jag hoppa in o spela hennes 5-6 roller oxå. Det går så där kan jag säga: Vid ett ställe så kör jag o Malutkin lite stage fighing o jag slänger mig över en soffa o landar skitsnyggt bakom den bara för o se Bodi vända sig om o säga:
De där va lite B. Den andre klarade det mycket snyggare.
Sen kommer jag på att Malou ska nu ha entré från andra sidan så jag smyger mellan soffor o kulisser och alla ser mitt krypande o tycker att allt e B. Sen så märker jag att den klänning jag skulle ha hade Malou på sig när hon försvann så jag hoppar in på scenen endast iklädd kallingar o ett vitt lakan. O vid det här laget är jag så stressad att jag glömt bort alla repliker. Publiken buar, skrattar och mitt i allting hör jag någon säga:
Han kan inte replikerna, och de tär ändå han som skrivit hela skiten.
Sen vaknade jag upp alldeles svettig o höll nästan på o hyperventilera.

Dröm nummer två är inte lika tydlig men känslan finns där:
Vi har sex grabbar i ett rum. Av nån anledning så är det någon som plockar fram en pistol (eller revolver, jag e osäker) och skjuter en annan. Sedan räcker han över pistolen/revolvern till oss andra för att vi oxå ska skjuta. Två av grabbarna gör det direkt. Det spelar liksom ingen roll. Han är ju redan död. Jag och en till vägrar dock men efter mycket hot o övertalning så skjuter även jag. Den siste står på sig och vägrar.
Sedan är snuten på plats och tar mig för mordet på den skjutne. I rättegången försöker jag tala om att jag bara skjutit de sista av fyra skott men va jag inte vet är att de hade torkat av sina fingeravtryck och jag har alla bevisen mot mig. Jag döms till elektriska stolen och samma dag som jag ska grillas så får jag ta min sista promenad ute i den friska luften.
Jag går runt på en yta av typ 2*2 m och runt mig finns betongväggar som är minst 6 meter höga. Det är kallt o fuktig. Molnen täcker solen så det är alldeles grått. Jag inser att jag aldrig får se solen igen.
Sedan är det dags för mig att vakna igen o byta plats i sängen eftersom jag svettats så mycket att det är alldeles blött under mig.

Ja, sådär underhåller jag mig själv vissa nätter :p Jag misstänker att den första drömmen är en del av min bearbetning av senaste samtalet med den gode B, men dröm nummer två fattar jag inget av.
Ja ja, I varje fall: Ta hand om dig och ha de bäst!

Kram o hej

RSS 2.0