Paolo, Paolo, Paolo

Jag vet inte om videon nedan är på riktig lr bara ett skämt, men jag antar att de inte är en parodi o då måste jag säga att även denna gång slår verkligheten fiktionen. För har ni tänkt på de - Att ibland händer de saker i verkligeheten som om man skulle ha me dem i en pjäs lr film så skulle alla kalla de för överdrivet o fejk?!?!

För övrigt så e mr Paolo Roberto bara ett stort skämt. Även utan löjliga kläder o ännu löjligare hår!

Kram o hej
PG




Vad blir de för mat?

Är så nöjd med mig själv så jag måste skryta lite:

Kvällens mat var exotisk räksallad till förrätt och oxfilé provencale på italiensk salladsbädd me potatisgratäng till huvudrätt. Efterrätten blir betydlig enklare, nämligen te o choklad. O vi har så möe choklad att de blir typ chokobuffé :P

Ok, ska sluta skryta nu. Så va hade du för mat? Berätta o inspirera mig =)

Kram o hej
PG

The winner takes it all

Återigen har jag slagits utav självklarheter:

Pratade med en elev idag om vapen o krig. Vi hade en gemensam nämnare i att vi bägge upplevt varsitt krig. Kom att tänka på att i bägge de krigen så var det ingen av sidorna som vann. Kanske är det sant som de säger - att i krig finns de bara förlorare. Och de största förlorarna är civilbefolkningen?

Fast nej, så är det inte. Visserligen är civilbefolkningen i de krigsdrabbade länderna de stora förlorarna, men där finns oxå stora vinnare: VAPENINDUSTRIN & KAPITALISMEN.

Med andra ord: Vi är hycklare de flesta av oss.
Vi bor i ett land som säljer vapen till ett krigsförande land (USA) o många av oss (bl a jag) har fonder där vapenindustrin ingår. Vi är vinnarna medans folket i bl a mellanöstern är förlorarna. Vi sitter här med våra peace-märken o förklarar hur mycket vi föraktar kriget samtidigt som många av oss vill hela tiden ha en lite större bit av kakan. Farbror Reinfeldt o hans likar har enda sedan östblockets fall med stor framgång gjort fina små söta (smyg?)kapitalister av oss. Och vilka var de som vann på kriget?

JUST DET!!!

Btw: idag avrättades tydligen 2 revolutionärer i iran. Priset för demokrati är högre än man tror. Tänk på de nästa gång du röstar i vår fina svenska skendemokrati =)

Kram o hej
PG

Bra teater?

Den här videon är en gåva från mig till alla mina elever genom åren. Humor på högsta nivå :P

Kram o hej
PG





Supertips

Här kommer ett supertips från mr PG:

Om du vaknar en kall morgon o tänker att de vore gött me varma strumpor o ha på fötterna, så stoppa inte strumporna i micron va du  än gör. För då börjar de brinna! Detta upptäckte jag i morse o köket luktade fortfarande rök när jag kom hem på kvällen. Men de gör inget, för jag har fått min nya älskarinna ikväll o sitter faktiskt vid den nu o skriver detta inlägg =)

BTW: Här kommer dagens cover. Texten e passande :P
Kram o hej
PG




Ris & Ros

Lite ris & ros...

Ris:
Telenor/bredbandsbolaget: Deras mobila bredband är sämre än sämst. Slö och lägger av med jämna mellanrum. Från och med idag har jag övergått till tre och hoppas på at slippa krånglet framöver.
Dessutom så vägrar de sälja saker till en i deras butiker om man inte vill/kan betala med kort.

Handelsbanken: Mitt visakort har slutat fungera så jag fått skaffa nytt kort två gånger på knappa två månader. Dessutom får man olika besked beroende på vem man pratar med. Och som det inte vore nog så är en hel del av personalen riktig otrevliga typer.

Ros:
Onoff: De har en jätte bra tjänst där man ringer o förbokar en försäljare, så när man kommer till affären så slipper man köa utan går direkt o snackar med en som dessutom är expert på just det man är intresserad av. Den jag pratade med lärde mig massor om datorer under 45 minuters tid och det hela slutade med att han tyckte Den här datorn borde du köpa men den har inte jag så kolla på andra ställen om de kan ha den!
Det kallar jag service!

Restaurang Akropolis i Nässjö: Underbar go mat och bra service. Och bara en sån grej: När vi var där på nyårsafton och åt nyårssupé så ville ägaren bjuda oss på varsin valfri drink för att fira det nya året! En sån sak gör man inte bara att fjäska för kunder utan det är något man gör med hjärtat!

Så nu har jag gett lite ris och ros =)
Kram o hej
PG

Nytt deccenium - nya grejjor

I somras var jag med om en sjuk jobbig grej. Vi var några på tåget som skulle göra en film för chappens filmfestival och jag skulle redigerat den. Men då la moviemaker av. Jag laddade hem ytterligare 2 program som inte heller de ville fungera. Slutligen ville inte canons egna program heller fungera.

Ni som känner mig vet att jag har mitt eget sätt att ta sådana motgångar och det är att jag blir alldeles besatt av det. Alltså blev jag alldeles besatt av filmredigering och konstaterade att jag behövde ett pålitligt program, och för att klara av ett pålitligt program så behövde jag en grym dator. Jakten påbörjades och avslutades så sent som idag.

Så med ny dator o nya program på väg och med 16 feta laxar mindre i plånboken skall jag ge mig på den där förbannade kycklingsfilmen igen. SKAM den som ger sig :p

På tal om den där filmen: En härlig sak med att göra film o teater är att under den där intensiva perioden när man jobbar som hårdast så lär man känna andra och sig själv på djupet. Jag vet att jag lärde mig saker om mig själv då som i efterhand har utvecklat mig. Och jag vet att jag lärde känna mina medkreatörer mycket bättre och det visade mig vilka av dem som verkligen förtjänade min respekt. Glädjande nog fördjupades min respekt för de flesta av mina kamrater då =)

Slutligen: Bibeln (Slash) är avslutad och jag har fixat nya böcker för vårens pendlande. Först ut är en klassiker: Konstan att läsa tankar av Henrik Fexeus. Det kan absolut ge mig ytterligare material till mina föreläsningar om kroppsspråket! =)

Kram o hej
PG





Wiisternspel

Jag har hittat ett underbart spel till wii: Mad Dog Mcree

Det är egentligen tre minispel i ett där man är går runt i westernmiljö o skjuter ner folk. Hela alltet med skådespelet, kostym o story är ganska B men det bidrar faktiskt till att det här spelet är gigantisk kul. Känns som att va med mitt i en live med wesern-tema.

Så till er som gillar western o tv-spel kan jag rekommendera o testa på det här spelet. Den är i all sin B:ighet riktig charmig!

Kram o hej
PG


PS. Du hör inte något skottljud eftersom de ljudet kommer från wiiremoten DS.


RSS 2.0