Låtsastennis

Idag har det varit säsongspremiär för försäljaren och han sitter riktig bra alltså =) Jag har idag kunnat byta till mig massa kex, godis o cigaretter men dagens två höjdare var dels ett gäng ungdomar i gymnasieåldern som bytte en dosa snus mot en tomhylsa o dels  en liten söt tjej på typ 3-4 år som bytte till sig en hylsa mot lite läsk och en kram. Hon var såååååå söt =)

Jag har sjukt mycket inspiration på vagnarna just nu men däremot känner jag mig hämmad i Buffalo. Jag brukar vanligtvis va en retsticka o busa rätt bra där ute men nu vill jag verkligen undvika o dö eftersom jag då kan landa snett o förvärra nacken. Alltså håller jag lite lägre profil än vanligt. Vi ser fram emot den dagen då inspirationen infinner sig även ute i buffalos sand =)

Säkerhetstänket i chaparral är iår riktigt bra. Man har inte bara en A-plan för att förhindra olyckor utan även en B o oftast även C-plan. Desamma gäller personalomsorg. Jag upplever att vi blir riktigt bra omhändertagna så länge vi sköter våran bit =) En sån där liten detalj som jag har uppskattat idag var när en av tågsheferna på morgonen sa till mig att jag inte behövde ha säljarens rock på mig - utan att jag hade frågat lr nåt =)

En annan skön grej: Efter jobbet va vi 5 grabbar som drog o badade o sen när vi skulle torka så stod vi på rad me ryggen mot solen o så kom vi på att de här ser ut som om vi tittar på nåt. O så bestämde vi att vi tittade på tennis o så vred om skallarna samtidigt o applådera osv. Till sist kom de dit ett gäng tjejer som undrade va vi höll på med. Vi tittar på tennis, sa vi o de stod o tittade me oss i ett par min innan de kunde lista ut att de va låtsastennis o ingen riktig match vi tittade på :P

Kram o hej


Piknik i solen

Söndagar kommer o va min lediga dag framöver o så även idag. Vädrets makter har varit på min sida o solen o värmen har varit framme hela dagen så mr PG har tagit me sig S på piknik vid sjön idag. Tro mig, en varm sommardag e ett par badshorts så mycket skönare kläder o ha på sig än westernkläder me knäppt skjorta, väst, bandana o allt annat som hör till :p

En trevlig ny bekantskap var de heta räkor som vi hittade på kvantum o gjorde riktig niciga mackor med =)

O så till dagen funderare: Hur mycket förändras man egentligen med åren? Hur mycket av den 15-åriga Pouya finns kvar i dagens PG. Jag tror inte att jag är rätt person att svara på den frågan, men tycker att de är en intressant fråga. Vilken del av mig är så genuint jag att den har hängt med under alla åren trots alla förändringar som funnit med på vägen?

Kram o hej


För- och nackdelar

Har nu haft årets första arbetsdag på chappen o tänkte ta upp lite för- o nackdelar med att arbeta och bo på chappen:

Fördelar:
  • Man har massa härliga nya o gamla vänner omkring sig.
  • Man har världens roligaste jobb.
  • Alla bra möten med roliga turister.
Nackdelar:
  • Mottagningen: Jag har skaffat mobilt bredband men oftast fungerar bara GPRS-nätet, och jag har skaffat tv genom datorn men bilden bara laggar hela tiden :S
  • Jobbet sliter nåt enormt på kroppen.
  • Alla dryga oftast överförfriskade människor man träffar på.
Jag har haft en riktig bra dag. Inspirationen har flödat och det har verkat som det har varit liknande hos de flesta av kollegorna. Vi har kört över 2400 pers idag och det är då det är kul att jobba. Alltså när kroppen fungerar, energin flödar och vagnarna e fulla med turister som vill få ut max av sin resa och alltså är med på noterna.
En tanke som har dykt upp många ggr under dagen har varit vikten av timing för komiska effekter. En halv sekund hit lr dit så fungerar inte skämten lika bra =)

Jag var good guy idag och skulle vara sheriff och inte försäljare. Jag e himla glad att jag får växla mellan de två rollerna som good eftersom de ökar min inspiration ytterligare. Dagens roligaste runda tyckte jag var när vi fick ha en presentation i Buffalo för vi skulle fylla vattenvagnen och alltså blev tåget ståendes där ute en stund och jag hade chansen och underhålla min vagn i lugn o ro och utan en massa buller omkring en. Det var riktigt trivsamt och kärleksfullt måste jag säga =)

Kram o hej


Dagens stora nyhet!

Just nu sitter jag i min stuga på chappen. Min roomie ligger i sängen brevid o försöker sova. Hans första arbetsdag på tåget imorn o jag vet att han kommer att ha så fett kul. Jag minns fortfarande min första dag på tåget som en av de bättre i mitt liv =)

Dagens stora nyhet är att michael jackson e död - och jag blev alldeles chockad över beskedet.
Men varför bryr man sig egentligen? Vi e ju allt lite pinsamma. Förvann verkligen hela Irans frihetskamp bara för att en skönsjungande pedofil dog lr va hände? Jag vet inte för de har i alla fall inte nämnts i Svensk media under förmiddagen!!!

En annan stor nyhet fast på en lite mera personlig plan är att jag fått klart med nytt jobb. Det har varit mer lr mindre klart en  längre tid men nu e de alldeles klart. Jag är senaste tillskottet bland Per Brahes teaterlärare.
Jag fick välja mellan en lite läge lön som skulle omförhandlas direkt jag blir klar med min uppsats lr en högre lön som skulle omförhandlas först i april. Jag funderade länge o väl o kom fram till att jag e trött på att safe:a o dessutom kan de bli en bra morot så jag tackade ja till den lägre löningen =)

Gårdagens stora nyhet var ananrs att huxflux så va S ch jag hos mina föräldrar på grillkväll :P

Kram o hej



Första, andra, tredje...

Först och främst: Misstänker att jag har riktig bra nyheter att berätta nästa gång jag skriver här :P

För det andra: Ni som e i jkpg-trakten på lördag och lediga - det är en stöddemonstration för en friare Iran. Gå dit o visa stöd - för fan!!! Själv kan jag inte närvara då de e mitt första arbetsdag på chappen.

För det tredje: Restaruang Guldgaffeln i Nässjö e precis i min smak. Underbar mat o lagom variation till bra priser. Jag va där igår med S o bror o hans tösa och som vanligt var jag supernöjd. Lite synd bara att de inte hade någon efterrätt! De har tydligen afterwork på fredagar med fri buffé. Jag måste undersöka det så fort jag återkommit ifrån chappen =)

Slutligen: Tillit och trygghet e sköra saker - ta väl hand om dem gott folk ;)

Kram o hej


FEAR

Allt har ju två sidor och det är upp till var och en att välja att se positivt på saker o ting eller negativt. Det låter ju som ett rätt självklart val att välja det positiva men ändå finns där allt för många som väljer det negativa. Så varför gör man det?

Min teori är att det handlar om att rädsla. Rädslan att förlora! Inom idrotten pratar man mycket om att man ska våga vinna istället för att fokusera på att inte förlora. Samma sak gäller inom livet! Man går runt o väljer att se negativt på saker o ting för då har man inget att förlora men då vinner man inget heller.
Istället borde man gå runt med positiva tankar. Visst man kan bli besviken många gånger men det är så mycket bättre att våga satsa o kanske vinna lite än att inte satsa alls och förlora redan från början!

Mitt tips: Nästa gång du ser negativt på nåt. Våga möta dina hjärnspöken och lista ut vad din rädsla består utan, o sedan utmana den =)

Kram o hej

Flytt

Har idag flyttat ut ifrån min lägenhet o ska hänga hos päronen o S fram till torsdag/fredag då jag dar till chappen.

Fick bra besked hos sjukgymnasten igår o har fått töjövningar o andra övningar som jag ska göra flera ggr om dagen o de bör bättra på hälsan en hel del me tiden =)
Jag ska oxå kunna jobba så länge jag e lite försiktig me nacken!

Bror o hans tös e oxå här hos päronen och snart blir de fotboll. Sverige - Serbien i U21 EM. Nä nu börjar matchen.

Kram o hej

KÄNSLIGA VARNAS!!!

Titta mer än gärna på klippet här under ifrån CNN men jag varnar alla känsliga tittare!!! Med tårar i ögonen säger jag:

Kram o hej





Turistguide

Sorry att de inte blev nåt skrivet igår men ibland händer de lite för mycket omkring en :P

Saker som du bör göra när du besöker chappen är att:
  • Åka tåget minst 2 gånger
  • Se Lucky Luke-showen
  • Se västern-showen
  • Äta chiliconcarne i Old Mexico
Har du lite tur så kan du kanske åka tåget som kommer fram mitt i lökens show oxå så e du mitt i händelsernas centrum =)

Saker du bör undvika när du besöker chappen:
  • Indianshowen
    Jag förstår verkligen inte nöjet me o titta på ett gäng fjäderklädda människor som står runt en trumma med ryggen mot publiken o slår på den medans de ylar samtidigt som en minst lika fjäderklädd typ hoppar runt dem o utför nån sorts dans som mest liknar något som jag skulle kunna göra när jag e så pass full att jag knappt kan stå på benen.
Igår passade jag oxå på att ställa iordning min stuga inför kommande helg så att jag o min blivande roomie ska få så mycket space som möjligt. Ser nu verkligen fram emot sex veckor med massor av jobb, tågrån o härliga kvällar. Håll bara tummarna för ett bra besked idag =)

Kram o hej


jag o maestro
Jag o maestro rockar loss under midsommarfirandet :p


Jag är alldeles uttråkad under indianshowen men jag har i alla fall fina kläder =)


Turistlekar =)

S har taigt en massa fina bilder med sin kamera som jag tänkte lägga upp här så förstå min frustration när jag märker att hennes kamera tar XD-kort o min dators kortläsare inte kan hanter de :P Jag får väl utlova bilder längre fram helt enkelt.

Idag har jag mest lekt turist och guidat runt S i parken. Det har varit trvisamt men gud vad det tar på krafterna. Vi gav upp vid 6-tiden o återgick till stugorna där bägge två slocknade mer eller mindre direkt.
Jag har oxå testat att dra ner ytterligare på den kraftigaste av medicinerna med hittills gott resultat. Jag fick tom nöjet att dö på mitt enda rån ute i Buffalo idag och även om jag gjorde det lite i slow motion så kändes det inte alldeles skit i nacken. Ser väldigt mycket fram emot måndagens besök hos sjukgymnasten :P

För övrigt kom jag på nu att jag borde gnälla lite mindre om min nacke här på bloggen o istället prata om roligheter =)

Kram o hej

Midsommar bland cowboysare

Återigen är jag på chappen på o denna gång har S hakat på så vi kan fira midsommar ihop. En annan som är åter på plats är min gode vän Maestro som är en underbar gubbe ifrån Polen. Kan nog ägna minst ett helt inlägg om denna fantastiska människa men det tar vi nån annan gång.

Däremot tänkte jag berätta att jag har pratat med en av tågcheferna om min skada och vi kom överrens om att vi skulle ta ett gemensamt beslut om mina möjligheter att jobba iår efter att jag varit hos sjukgymnasten på måndag och fått höra vad jag ska o inte ska göra.

Nu ska vi snart iväg o fira midsommar. Mr PG är som sagt alldeles nykter och det känns lite ovanligt på midsommarafton. Jag har minskat på värktabletterna och istället har jag börjat massera mig själv med en värmande massageolja. Det funkar rätt bra men nattetid e fortfarande skit. Hoppas på förbättring där med snart =)

                             *****************************************

Det är många som vill prata politik med mig i dessa dagar. Dels beroende på en del av mina inlägg o dels pga läget i Iran. Det tycker jag är kul för det är ett intressant ämne att prata om tycker jag.

Kram o hej

Jävla kamera

Igår skulle jag pluggat. Märkte rätt snabbt att jag var alldeles för drogad för att kunna klara de två engelska vetenskapliga artiklarna så istället gav jag mig på att analysera de intervjuer som jag har gjort o filmat. Då tycker kameran att nä PG inte ska du bli klar me din uppsats så den börjar me att tugga i sig filmen som ligger i.
Som tur e så var det filmen med rånen ifrån chaparral och en del av elevernas monologer. Visserligen jätte trist att de e borta men de hade varit ännu värre om nån av intervjuerna varit borta. I alla fall, sedan krånglar den så mycket att man kan inte ens stänga igen kasettluckan längre =S
så nu e jag på jakt efter en ny kamera. Har just nu tre olika alternativ lite beroende på om jag lyckas låna en DV-kamera av någon annan så att jag bara ska kunna kolla på mina intervjuer däri o sen skaffa en med hårddisk.

Här e alternativen jag kollar på:

Som du märker så e jag lite lätt besatt av Sony men det har sin lilla förklaring. Det viktigaste med en kamera är optiken. Allt annat är egentligen bara strunt. Jag är inte så kunnig va det gäller just optiken men jag vet att sony använder sig av Carl Zeiss-optik vilket är bra skit så det känns som en garanti för o få bra bilder om man köper sony. Sen har just de här tre modellerna fått väldig bra kritik. Hoppas verkligen att jag kan få tag i en DV-kamera så kan jag köpa nån av de två modellerna med hårddisk  =)

Kram o hej


Fula skor

Nu har man fått tillbaka sina paras av svenska staten o känner sig alltså lite smårik. Och för en gångs skull e deras timing dessutom riktig bra. Har slösat på dem som bara den igår och idag.

Igår hade vi en liten avskedsfest för mig o en kollega. Eller fest och fest. Det var en trevlig kväll tillsammans helt enkelt. Vi samlades hos mig o fyra av kamraterna provade min spikmatta varav två bestämde sig för o köpa egna. Jag borde få en gåva av företaget som gör spikmattorna :P
De andra drack gott(?) vin o whiskey som mr PG bjöd på medans jag själv drack smoothies eftersom jag fortfarande går p å mina starka tabletter. Sedan gick några av oss vidare o käkade på en thai restaurang innan vi avslutade kvällen på en irlänsk pub. Jag drack te som puben bjöd på - NICE =)
Maten var himla så där. Återigen inser jag att jag borde starta egen krog. Om jag någon gång tröttnar på teater lr blir arbetslös ska jag läsa till kock. Det är ett löfte! Men däremot var de duktiga på presentationen utav maten. På min tallrik hade de gjort en ros av något rosa som vi inte kunde identifiera men god var den och fin :P

Idag började jag dagen med att träffa B i Nässjö och därefter var jag o skulle köpa en mjukglass. Väl inne i affären såg jag en kruka som fick mig att  tänka på S så jag fixade till ett paket med krukan o lite till och åkte till hennes jobb och lämnade det innan jag åkte hem till fina Vetlanda. Väl här så fortsatte shoppandet o nu slog jag till på stort och köpte nåt som jag planerat för i flera månader, nämligen mitt livs DYRASTE och FULASTE par skor. skorna är av märket MBT och ser mycket speciella ut. De e nämligen runda undertill. Tanken e att de ska belasta benmusklerna mera samtidigt som de e skonsammre mot lederna än vanliga skor. Just den modellen som jag gillade va de dessutom rea på så de kostade bara 2 laxar =)

Kram o hej


Vi flummar loss =P



Fin ros men resten ser lite så där ut tycker jag!



Visst e de fula? :P


Uppföljning

Förra inlägget väckte mycket hos folk så dags att följa upp det o förtydliga en del. Demokrati som ideologi e bland de vackraste som finns men den skendemokrati som vi har i vårt monetära system är ett skämt. De som inte förstår vad jag menar har tydligen inte brytt sig om att kolla upp de länkar jag har lagt upp här!

Demokrati bygger oxå på att alla ska ha tillgång till all information så att man kan bilda sin egen uppfattning. Tror du att du har tillgång till all information här i Sverige?

Jag har alltså inget emot sann demokrati utan att vi ska lura oss själva o tro att vi lever i ett demokratiskt samhälle!

Angående de där med utbildning. Det är himla bra att vi har möjlighet att lära oss språk inom skolans ramar, men för det första:
  • Jag säger kunskap o inte utbildning för du kan lära dig saker utan att gå en formell utbildning!

Och för det andra:
  • Utbildningen är vinklad. Har du funderat på varför Europa alltid ligger mitt i världskartan? Eller varför vi inte lär oss kinesiska?
Hoppas att du har lättare o följa me i mina tankar nu =)

Kram o hej

Mera kunskap till folket

I filmen Zeitgeist: Addendum som jag för övrigt helgonförklarat så anger de teknologi som världens räddning. Men jag skulle vilja påstå att teknologi är bara en del av lösningen. Teknologi är effekten av de som är verkliga lösningen på våra problem, nämligen kunskap.

Enkalste sättet att styra människor är genom att begränsa o vinkla deras kunskapsintag. Uppmärksamma att jag skiljer på utbildning och kunskap. Jag anser inte att papper på väggen e enda sättet att tillgodogöra sig kunskap.

Ett par viktiga faktorer för att få kunskap är:
  • Läs o skrivkunskaper - gärna på flera språk.
  • Friheten att kunna söka information.
  • Kritiskt tänkande
Jag tycker mig se att ju fler människor i ett land som är analfebeter eller har låg utbildning ju större förtryck och ju lägre frihet finns där. Senaste exemplet som nämns i media är mitt kära hemland där landet är delad i två läger. De högutbildade som vill ha en förändring och de lågutbildade som köper propagandan.

Men ett annat exempel som inte speciellt många av oss tänker på är deras antagonist, den store satan i väst, USA:
Även i USA är kunskapsnivån hos många förvånandsvärd låg och grundskoleutbildningen är färgad av regimen. Eller kanske inte så mycket regimen som systemet!
Låt oss t ex ta detta med andra världskriget. Alla VET VI att tyskarna var dumma eftersom de hade koncentrationsläger o dödade judar. Men upp med handen alla ni som vet att USA  oxå hade koncentrationsläger för japaner!

Jag kan dra upp hur många exempel som helst på sanningar som vi borde ifrågesätta, precis som de i Iran borde ifrågesätta sina ledare! Om jag har en lampaffär och du kommer in där för o handla o jag säger: mina lampor är bra men affären mittemot har ännu finare o billigare lampor  så skulle jag gå i konkurrs rätt så snart. Samma sak med ledningen i ett land. Klart att just de är bäst! Det är upp till dig och mig att syna deras bluff.

Vi i Sverige är inte mycket bättre heller. Vi har vår demokrati o vart fjärde år så väljer vi vilka som ska sitta i riksdagen o är fria o nöjda. Men hur ofta ifrågesätter vi att våra politiker har likadana åsikter till 90%? Ta bara ensådan grej som att vi har accepterat att demokrati är det bästa styret. Ett demokrati som inte fungerar! Varför letar inte vi efter en bättre lösning istället för att hänga fast vid ett sjukligt system där storföretagen o världsbankerna styr oss?

Kram o hej

Check-lista

Så har jag varit på Njudung för sista gången som lärare för teaterinriktningen. Städade bort mina grejer. Här e min checklista:

Saker jag tog med hem:
  • Mina böcker och pärmar.
  • Min mugg
  • Mina kvarvarande naturdietpåsar
  • De vackra avtackningsblommorna
  • Min hatt som vi använde i Oz
  • Mängder me underbara minnen
Och de saker jag lämnade kvar:
  • Matkortet
  • Nycklarna
  • En perfekt ljussatt aula så att tom en idiot ska kunna få till de framöver :p
  • En laserpenna och lite annan småskit
  • En bit av mitt hjärta

Kram o hej


Visst var de underbara blommor =)

10000 B.C.

Det har blitt en hel del filmer denna helg. En som  jag verkligen rekommenderar e
10000 B.C.
Den var inte så cool som jag trodde men ändå en riktig skön o fängslande film.



Det ska nog bli minst en film till innan det är måndag o dags för sista arbetsdagen :P
Sen måste jag ta tag i uppsatsen. Hoppas på att träffa en sjukgymnast nästa vecka med =)

Jag måste skryta lite. Jag har en underbar sköterska här idag som tar hand om lilla sjuka mig med :P

Kram o hej

Segern är min

Ok, jag har tre bortdomnade fingrar, kan inte sova ordentligt, har konstant ont o käkar tabletter som jag kan bli beroende utav MEN jag har i alla fall vunnit kriget mot bananflugorna =)

Så här var det: När jag skulle till 08 så fanns ett diskberg o massa fruktskal o matrester framme som jag inte orkade göra någonting åt och när jag återkom några dagar senare hade jag fått massa husdjur i form av de där jävla bananflugorna. Så vad gör man? Google e min vän i alla lägen så jag googlade lite på de o sen slängde jag alla soporna, diskade o gjorde rent i köket o så gick jag o köpte äppelcidervinäger efter förljande tips :

Blanda i tex ett glas:
1 dl äppelcidervinäger
 ½ dl vatten
1 msk matolja
några droppar diskmedel

Flugorna dras till det och drunknar.


Det funkade sjukt bra. Jag gjorde två glas o hade ena i köket o de andra i vardagsrummet. Redan efter 10-15 min var alla flugorna runt de två glasen och 3-4 dagar senare märkte jag att de inte fanns några flugor här hemma så jag hällde ut innehållet i de två glasen och till min förvåning så fanns där ca 30-40 flugor i varje glas med.

SEGERN ÄR MIN! MOHAHAHA =)

Kram o hej

Äntligen tog jag studenten!

Först o främst: Tack alla fina människor som bryr er så mycket om mig o min hälsa. Det är glädjande me stöd i svåra stunder =)
Något som jag har lärt mig genom åren e att de är endast i motgångar som man märker vilka som e ens vänner!

Idag tog mina mentorselever studenten. Av egen erfarenhet kan jag säga att det kommer o va bland de lyckligaste dagarna i deras liv. Men det har faktiskt kännts som att även jag tagit studenten. Dels för att även jag har kommit till slutet av denna resa o klarat mig med vad jag kan förstå mycket bra resultat. Dels för att när jag själv tog studenten så va jag aldrig med i gänget. Jag var skoltrött o skolkade o kom aldrig in i de hela. Jag kände mig mest som en utomjording som var o hälsade på bland alla studenter. Visst, jag var superglad över att slippa skiten framöver men kan inte direkt påstå att jag kände mig som en student eftersom jag varken delade min glädje me andra studenter lr tyckte mig ha förtjänaten examen (jag fick samlat betygsdokument).

Men idag var jag där! Konstigt vore väl annars me tanke på att jag e mentor för dessa härliga ungdomar, men jag kände mig verkligen som en del av det hela. Det kändes lite som att en bit av glädjen som fattades för mig för 8 år sen kom nu. Sedan var jag himla lycklig för mina elevers skull. Som gymnasiechefen utryckte det så fint i sitt tal:

Nu är de klara med scenskolan och statistroller. Nu ska de inta livets scen och spela huvudrollen i deras egen pjäs!

Jag kommer att sakna dem alla, var o en  på sitt sätt. Kära elever - det är med värme som jag kommer att minnas er!

                              **************************

En annan grej med detta med studenten: Vi dramapedagoger jobbar ju extrem mycket med grupprocessen och en  viktig del i det är ju avslutningen. När man tar farväl av varandra o förbereder sig för ett nytt liv. Jag har i teorin vetat om att man kan göra detta på många sätt beroende på hurdan man e som individ, men i praktiken har jag tyckt att alla som inte reagerar som mig e konstiga.
Men nu iår, när jag fått möjligheten att iaktta mina elever så ser jag det så klart. Avslutningsfasen handlar bara om att skydda sig själv och förbereda sig på nästa steg. Hur man gör det beror alldeles på hur man är som person. Vi har t ex de som trackar allt som varit, de som börjar skolka o slutar bry sig om de andra (i alla fall på ytan), de som ska springa runt o krama allt o alla mm. Jag tycker att alla de här sätten e så fina när man inser att de kommer från samma sak: En önskan om att ta hand om sig själv i detta avslut o göra det så smärtfritt det bara går!

Kram o hej

Aj aj aj =(

Hade en spännande kväll igår. Nacken ballade ur o ena heanden domnade bort så de va bara o sätta sig i bilen o åka till akuten där jag fick tjata mig till en undersökning. Det visade sig vara ett smart drag då de skickade me mig recept på tre olika värktabletter, en remiss till sjukgymnast och en remiss för magnetröntgen då de vill göra en ordentlig utredning för o ta reda på vad som krånglar.

Men tills vidare får jag äta starka tabletter i mängder vilket gör att jag e dåsig mest hela tiden men nacken gör inte lika ont i alla fall så får jag hoppas att nerven som går till de bortdfixar sig av sig själv annars kan detta va början på en jobbig resa:S

Kram o hej


jävla kyl

Det är lite sugigt just nu. Igårkväll så började elen krångla o jag hade noll ström i hela lägenheten. Imorse när jag fick tag i en vaktis så visade sig att de beror på att de e kortslutning i kyl/frysen. Så jag har kört över alla mina frysvaror till en kompis o kylvarorna tänkte jag antingen ha i kylen på jobbet lr slänga för misstänker att en del av dem redan hunnit bli dåliga.

Måste få tag i hyresvärden oxå för tydligen så e de hans sak o fixa detta även om han pluggar i malmö. Shit alltså - detta måste fixas o de snabbt. Me mitt matintresse så går ju inte o va utan kyl alltför många dagar!

Angående skägget: Yes, de e chaparralskägget som ska av i augusti igen =)

Kram o hej


Mera 08

Lite mera om stockholmsresan:

Jag o Linda va på en minipromenad när jag upptäckte va som ev skulle kunna vara Sveriges högst kulle. Så vi gav oss ut på kullklättring. På vägen upp så upptäckte jag alla de gula blommor som fanns på kullen varpå jag började hoppa o studsa upp för kullen sjungandes Jag är på väg till trolkarln, den magiska trollkarlen Oz. Snacka om att de va många som undrade va de var för idiot som studsade omkring där :P Fast väl uppe va jag riktig varm o svettig...


Jomen visst e de gult? :P

jag o linda
Svårt att plåta två pers me mobilen :P


Det var en klättring som hette duga :P


Tänkte berätta om restaurangsbesöket med: Vi var på ett ställe som hette Sonjas grek tror jag o jag hade beställt in grillspett med marinerad fisk och skaldjur till en kostnad av 210 riksdaler och till detta skulle jag ha ett glas vin som gick på ytterligare ca 100 spänn. Som förrätt  hade vi tzatziki.

Tzatzikin var den underbarste jag smakat på. Jag hade kunnat gifta mig me kocken bara för den :p MEN sedan kom huvudrätten:


Jag begriper inte för allt i världen hur man kan ta så mycket pengar för två mini-laxbitar o tre tigerräkor som man har på en salladsbädd som jag lika gärna hade kunnat köpa på willys för 6 kronor? Visst fisken va supernice o jag kommer absolut att experimentera me o citronmarinera laxen framöver men i övrigt kändes de hela som en meny som man hade velat betala en si så där 70 spänn för. Jag blev ju inte ens mätt på de.

Jag menar inte o tracka för hårt nu. Kvällen o sällskapet va fett nice o så var även deras service men jag funderar ju seriöst på att byta bana o starta en krog i 08. Jag menar 210 för de där? Då kan jag lätt ta 350 för min grilltallrik!!!

Kram o hej

Länge leve vår låtsasdemokrati =)

Ja, hurra! En seger för vår låtsasdemokrati! Piratpartiet är med i EU-parlamentet lr va de nu heter. Trist att junilistan hamnade utanför. I mitt tycke borde även de ha kört stenhårt me o va mot ipred o liknande så hade de fått alla piratpartiets röster med. Sverige bör nämligen lämna EU snarast!!!

Slänger med årtiondets mest intressanta dokumentärfilm med så kanske ni fattar vad jag menar med låtsasdemokrati!

Kram o hej




Hemma hos linda

Sitter hos föken linda (hon från roadtrippen om ni minns de) där jag övernattat. Måste säga att hennes soffa e riktig skum. De är en bäddsoffa som e stenhård till en tredjedel o resten e supersoft men de skummaste av allt e att jag sovit riktigt bra i den o nacken e återigen på väg mot rätt håll.

I natt var jag dessutom med om en ny upplevelse, nämligen att titta på tv-spel. Linda har en gammal sega o spelet lejonkungen. Så jag tyckte att hon kunde spela de o jag tittade på, lyssnade på musiken o bara mös :p
Linda har förresten världens coolaste etta. Vart jag än tittar på hittar jag nåt riktigt coolt som jag skulle vilja ha. Just nu håller hon på fixar frulle me HELLO KITTY TOAST. Alltså fatta hon har en brödrost som gör hello kitty figurer på brödet medans det rostas - me so like =D

O så va krogen igår - de tar vi nån annan gång när jag kan lägga upp bilder med.

Kram o hej

snark

Måste säga att filmen Iron man e inte alls så sugit som alla påstår. Den e faktiskt alldeles ok som meningslös underhållning.

Nacken e sämre igen =( kan bero på att jag hade svårt att somna igår pga att far snarkade o sen när jag väl somnade så blev jag inspirerad av honom o snarkade själv med.

Nu ska vi snart iväg o kläka på en grekisk krog som brorsan valt ut så jag hinner inte skriva så mycket mer än så!

Kram o hej

08

Är i sthlm nu o hälsar på bror. Vi har käkat pizza o jag har upptäckt en alldeles ny underbar pizza, nämligen spenatpizza. Den va fett nice =)

Jag e alldeles slut efter bilfärden. Det är mycket i huvudet nu o de tenderar ju att ta mycket energi ifrån mig o så har vi bilfärden som sagt. Jag har ju fortfarande problem me nacken så de har varit en hel del värktabletter för o genomlida den. Nån annan kanske skulle säga att jag hade ju inte behövt köra när de fanns två andra me körkort i bilen, men jag pallar verkligen inte o sitta i en bil om jag inte kör.

Btw e mc-donken bra roliga. Vi köpte idag en chokladmunk, en citronmuffins o en chokladmuffins o alla kostade de lika mycket trots att chokladmuffinsen både var godare än de andra två o framför allt bra mycket större. Hur tänker de där egentligen?

Bror e riktig söt. Man ser hur hårt han försöker för o få familjen o trivas här uppe. Han hade tänkt o bjuda mig o far på nattbio för o se senaste terminatorfilmen men hans äldre bror känner sig lite för gammal o sliten för o orka va uppe till 3 på natten :P

Kram o hej


Känslosam dag

Idag har varit en känslosam dag. Var så rörd när jag kom hem att jag var alldeles matt. Det har varit så många fina avslut idag att jag inte kunnat ta in beskeden om ev nystart. Har lite svårt o sortera i allt detta just ikväll så jag får väl återkomma me kloka tankar o så längre fram :P 

Imorn ska man till 08 - de ska bli intressant o se hur de blir :p
Jag kommer väl o tänka en hel del under helgen med eftersom jag har ett större beslut att fatta tills på måndag med.
Nä nu ska jag fortsätta tänkandet!

Kram o hej


Tillbaka till verkligheten

Så är även resan med Oz över och jag antar att de kommer att dröja länge innan jag får återse landet ovan regnbågen. Trodde aldrig jag skulle säga det men jag kommer att sakna det. Arbetet de tre senaste dagarna har varit kalaskul.

På tal om kalaskul så börjar nacken bli bra. I morse kunde jag tom ligga på rygg utan problem. Och vidare på tal om kalaskul: Jag hade lektion med teatertreorna idag. Det känns som att det var riktigt länge sen, även om det bara är en vecka sen sist. Vi spelade mitt favvospel - mr Bean med specialregler vilket innebär att vi har en kategori där eleverna ska imitera lärarna. Det är stenkul att se vad de fångat upp som de mest typiska för olika lärare. När en av de skulle imitera mig så va de:

pang, pang, jag älskar chaparral.

De var riktigt klockrent måste jag säga :P
Men för att återgå till Oz. Igår hände nåt riktigt fint. Efter ena föreställningen kom ett gäng barn fram o ville prata med Toto o sa: Toto, du är världens bästa hund!
Det är så underbart med barn. För dem var hon verkligen en hund o då blir jag så glad =)
Lämnar er med en massa Oz-bilder

Kram o hej


Häxan Nordan välkomnar Dorothy och Toto till Oz, landet ovan regnbågen


Lilleputtarna var glada att onda häxan Östan var död och sjöng som bara den =)


Fågelskrämman hjälper Dorothy att välja rätt väg.


Stackars plåtis har rostat fast!


Att besöka västans borg är att tigga om trubbel ;)


Vilka hemska ögon onda häxan Västan har fått. Synd att de beror på kamerans blixt bara :p


Till sist besegrar de Västan och får sin belöning av Oz aka Adrian


Och det hela vittnas av smaragdfolket och kameror.


Alla får va de önskat sig =)


Fast Dorothy vill bara hem till tant Em igen.


Och så avslutar man me lite sång och dans =)


Och slutligen lite flumm efter föreställningen =)

Back stage

Ännu en dag med Oz o nu vill jag påstå att vi har en färdig produkt som dessutom håller bra nivå. Skådisarna växer för varje föreställning och man blir tajtare både bakom scen o på scen o så inte minst så e samspelet me musiken oxå allt tajtare =)

Själv gör jag 4 människors jobb samtidigt i kontrollrummet och det är inte utan att man känner sig som en bläckfisk. Mina uppgifter under föreställningen är att sköta följande:
  • Ljusbordet (har räknat ut att det finns över 60 ljusbyten)
  • Lilla mixerbordet som e kopplad till en mygga o stereon för vissa ljudeffekter.
  • Stereon där jag har en skiva me lite olika ljudeffekter som jag fixat fram.
  • Datoranimationerna av oz som vi projicerar på en duk på scenen.
Jag e alldeles hypad o stirrig efter varje föreställning =P

Tänkte nu ta me er lite bakom kulisserna och berätta lite om hur vi jobbar. ca 1,5 h före varje föreställning så samlas vi o folket börjar sminka upp sig o dra på sig kläderna. Det är viktigt att alla har en grundsmink eftersom teaterljus kräver det. Därefter går man igenom så allt på scenen finns på plats och att tekniken fungerar som de ska. Därefter tar jag o mina kollegor till orda och går igenom tidigare föreställning och lite saker som man ska tänka på inför kommande föreställning. Med ca 30 min kvar så håller jag i en lätt röst o kroppsuppvärmning o går sedan runt alla o ger dem varsin lyckospark i baken.
Slänger med lite bilder tagna under förberedelserna oxå!

Kram o hej

oz
Lejonet har fått på sig sminket

oz
Så att han sen ska kunna ta en stund i soffan i hop med toto den mindre!

oz
Nordan - en av flera klippor på o bakom scenen, har på sitt bredaste leende =)


Alltihop övervakas av OZ. Och som svar på frågan: Ja, det är en omgjord bild på mig =P

Jag tror på gud!

Nja jag kanske inte riktigt gör detmen från o med idag tror jag i alla fall på mirakel. Vi hade premiär med musikalen Trollkarln från Oz idag - utan att hunnit ha ett enda genomdrag inför densamme. O pjäsen sitter till 90%!!!
Detta e alltså större mirakel än när Jesus gick på vatten!

Jag har som vanligt lagt ner mer tid än jag borde på föreställningen och bl a skrivit om den.  Alla de figurer som Dorothy möter är underbara karaktärer men min personliga favorit e hunden Toto (som i våran version talar). Detta för att jag själv har skrivit in henne i manuset vilket gör att jag tycker att alla hennes skämt e klockrena!

Nu har jag en liten vilostund fram till 15 då jag åter ska till skolan o förbereda kvällen föreställning. Med lite tur så e den ännu vassare än morgonens =)
Jag har precis suttit o kollat in Ingenting e bra, hejdå! Det är första gången jag kan se den som en riktig åskådare istället för att gå runt o va alldeles nervig för att allt inte ska sitta till 100 och jag måste säga att den är tom bättre än jag trodde. Jag som har regisserat den och läst den si så där 1000 gånger och sett den ungefär lika många gånger och som framför allt har hela tiden haft bilderna av den i min hjärna satt o grät till slutscenen.
Fyfan va vi e bra!!! =)

Lämnar er med en bild på Toto och jag gissar på att ni framöver får se fler bilder ifrån Oz

Kram o hej

från oz

RSS 2.0