Sköna söndag?

Det där me att man ska vila på helgerna verkar va något som jag o S har missat alldeles totalt :P Gårdagen gick åt till o springa runt o leka svenssons på ikea o sedan hälsa på mina päron eftersom min morbror o hans familj e o hälsar på hos dem.

Så idag borde jag ju ta de lugnt så jag orkar dra till jobbet imorn - lr? Nej då, idag har vi haft min far på besök som har hjälpt oss o fixa ihop sånt som vi handlade igår. Tanken e att vi ska skapa lite mera förvaringsutrymme eftersom de e så att en viss mr PG i praktiken har flyttat in hos S :P

Nu har vi bara tvbänken/bokhyllan kvar men tror att den får vänta till nån annan dag eftersom vi ska snart till mina päron igen o grilla =D Bilder utlovas (nästan) när allt kommit på plats :P

Kram o hej

Tragik lr komik

Tillåt mig fortsätta prata om Henrik Schyfferts föreställning. Han pratade om något som jag ofta ställs inför, nämligen hur man ska reagera när man ställs inför nåt allvarligt lr tragiskt lr så. Ska man bli tagen av stundens allvar lr ska man hitta humorn även i detta?
Jag tillhör kategorin som tycker att de man inte kan skämta om kan man inte ta på allvar heller. Sen kanske de gäller att välja sin skämt o tillfällen.
Det där e alltså de svåra de humor: Att ha rätt timing o rätt vinkling på de hela!

Påminner mig lite om när jag hörde på Ola Salo när han var sommarpratare. Snacka om att jag fick större respekt för den killen då. Kan rekommendera att ni letar upp o lyssnar på de programmet :P

Kolla btw på de två videon som jag slänger med. Ser du humorn i de? Lr e de bara tragiska?

Kram o hej








Att vara vuxen

De senaste dagarna har jag sakta men säkert tagit mig igenom Henriks Schyfferts The 90's - ett försvarstal. Jag brukar ju tycka att denne man suger hårt som ståuppare men här e han faktiskt riktigt riktigt bra. Helt plötsligt så e han inte längre mobbaren som har kul på andras bekostnad på ett alldeles för klumpigt sätt utan bjuder på sig själv istället o e faktiskt stundtals allvarlig.
Det sistnämnda tycker jag e de som skiljer en bra ståuppare från en sämre: Att man ska kunna vara allvarlig o rolig under samma föreställning  på ett trovärdigt sätt. 

Det jag kommer o ha me mig främst från denna föreställning e hans tankar kring vad är att vara vuxen. Det är att våga göra val o stå för konsekvenserna av de valen! Mycket klok tanke om du frågar mig =)

Kram o hej

Facebook: the movie

Halvligger i S:s soffa idag o tycker synd om mig själv som e sjuk o måste stanna hemma. Surfar runt lite för o fördriva tiden eftersom jag inte orkar göra nåt vettigt överhuvudtaget o så kom jag över den här videon. Ska bli kul o se hur många som fattar skämten i den =)

Kram o hej




Bläääää för JLT

JLT= Jönköpings länstrafik kan dra åt helvete. Efter gårdagen så funderar jag på om jag skulle ta den merkostnad på 2 lakan/månad som de innebär o ta bilen istället för tåget till jobbet.

Jag skulle åka från BP till sanda o hade fått veta att jag kunde ta ettan lr tvåan till sanda. Så jag hoppar på tvåan o frågar vid vilken hållplats jag ska hoppa av för o komma till Sandagymnasiet. Jag får sandagymnasiet till svar o chauffören tittar på mig ungefär som om jag vore en idiot. Ca 30 min senare e jag mitt ute i ingenmansland (även kallad öxnehaga) o när jag frågar busschauffören om vi snart kommer till sanda så får jag veta att vi redan passerat hållplatsen. Så hoppa av o gå över gatan o så hoppar jag på tvåan mot stan.

-Ursäkta men va heter hållplatsen vid sandagymnasiet?

Även här säger han Sandagymnasiet o kollar på mig som om jag va från uranus. Så Jag sitter där o stirrar på skärmen som talar om nästa hållplats. Hållplats efter hållplats passerar o så e jag tillbaka inne i stan. Hoppar av bussen o går bort o letar upp en linjekarta o märker att tvåan inte åker förbi sanda utan stannar en bit ifrån på en hållplats som heter Kungsporten. Så jag sätter mig på ettan, ringer skolan o meddelar att jag måste ställa in dagens lektion o kommer fram till sanda 30 min försenad!

Blääääää för JLT!

Som om detta inte vore nog så kan jag meddela att på de två turerna me tvåan, turen på ettan o tåget hem från Sanda så fick jag stå upp nästan hela tiden eftersom det inte fanns några lediga sittplatser, o jag var inte ensam om att få stå. Hur fasen tänker idioterna när de tar fullt betalt  för en tjänst o bara utför de bitvis? O tänker de inte på passagerarnas hälsa när hela bussarna o tågen e överfyllda me stående människor o de kör så hela skiten gungar värre än en Lissebergsattraktion?

Bläääääää för JLT

Kram o hej


Disneydags

Jag har hittat Sveriges sötaste o coolaste husvagn. Kolla bara in bilden!!! :P
Såg den för några veckor sen när jag åkte genom Vrigstad o var tvungen o stanna bilen o ta kort =)

Upptäckte för övrigt att jag trippelbokat mig imorn :S

Kram o hej


Ni minns väl de tre vänndernas husvagnssemester ifrån disneytimmen på julafton? De andra två vännerna är på andra sidan husvagnen ;)

Jag lider med Greenchen

Skulle åkt till chaparral idag men de blev ändrade planer. Jag var o bytte bil me pappa för o ha bra me bagageutrymme o sen när pappa skulle flytta om bilen så kom nån dåre o körde på honom. Min bil e megakvaddad o att hålla på fixa me försäkringspapper tog så mycket ork o tid att jag helt enkelt varken orkade med lr hade tid o åka iväg ikväll. Får se va som händer med stackars Greenchen framöver men jag får nog se framemot ett par bilfria veckor i alla fall =(

Men viktigast e faktiskt att min far inte tog någon skada. När jag tänker på va som hade kunnat hända om bilen träffat en halvmeter längre bak så blir jag vansinnig!!!

Kram o hej


Visst e detta sorgligt? =(

MJ

Även mr PG har sina konstiga dagar o idag har varit en sån dag. Jag har nämligen haft en riktig MJ-dag (o då menar jag den bortgångne sångaren o inte basketstjärnan). Så jag har haft igång hans musik i bakgrunden hela dagen o för övrigt oxå kollat på massa livespelningar med honom. Måste säga att den mannen kunde de där me live-uppträtanden o att jag fått massa niciga inspiration för framtiden ;p

Kram o hej


PG = Pensionär?

Lirade innebandy me några jobbarkompisar igår. Det var - tja va ska man säga, intressant :p

Vi var 5 pers o körde tre mot två. Som tur var så hamnade jag i tre-laget. Det visade sig att tempot på spelet var bland de sorgligaste jag sett. Om man inte stod still (vilket man gjorde mest hela tiden) så gick man o de gånger nån sprang så liknade de snarare lätt jogging. Men de som var aboslut sorligast me tempot va att de höll på ta knäcken på mig. Jag ansträngde mig verkligen till max i detta seniortempo o mådde allt annat än bra när jag kom hem o känner fortfarande av de nu idag :P

Visst jag kan skylla på förkylningen men får nog oxå inse att jag inte längre e den atlet jag var för 10 år sen hehe
Vi får väl se om de har blitt nån förbättring vid årets slut :P

Kram o hej

Kontrakreativ?

Kontrakreativ - e de ett ord? O tänker jag på rätt ord när jag säger det? Jag menar i alla fall människor som har en negativ inställning till allt annat än sig själva o sin verksamhet o som alltid försöker blockera alla andras idéer. Människor som inte ens låtsas om att de hör andra prata o avbryter andra bara för o komma me sin egen gojja.
Sånna människor stör mig nåt fruktansvärt o de mest störande måste jag säga e att jag efter snart 29 år inte kommit på något bra sätt att hantera dem.

Jag ska nog planera in de som delmål i min egna personliga utvecklingplan: Hitta en bra metod att avväpna idioter!

Kram o hej


Mina jobb

Jag funderar på om jag har skrivit vad jag jobbar med under kommande läsår. Fast om jag inte minns att jag skrivit de så kanske e de så att ingen minns att man har läst de heller. Så här kommer det:

Jag jobbar på Per Brahe gymnasiet i jönköping mån-tors. Det e en tjänst på typ 55%, dessutom så ska jag va på Sandagymnasiet på måndag o torsdageftermiddag så de blir ytterligare 15%.

Fredagarna komer jag att vara i Vetlanda på Njudungsgymnasiet. Det blir väl en 10-12% där med.

Det finns ett par saker som inte är optimala me detta upplägget. För de första så känns de jobbigt o behöva hålla koll på tre skolor va de gäller PM, rutiner osv, o för de andra så e risken rätt stor att jag inte kommer o hinna me sjukgymnastiken osv.

Fördelerna e däremot är att jag kommer o ha ett omväxlande jobb o få många nya kontakter samtidigt som jag har chansen o träffa mina fina kollegor o en del elever på Njudung. Sen borde de väl innebära en jäkla massa erfarenhet.
Dessutom så har jag sen jag upptäckt vikten av känslominnet blivit lite besatt av nya upplevelser o erfarenheter o att vara på tre olika ställen e absolut en häftig upplevelse som jag säkerligen kan ta fram o ha nytta av i mitt skådespelande =)

Kram o hej

7 chefer

Funderar på att försöka bli lite mera av en spara. Just nu känner jag mig som en äkta slösa o de känns som att de bara kommer o bita mig själv i baken.

Jag har dessutom tänkt väldigt mycket på ledarskap sista tiden. Jag har ju de senaste 4 månaderna fått vara me om att ha sju olika chefer på olika ställen o märker alltmer hur chefernas personlighet påverkar gruppen o verksamheten i mycket större grad än jag hade trott tidigare. Det får mig att fundera väldigt mycket över hur jag e som "chef" fast i mitt fall handlar de ju om lärare för en grupp lr mindre ansvarsgrupper.

BTW: No Liseberg imorn =/

Kram o hej

UGLY

För många människor går omkring o har en snevriden självbild. Vet inte om de e offer för jantelagen eller bara medias konstiga skönhetsideal. Det är två saker som upprör mig med de hela. Det första är att alltför många vackra skapelser går runt o skadar sig själva för att de tror att de e fula.
O för de andra: Skönhet kommer ju inifrån. Vet inte hur många gånger jag spanat in nån HB10 bara för att efter en stund tycka att de riktig gräsliga o tvärtom. HB10 handlar om inre skönhet - kom ihåg det!

Därför blir jag berörd av Bon Jovis låt ugly. Kolla bara in följande textrader:
If you could see yourself the way I do
You'd wish you were as beautiful as you


Kolla in videon för hela texten :p

Kram o hej


PG - LÖSSKÄGG

- Jobbar du på  tåget på high chaparral?

Den frågan fick jag av en nybliven kollega som hade suttit o stirrat in mig ett helt möte på morgonen. Han berättade att han o familjen hade åkt tåg o jag hade skrämt skiten ur hans fru (som good guy) till hans stora förtjusning. Han sa oxå att han kände igen mig även utan LÖSSKÄGGET! Låll :P

Jag har förresten en lite i alla fall för mig ovanlig situation på jobbet eftersom samtidigt som mig har en kvinna börjat där som har fått den tjänst som jag helst hade velat ha. Jag tycker de e aphäftigt o träffa henne för nu vet jag vad som krävs av mig för o få de jobb jag vill ha i framtiden. Jag kan säga som så att jag e på rätt väg men att jag nog har en bit kvar på vägen :p

Slutligen: Jag saknar chappens arbetstider o närhet till jobbet. Jag tyckte att de va jobbigt o kliva upp 07:30 de gånger jag hade varit o hälsat på S men nu jävlar får jag kliva upp 05:45 för o hinna till jobbet. Snacka om att jag e slutkörd. Somnar tom på tåg. O jag som hatar tåg =/
Men jag tror att jag kommer o vänja mig lite bättre efter hand o vara mindre trött.

Angående träningsplanerna: Jag har hittat ett megabra gym nära jobbet o de passar super eftersom jaag kommer o ha en del hål men jag misstänker att de kommer o kosta lite för mycket pengar för att jag ska ha råd me de. Ska höra efter närmaste dagarna =S

Kram o hej


Knasig video - fin låt =)

Här är en låt som jag tänkt på rätt ofta sista tiden. Misstolka nu inget gott folk ;)
Förresten visst e "videon" skitful? ;p

Kram o hej


Planer för läsåret

Så var chappen-äventyret över för denna gång. Visserligen ska jag va där sluthelgen men då ska jag inte jobba. Imorn börjar de nya jobben o jag ska erkänna att jag har tänkt mycket på de senaste veckan o de e inte utan att jag känner av lite stress i kroppen. ska bli skönt när morgondagen e över :p

Snart börjar de vanliga rutinerna. Jag har lite planer för läsåret 09-10:

Bli klar me uppsatsen under hösten.

Skaffa gymkort o börja träna  minst tre gr i veckan. Ska se om jag kan få med S på de hela med :p

Gå med i pistolsskytteklubb o börja skjuta aktivt

Sitta på en hästrygg - alltså testa på ridning!

Söka til DI

Ev. lära mig nån rolig dans. Tango låter spännande tycker jag :p

Kram o hej

En bra fråga!

Ikväll körde vi jag har aldrig o sanning o konka. Fick e sjuk bra fråga som jag bollar vidare till er som läser bloggen:

Om du fick fråga någon en fråga o vara garanterad ett ärligt svar, vem skulle du fråga o vad?

Kram o hej


Go-kart

Ikväll va vi ett gäng på 13 pers som drog iväg o körde go-kart. Det var premiär för min del o jag fick de berkräftat att jag inte e världens bästa förare direkt. Absolut roligaste tyckte jag var alla de gånger jag fick sladd (trots att man helst inte ska få de) för de e första gången i mitt liv som jag lyckats häva sladden :P

Jag har för all del fått mycket mera respekt för F1-förarna som kör i sjuka hastigheter i typ 1,5 h o inte får göra minsta misstag. Själv körade i 6-minutersetapper o gjorde knappt nåt annat än misstag! Men jag kom inte sist i alla fall :P

Slänger me lite bilder ifrån kvällen o gårdagen med =)

Kram o hej


Maestro, moi (fortfarande me alldeles för lite skägg) o den gode mr Newbridge



Maestros "lilla" köttbit :P



Moi, Måns (min roomie) o mathilda. Som ni kan se på Måns så blir vissa galna utav go-kart ;)



Jag o Johanna e kanske inte de bästa förarna bland tågarna men vi e fan i mig snygga ;p


120000

Vi har iår 120 000 biljetter för tåget o för mig o många andra e de stort prestige i att lyckas sälja slut på de biljetterna. Jag ser de som att vi då gör ett bättre jobb än cheferna för high chaparral ens vågat drömma om. Just nu håller nåt fantastiskt på att hända. Vi har chans o sälja slut på dem redan under högsäsongen o det är en jättemorot för min del. Varje gång de har tagit emot o jobba o man velat helst av allt att besökarantalet ska minska så man får ta de lite lugnt så har jag påminnt mig själv om 120tusen-gränsen o kämpat vidare.

Och tagit emot har de verkligen gjort idag, Vi har kört som galningar o redan vid två tiden började värmen o tempot påverka min slitna kropp (den e fortfarande sliten sen i söndags. jag håller på o bli gammal tror jag.) o de resterande timmarna körde jag på ren vilja o ett gäng värktabletter. Jag kunde dock inte ta vilka tabletter som helst eftersom vi skulle ut o äta senare på kvällen o då ville jag ha öl till maten.

På tal om de där me restaurangbesöket: Jag åt en köttabit på 300 g o va så mätt at jag knappt kunde andas. Då tyckte jag lite synd som stackars maestro eftersom vi hade beställt en bit på 800 g till honom :p

Slutligen vill jag oxå bara meddela att skägget e på väg ut igen vilket jag är mycket glad för. Jag ser fan inte klok ut utan skägg :P

Kram o hej







Ful(l)a gubbar

När jag va snövit på personalfesten så försökte jag ju gå in för rollen o bete mig så kvinnligt jag bara kunde o tydligen så lyckades jag ju lura en del människor. Jag måste säga att de va en super intressant. Efter en kväll som "tjej" så förstår jag tjejer lite bättre än tidigare o de e något som jag rekommenderar alla killar att testa på!

Alla obehagliga blickar ifrån fulla killar, allt strul me kläder som man ska ha extra koll på, stenhårda ben o trötta fötter efter en kvälls dansande i högklackade skor, öm nacke efter bh-band som trycker på o tuttar som en extra vikt o bära på. Smink som ska bättras på me jämna mellanrum, för o inte nämna att man inte kan klia sig i ansiktet som man vill o så inte minst de jäkla projekt som de e att gå på toaletten mm. mm.

Jag måste säga att jag e alldeles överlycklig över de faktum att jag råkat få en snopp vilket underlättar livet en hel del. Efter den kvällen inser jag mer än någon gång tidigare att vi måste alla kämpa tillsammans för kvinnans rätt i samhället! O då har jag bara upplevt andra könet under en festkväll.

Kram o hej

Snow white is hot

Så igår var personalfesten med filmtema och jag var utklädd till snövit. Jag börjar fatta de där me peacocking (lr hur de nu stavas) för fy tusan va folk raggade på en igår kväll. Totalt var de sju tjejer (varav en lesbisk) o tre killar (varav ena visste vem jag var) som raggade på mig. Det var asflummigt. Vidare var de så skoj att de flesta inte kände igen mig  så de va först när de hade blitt fulla o vågade sig fram o prata me mig som de fattade att de var jag :P

I övrigt hade jag en underbar rolig, nykter kväll o för varje fest som går så börjar jag tycka att de där me o dricka på fester för o ha kul känns konstigare o konstigare.

Kram o hej

personalfest


Roliga Rån

Igår var en inspirerande dag me massa roliga rån. Det viktigaste i mitt jobb e spontaniteten. Därför e det oxå viktigt att man byter roll ofta så att de inte börjar gå för mycket på rutin. Några av dagens höjdare:
  • Det första jag ser i en vagn när jag hoppar upp för o råna e ett par me lilarosa hår o säger oj cirkusen har kommit till stan sen går jag igenom hela vagnen o så på väg ut tittar jag på dem o nynnar på cirkusmusik innan jag går ut. Hela vagnen skrattar.
  • Jag ser en man o kvinna me två småflickor sitta ihop o antar att de e en familj. Går fram för o kolla ringar o märker att hon har ingen ring o tänker köra min sex före äktenskap-rutin så jag lyfter upp hennes fingrar o säger högt  här var de ingen ring o så tar jag upp mannen händer för o säga samma sak men upptäcker då att han har en ring varpå jag säger men däremot här! Fy skäms på dig. Vet din fru att du e här med främmande? Nu går du genast o ringer din fru o ber om ursäkt! Återigen skrattar hela vagnen!
  • S, hennes syster o mina föräldrar var på chappen igår o åkte tåget två ggr igår. Första gången så "snodde" jag en påse gröna russin av dem o bara slängde ut. Folket i vagnen trodde inte sina ögon :p o för all del inte en del av folket i Buffalo heller. Sen stod jag vid dem o skrek ut att det här var fattiga människor o deras barn kan inte haft det lätt. Det e så kul när man har bekanta på tåget för då kan man dra allt ett steg till samtidigt som de andra i vagnen blir lite smånervösa :P
  • Slutligen: Jag kom upp på en vagn igår o där fanns ett större sällskap utlänningar o de första som händer e att en liten unge i sällskapet börjar gråta o en av männen säger eskoja mikone vilket betyder han bara skojar på persisk-svenska o jag bara går två steg fram o vänder mig om o tittar på ungen o skriker saket vilket betyder tyst. Ungen blir tyst o de tittar på mig allihopa me fina imitationer av fågelholkar. Jag går vidare o börjar leta efter nåt o ta o en annan av männen pekar på sin fru o tycker att jag kan ta henne. Jag ser på henne o säger E du en  sån dålig fru? Du får ta o göra lite chelokebab (persisk maträtt) till honom för guds skull. Återigen e fågelholkarna framme :P NJUTNING mina vänner ;)


Kram o hej

RSS 2.0