Melodifestivalen i skåneland

Fan va grym jag e. Har precis gjort världens godaste tonfiskröra - och jag menar verkligen världens godaste. Det är som bror säger, jag borde blitt kock =p
Nu kommer de utlovade inlägget om veckans melodifestival där jag kommenterar låtarna direkt efter respektive nummer. Mycket nöje =)

1. Agnes, Love Love Love: Jävlar, va fan e de för fel på hennes hår? Ok refrängen var en sån som fastnade men i övrigt va detta bara skit. Blääää!!!

2. Star pilots, Higher:
Me is KÄÄÄÄR! Detta var så gay, o så underbart =) Bra musik o bra show (fast gay) och så gott o se nån som väljer o titta på publiken istället för kamerna när kameran zoomar in dem. Me like this very much
 
3. Susanne Alfvengren,Du är älskad där du går:
Shit, ser ut som att hon har me sig en handväska som hon håller i HAHA Det här var en fin ballad men framförandet var -om man ska va snäll- så där =/

4. Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng, Killing Me Tenderly:
Jag säger då det: Den av dem som är påklädd - Grrrrrrrrrrrrr. Jag gillar led-effekterna ihop me dansarna men låten tyckte jag var intetsägande

5. Thorleifs,Sweet Kissin' In The Moonlight:
De e skitgrymma på sin grej. Även om deras grej inte e min grej riktig. Kul detalj me dansarna som kom nerifrån publiken. Men varför ser sångaren ut som en apfull sliskogubbe?

6.  Sarah Dawn Finer, Moving On:
Wow, underbar show - vilken dans och vilken inramning. Men hennes kläder kändes alldeles fel. Låten kändes som typisk henne och jag kommer säkerligen o gilla den me tiden.

7. Next 3, ESTA NOCHE:
Jag hade säkerligen älskat den här låten om jag bara sluppit den pinsamma "se va coola vi e" scenshowen.

8. Malena Ernman, La Voix:
Hon känns spänd och onaturlig. Återigen en låt som jag antagligen gillat om scenshowen hade varit mindre pinsam. Den kändes så passé :(

Så nu har alla åtta låtarna varit och här är mitt tips: Låt 2 & 6 till final och 1 & 7 till andra chansen. I övrigt så har jag uppmärksammat  att även melodifestivalen använder sig av de lampor som jag tidigare har pratat om . Nån typ av led-lampa som inte behöver filter. Måste lära mig va de heter!

Kram o hej

Min e 94 cm

Följande är en sann historia som utspelat sig mellan två små barn:

Pojken: Vill du se min...
Flickan: Kan jag väl - oj men de sticker ut!
Pojken: får jag se din? Va mjuk den e!
Flickan: Mmm, o man kan stoppa in ett finger med. Din e hård...

Ungefär härnånstans kände flickans mamma som va i rummet intill o hade hört på att det var dags o gå in o sätta stopp för detta. Så in går hon o ser att de små liven har dragit upp sina tröjor och jämför sina magar med varandra. Och att pojkens navel putar ut =D

Så min mage e 94 cm runtom. Detta vet jag för jag mätte det idag. Jag har nämligen tänk att Mars månad ska gå i hälsans tecken. Jag ska ta upp min favvodiet och har dessutom gjort ett veckoträningsscehma. Jag ska i nästa vecka göra ett fystest med. Sen ska jag jobba på hela mars utan att kolla några resultat och sen vid slutet av månaden ska vi kolla midjemått och göra ett nytt fystest så får vi se hur långt jag kan komma på en månads BRA träning!

Kram o hej

USA ÄLSKAR KRIG?

När jag förra veckan bloggade om meldifestivalen så visade jag riktig fingertoppskänsla då de låtar som jag trackade gick vidare och min  favorit var inte ens topp 5. Vi får hoppas på bättre lycka ikväll då jag återigen ska blogga under programmets gång. Mede var förresten med i veckans RAW o var urusel!

På tal och scenframträdanden -fast modell mindre - så hade vi påhälsning ifrån Tranås musik- och danstreor. De var alldeles skitgrymma (för att vara estettreor). Otrolig energi och scennärvaro! Jag blir sjukt imponerad av deras lärare som jag för övrigt känner. De har gjort ett riktigt gott jobb. Jag såg nämligen dessa elever när de började ettan och det är en otrolig resa de har gjort. Man kan inte tro att det är samma människor som jag då träffade. Istället för osäkra små barn stod där självsäkra personer som ägde scenen och publiken!

Jag har förresten äntligen fått förklarat för mig varför amerikaner leker världspolis och krigar lite överallt. Kolla in deta så kanske ni med fattar - och dessutom får er ett gott skratt :P
Kram o hej


Gåtan bli allt mera intressant...

Nu har jag fått en del hjälp av den underbara fröken Linnea och bilden är typ uppe. Fast som Tony Irwing skulle säga:

MEN - Den verkar fungera i explorer men inte firefox =/
Utredningen fortsätter...

Det här påminner mig om den dramatiska kurva som jag har pratat om med teatertreorna.Vi hade konflikt, och nu e de konfliktfördjupning. Dvs gåtan har blivit svårare att lösa :p

Kram o hej

Jag blir tokig

Alltså de här med  o designa blogg e en alldeles ny värld för mig. Jag har dock tänk o göra en ny header till bloggen så att den känns mera personlig. Så jag letade upp en guide på nätet som berättade precis hur man skulle göra o så snickrade jag ihop en rätt så snygg header i PS o så följde jag guidens alla steg. PROBLEMET e bara att det vill ändå inte fungera! Jag har trippelkollat guiden och allt ser rätt ut men det stämmer ändå inte. Detta är MYCKET frustrerande!
Är det någon av läsarna som är bra på detta så PLZ kontakta mig!

Kram o hej

Lilla PG, akta dig

Dagens teaterpass var ingen höjdare =(
Tyvärr så e jag bara en person och kan inte hålla igång 4 konversationer samtidigt. Alltså blir det kaos när fyra styckna vill ha hjälp samtidigt i olika ärenden. Efter två timmars teatrande var jag alltså redo för graven. Men då kom dagens höjdare, som gjorde denna dag till en riktig bra dag.

Tre elever bad att få framföra en låt de hade gjort o detta visade sig vara en omskrivning av lilla snigel. Texten var nåt om att lila PG skulle ge dem mvg annars skulle han skjutas. Sånt här uppskattar jag vekrligen. Det musikaliska framträdandet finns oxå inpelad på film och kanske visas nångång framöver =)

Kram o hej

GRATTIS FAR

Idag har varit en riktig bra dag tycker jag.
Jag har suttit och pratat med B på förmiddagen igen och som vanligt är det mycket givande samtal. Känns som att jag har lite bättre koll på min framtid nu och vad jag vill att den ska innehålla och hur jag ska kunna uppnå det.

Har oxå haft fin dag på jobbet med lagom blandning av inspirerade och flummiga elever. Sen efter jobbet så åkte jag på ett mycket kort men givande möte. Jag sparar dock detaljerna i ett par dagar till men jag var riktig glad efter detta.
Senare på kvällen firade jag och mor min far som fyller 60 idag. Det blev kinamat och en sån där fryst tårta ifrån ica. Det hela e rätt ironiskt me tanke på att far e konditor =)
Sedan fick han ett par små presenter. Det stora firandet sparar vi till 4/4 då vi ska fira mor och far ihop. De fyller 110 tillsammans :p

Nu e jag sjukt trött i kroppen men skallen e pigg så jag e väl vaken ett bra tag till misstänker jag, fast kanske liggandes i sängen :p

Kram o hej

'Allå 'allå 'emliga armén!

Igår var en dag med mycket skratt. Jag tycker att arbetet med "trollkarln från oz" börjar flyta på riktigt bra och framför allt så har vi börjat ha kul på repetitionerna! En annan höjdare är när vi sitter i arbetsrummet och telefonen ringer...

En kollega sitter tillbakalutad o svarar lite nonchigt: "'allå 'allå 'emliga armén" varpå han nästan studsar upp, sätter sig ordentligt och fortsätter "hej, håkan". Ja det var ju rektorn som hade ringt. Jag o den andra kollegan som var där inne skrattade så vi hade svårt o andas =)

Jag älskar avslappnade människor som kan bjuda på sig själva. Tror och hoppas att andra upplever mig som en sån med =)

Kram o hej

Raggningsrutin

Jag vill passa på o tacka mina kära läsare. Det är inspirerande att se att det finns en skara som följer bloggen dagligen och det inspirerar mig till att fortsätta uppdatera ofta. Extra mycket vill jag tacka er som väljer att kommentera också antingen här på bloggen lr via msn. Det är verkligen inspirerande =)

Jag tittade på Raw igår och har utifrån det utarbetat följande raggningrutin:

Jag går fram till någon tjej:
Hej, jag har hört att ni tjejer gillar farliga killar, så vet du vad? Jag har AIDS!

Så sen fortsätter jag med:
Men du är rätt vacker. Har du nåt persiskt i dig?

Hon svarar antagligen nej och då frågar jag:
Vill du ha det?

Haha, alltså ibland e ståuppare klockrena. Snacka om vilka käftsmällar som man skulle få för detta! Men fasen va kul man skulle ha =)
Alltså om du inte fattat så e jag inte alldeles seriös med att lägga till dettta bland mina pu-rutiner :p

Kram o hej

När principer står mot varandra!

Jag har börjat söka efter jobb för nästa år eftersom det inte är säkert att jag får vara kvar i Vetlanda. Även om jag trivs och de trivs med mig så hänger allting på hur många elever som söker dit. Utan elever, inget jobb - o jag vill ha en B o C-plan oxå.

Hittade ett sjukt intressant jobb. SVT ska spela in en miniserie och de söker en manlig persisk skådespelare i åldrarna 30-50. Ok jag e visserligen 28 men senast idag gissade en elev på att jag var 45. Gud va kollegorna skrattade gott åt det :p

Inspelningarna skulle ske i april-maj och jag var fett sugen på att slänga iväg en ansökning - men april-maj e den tiden då vi har som mest att göra på jobbet. Jag har bl a premiär med "ingenting är bra, hejdå!" första veckan i maj. Så här står två av mina principer mot varandra:

Ska jag säga ja till livet, låta tåget gå och ge mig ut på äventyr? Lr ska jag hålla fast vid mina "måsten" och fullfölja mitt uppdrag? Trots att det kändes riktigt hårt att säga nej till äventyret så kom jag fram till att jag är ingen som lämnar folk i skiten - I'm not a quiter! Mina elever räknar med mig och det vore fel av mig at svika dem. Jag skulle kunnat ta tjänstledigt eller tom sagt upp mig för detta jobbet - men eleverna behöver mig!

Nu sitter du säkert och tänker att oddsen för att jag skulle fått jobbet är rätt små ändå - och visst, det är så! Men detta är ändå en principfråga för mig och just nu väljer jag att inte lämna mina elever i skiten, före äventyret. Tids nog märker vi om det var ett korrekt beslut!

Kram o hej

Moderskärlek

Har just läst August Strindbergs "moderskärlek" och som vanligt när det gäller den gode August så har det varit spännande och intressant läsning. Det har satt igång en del tankar:

Varför väljer två människor som tycker om varandra och vill vara omtyckt av den andra att bara såra varandra? Handlar det om djävulskap, brist på empati lr bara att ta hand om sig själv och skydda sig mot sånt som man tror kan skada en? Lr handlar det om nåt annat? Hjälp mig gärna tänka här gott folk!

En annan tanke handlar om dem som inte vågar släppa iväg någon de bryr sig om och älskar i rädslan för o va ensam. Tror att det bara leder till skit för dem själva: Antingen så lessnar de närmaste och går ifrån så har man blivit precis så ensam som man va rädd för lr så ser man till att de inte utvecklas och blir lika tragiska som en själv - så går man och har det på sitt samvete!

Nåt jag tycker att vi människor ska jobba dagligen med är att hitta tryggheten i oss själva så att vi kan låta bli att söka den hos andra utan istället låta dem prova sina vingar med!

Kram o hej

Mina förebilder - CHE

Tänkte att jag framöver skulle jag kunna berätta om en del människor som jag ser upp till av olika anledningar och jag börjar med Che Guevara!

Som de flesta andra visste jag inte speciellt mycket om che annat än att hans ansikte var på en tshirt jag hade fått och så var det nåt med terrorist. En dag då jag hade tshirten på mig säger en kollega "tur att den eleven har slutat ananrs hade ni haft världens diskussiona om guevara" och då slår det mig. Att gå runt med en che-tröja är att ta ställning och vad är det jag tar ställning för och emot. Så jag gick hem och började forska i ämnet. Bl a så hittade jag en jätte bra ljudbok av Björn Kumm som jag verkligen kan rekommendera! Så nu kan jag med stolthet bära min che-tröja och säga att det är en man jag ser upp till.

en inspirerande man och bok

Varför ser jag då upp till den man som anklagas för o va en grym terrorist som mördar utan att blinka? Det finns många anledningar. Che föddes med astma och levde i en mycket skyddad värld och han plugagde till läkare. Allt detta skulle egentligen lett till att han skulle leva ett ordnat lugnt liv i Buenos Aires. Men han struntade i allt där - han valde äventyret och livet och det växte han av. Där elitidrottare skulle krokna gick han vidare trots astmaanfall och när han skulle kunnat slå sig ner och njuta av det han åstakommit gick han vidare i skogen - vilket slutligen ledde till hans död. Han är beviset på att vi människor klarar av precis vad vi vill bara vi tål att pressa oss själva tillräckligt!

Han var oxå en sann idealist, och en mycket rättvis sådan. När andra rebeller ville skjuta sina fångar i cuba-kriget så stoppade Che dem för de var tvungna att dömmas i en domstol först. Han jobbade hårdare än de flesta andra och trots att han var minister åkte han till åkrar och liknande och jobbade sida vid sida med folket. Han vägrade ta emot nånting som inte folket i övrigt skulle kunna ha. Han var inte heller rädd för att säga sin åsikt trots att det gjorde att han skaffade sig mäktiga fiender.

Det jag oxå gillar med honom är att han kombinerade två skilda världar. Han var en mycket intellektuell person. Hans ryggsäck var alltid fylld av böcker och han lämnade hellre mat än böcker bakom sig. Han älskade schack och han ansåg att en av hans viktigaste uppgifter var att utbilda folket och bekämpa analfabetismen. Och vart han än kom så ställde han upp alldeles gratis och var läkare och tandläkare.

Che inspirerar mig till att våga släppa taget och utmana mig själv och veta att det är i det okända som utvecklingen väntar på mig. Att han hade samma idealistiska tankar som jag har idag gör ju inte saken sämre :p

Kram o hej


Che ler

 

Melodifestivalen

tänkte slänga en kort kommentar om varje låt:

1.VELVET:
Grym scenshow med snygga kläder och dans. Me like =)

2.Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox
: Lite roligt med kläderna men där va de slut påde roliga =/

3Molly Sandén:TRIIIIIIIIIIIST

4.E.M.D.: Kan det va så att snyggErik faktiskt har scennärvaro? Börjar tro det! Låten och showen var för intetsägande och va gjorde de me stormhattarna? Ge mig en av dem istället :P

5. Mikael Rickfors:
Låten känns för ospeciell för att ha en chans. Typ en Ledinlåt som alla andra - även om inte Ledin gjort den!

6.Maja Gullstrand
: En till med 60-talstema. Småmesig låt men nice dans =)

7.Sofia
: Den här kände så Aten-OS o det har redan varit ju :s

8.BWO:
shit, han har klippt håret kortare -FULT!!! En ballad? Vilken besvikelse men cool scenshow även om de snott den av Vetlanda revyn hehehe

Kram o hej

REDIGERING

Igårkväll och idag har jag sysslat med att redigera bilerna vi tog igår. Försökt få oss o se ut som introt på glamour lite grann. Alltså så där jävla översleta du vet :p
Här kommer kortet på mig själv:

Finfredag

Detta e bara första stegt i de färdiga bilderna som vi ska ha som intro =p Det ska komma till text och effekter!
Nu e de melodifestival =)

Kram o hej

MUSIK = POWER

Inom teater pratar vi om vad vi vill förmedla vår publik. Vi tror oss alltså kunna påverka vår publik med det som vi visar upp på scenen. Det är en stor maktfaktor man besitter då faktiskt. Och jag har många gånger sett föreställningar som påverkat mig och fått mig att tänka över både små o stora frågor. När jag satte upp "En natt i februari" ville jag att folk skulle gå därifrån med en mysig känsla av "allt löser sig" i kroppen och det var precis vad som skedde så visst kan man påverka folk med en BRA genomarbetat föreställning!

Men jag undrar om inte musik är ett ännu bättre sätt att påverka folk. För egen del så går jag gärna och nynnar och sjunger på refränger som fastnat i min skalle. Senaste kommer från en persisk raplåt med gruppen zedbazi:

Harshab harshab party darim
Partyhaye Toppi darim
Mast mikonim ta hal bokonim
Baba mast nakonim dige chikar konim?

Fritt översat betyder raderna:
Vi festar varje kväll
Har riktig bra fester
Super så vi får skoj
Vad ska vi göra om inte supa?

Det här är alltså nåt som står mycket långt ifrån mig. Visst jag gillar o parta me polarna ibland men absolut inte för ofta och fylla (o då pratar jag om fylla och inte salongsberusning) är något jag ogillar både hos mig själv och mina närmaste. Har en del negativa upplevelser med x och alkohol =(
Ändå går jag och rappar om hur jag super mig full varenda dag! DETTA ÄR FEL!!! Men rytmen och melodin har satt sig på hjärnan och finns där hela tiden. Jag tänker på afirmation som jag håller på med en del där tanken är lite slarvigt uttryckt "fake it 'till u make it". Tänk om när jag sagt de här orden om o om en sisådär 1000 ggr faktiskt börjar tycka att livet skulle va bättre om de va fest varenda dag? Jag tror och hoppas visserligen inte att det blir så men tänk om =S

Och tänk om man kan göra så med andra åsikter oxå? Vilka politiska åsikter som man skulle kunna hjärntvätta folk med. Tänk om folk går runt o sjunger om hur fantastisk Israel är, lr att homosexulla är inte människor lr att alla med utlänsk bakgrund borde deorteras? Jomen, ärligt - Varför inte? Bara det är en tillräcklig bra melodi så verkar ju hjärnan inte kunna motstå det!

Återigen har PG:s hjärna tänkt till - kanske lite för mycket!

Kram o hej

Finfredag

Idag är fredag = finfredag. Finfredag är något som morgonpasset i p3 börjat med. Tanken är att man ska klä sig så att man känner sig fin o gärna ta kort o skicka till programmet så kommer korten ev upp på hemsidan. Jag tycker att det är en kul grej så jag föreslog att jag o stora teatergruppen skulle klä upp oss idag. Vi Tog dels gruppbilder och dels individuella bilder som skall va som ett intro på föreställningen. Jag känner mig för närvarande riktig inspirerad vad de gäller föreställningen. Kul så länge det varar! Så här kommer ett kort på de flesta ur "ingenting är bra, hejdå"gänget.

Delar av mina teaterelever

Jag kan btw säga att jag för närvarande har noll inspiration för uppsatsen och att jag längtar till nästa helg då man känner sig rik igen :p

Kram o hej

ELLEN

Programmet till teatern Ellen

Om du inte tycker om teater kan du hoppa till slutet av detta inlägg! För detta är min recension av föreställningen Ellen som jag var o tittade på idag. Den handlade om Ellen Keys liv.

Först måste jag erkänna min sexistiska sida och säga att jag tycker att Åsa Arhammar som spelade en av rollerna inte bara är en duktig skådespelerska utan även otrolig snygg !!! Har jag tyckt enda sen 02 när jag såg henne på scen för första gången.

Pjäsen var inte alls så hemsk som jag hade föreställt mig även om jag inte skulle rekommendera den för en teaterovan publik. Men jag som är van skulle beskriva den konstnärlig och vakcer på gränsen till pretto men ändå folklig. Jag tyckte mycket om fondväggen och deras lek med ljus, men vad jag vet så e ljusets främsta uppgift att visa de som händer på scenen och det var flera gånger som detta inte skedde. Man borde ha lättat upp deras ansikten med små sidoljus!!! En rolig grej var att till bakljus använde de samma typ av lampor som jag beskrev från gårdagens konsert -COOLT!
Ljudet var underbart o detta var första gången jag kände effekten av stereoljud på en teater men här hade de lite tekniksa problem under ett par min.

Jag tyckte om humorn i pjäsen och även de musikaliska inslagen. Live musik på scen is da shit - speciellt när man blandar in musikern i själva spelet. Men jag kan inte hjälpa o få känslan av att den kändes amatörmässig. Detta tror jag beror på två saker: För det första så upplevde jag att de inte var synkade med varandra i sång och dans. Och för det andra så hur bra jag än tycker om Åsa så hade hon inen vidare sångröst =(

Jag är ändå glad o ha sett den men det är ingen föreställning som jag skulle rekommendera för andra att se (men jag kan se den igen) :P

Avslutningsvis så kommer de utlovade bilderna ifrån dagens fika:

Kram o hej

Fika i arbetsrummet

Visst blir man sugen?


Förvirrande funktioner och semlor

Det blir en lång dag även idag. Har precis avslutat arbetet för idag och kl 18 ska jag på teater så jag tänkte stanna kvar på jobbet eftersom teatern är 50 meter ifrån mitt arbetsrum. Jag har varit trött idag men det har också varit en spännande och rolig dag.
Började morgonen med att börja titta på ytterligare en film med teatertreorna. Den här filmen ska de ha som bas i provet om rollfunktioner. På eftermiddagen hade vi en låååååååååååång genomgång av rollfunktionerna igen. Detta med rollfunktioner är något förvirrande eftersom det till att börja med inte finns några gemensamma tydliga bekrivningar utan olika böcker och personer beskriver dem lite olika. Vidare så kan en karaktär ha flera funktioner och en funktion bestå av flera karaktärer. När det dessutom står rent faktafel i pappret eleverna har fått så kan du säkert tänka dig att det är något förvirrande =(

Stora teatergruppen har också börjat arbeta med "ingenting är bra, hejdå" och det har gått riktigt bra! Jag vet att jag kommer att svänga många ggr i den här frågan under arbetetmen just idag tycker jag att mina elever varit fantastiska. Det är skönt att se att de kan ta min regi och göra det till sitt eget och att de sliter som djur med att ta sig över de hinder som finns på vägen.

Detta om dagens lektioner. En annan höjdare idag har varit att en kollega tagit med sig semlor till alla i arbetsrummet. Detta var något som jag uppskattade så mycket att jag med glädje proppade i mig semlan trots att jag inte gillar semlor alls =P Bilder på festen utlovas så fort jag kommit hem =)

Men nu sitter jag som sagt här och väntar på teatern som ska bli spännande då jag föreställer mig att det är en typ av teater som jag oftast undviker. En rapport kan nästan garanteras!

Kram o hej

EMPATI

Det har varit en lång dag idag. Började dagen med ett snack med B. Gillar o prata med honom för han ställer så kloka frågor. Idag kom vi in på empati. Saknar jag empati som vissa påstår? Jag vet att jag inte gör det för då skulle jag inte kunna hålla på med teater. Väljer jag att inte ha empati i vissa lägen? Det tror jag inte, utan jag tror att jag har en stark empatisk förmåga men att den i vissa lägen blockeras pga starka känslor!

På tal om empati så har jag varit på välgörenhetskonsert ikväll. En av mina elever hade det som projektarbete och pengarna gick till ett barnhem i Rumenien. Flera andra av mina elever och bekantaa var också med. Det kändes fint att vara där och stötta dem samtidigt som man var glad åt att man hjälpte några sämre lottade.
Ljustokig som jag är var det det första jag började undersöka och jag såg faktiskt en ny typ av lampa som var ny för mig. Jag ska inte gå in på detaljer dock för det tråkar säkerligen ut dig. Däremot fick jag massa inspiration av att se ljus-magnus lösningar på bak- och frontljus. Vad som inte var bra var hans användande av ljuseffekter. De var i mitt tycke ologiska och  moving headsen var apfula. De här är alltså mycket dyra grejer och de pengarna hade man kunnat ta till annat än två apfula effekter.

Mina bekanta med flera var duktiga på scenen och jag är mycket impad av tjejerna som arbetat fram det här men för min del var en stor behållning barnkören. Förutom att jag tror att min biologiska klocka börjar göra sig påmind så var de alldeles underbara o naturliga på scenen. De bråkade, petade sig i nästan, dansade för sig själva, sjöng och ibland försökte de sig på några koreograferade rörelser med även om de glömde bort dem =) Åh de va alldeles underbara när de gjorde små hjärtan med händerna :P

Nu är jag hemkommen och har precis ätit resterna av gårdagens gryta som så klart var ännu godare idag. Här kommer en bild på den underbara barnkören btw

Kram o hej


Barnkören under välgörenhetskonserten

THE WESTERN FOOD

Nu har jag o far startat bilen med startkablar o så har jag varit ute o kört riktigt miljöovänligt i 50 min för o ladda upp batterierna. Hoppas de håller nu. Ska kolla de senare ikväll! Och jag kan meddela att far va hur go o snäll som helst =) Det kan förstås bero på att jag passade på o fixade hans trasiga digitalbox idag när jag ändå inte jobbade.

Jag var förresten riktig sur för detta med jobbet tills jag insåg att det gav inget så istället gladdes jag åt att jag fick sova ut :p
Nu sitter jag här medans maten står o puttrar på spisen. Jag gör chili con carne a'la PG. Jag hatade den rätten tills jag smakade det på High Chaparral och som om jag inte redan älskade de stället totalt så har de dessutom grym mat. Hemligheten e riktig kött istället för köttfärs. Så utifrån detta har jag experimenterat fram min egen variant. Just de - behöver jag säga att den ska ätas med bröd? The western style :p

Ikväll har förövrigt House säsongspremiär. Igår tittade jag på massa klipp med han som spelar House - ja, skäms på mig, jag vet inte va han heter - ihop med Rowan Atkinson o killen e riktig rolig och begåvad =p Nu ska jag gå o kolla till maten.

Kram o hej

WTF

Le och världen ler mot dig =)
Vet du vad? Det funkar tvärtom oxå. Igårkväll fick jag massor att tänka på och det var inte så gott om jag säger så. Somnade först vid halv fyra och imorse när klockan ringde så var jag allt annat än glad. Tog mig med möda upp ur sängen (efter att ha ställt om klockan 3 ggr) och drog på mig kläder och gick ut till bilen. Tänderna hann jag borsta men håret fick va som det var.

Väl ute vid bilen så ser jag att jag glömt o ha i sladden till motorvärmaren och alltså får jag stå o skrapa en bra stund. Jisses nu börjar jag få ont om tid. Är precis så jag hinner fram innan lektionen börjar, men va fan?!?!?!! Bilen startar inte.  Verkar vara nåt fel på batteriet.

Bör sägas att batteriet har krånglat tidigare men nu varit bra i över en månad! Tänker att de beror ev på den kalla motorn o sätter i sladden och ringer en kollega och ber honom släppa in mina stackars elever för jag kommer inte hinna fram. 40 min senare så e bilen uppvärmd och jag ska åka så jag kan åtminstone ha dagen andra lektion. Men WTF bilen e ännu mindre villig till samarbete nu och buss lr tåg hinner jag inte ta. Bara att gå in, ringa till jobbet o förklara att man inte kan komma alls idag för bilen krånglar. SURT sa räven!

Fast det som irriterar mig allra mest är att jag får be min far om hjälp, och då vet jag precis hur det kommer o låta. "Jag har ju sagt till dig att inte ha lamporna på. Och där har vi grejen med importbilar, de tål ingenting" osv . Kanske e bara jag som tänker så nu och kanske kommer han bara o le o hjälpa till utan at ankalga mig. Vi får väl se. Återkommer med rapport om detta!

Kram o hej

Vad ska jag skriva här?

Det finns två sker som tar upp mycket av min hjärnverksamhet. Det är jobbet och det är relationer. Skulle kunnat skriva hela böcker om dessa men jag vill inte det. När det gäller jobbet så har jag ju till att börja med tystnadsplikt, och för det andra så har jag en moralisk tystnadsplikt. Alltså jag tycker att man ska få säga och göra saker på mina lektioner utan att detta hamnar på nätet. Jag kanske kommer att göra undantag när det gäller lite mer allmänna grejer dock.

När de gäller relationer så har jag ju i alla fall inte tystnadsplikt =) Men jag vet inte... Tycker att det är bättre att man snackar direkt med en människa än genom en blogg. Och Vissa saker bör faktiskt stanna mellan två personer. Så jag får väl testa mig fram här och se hur mycket jag skriver om detta!

Just nu är jag inne på att skriva en del om framtidstankar och en del av det som tar upp min fritid, vilket för närvarande består av fotoredigering, plugg inför uppsatsen och "the west".

Det får räcka för denna gång
Kram o hej

RSS 2.0