Gott nytt år

Välkommen till 00-talets sista inlägg. Undrar vad 10-talet kommer att innehålla för min del, och för världens del. Mindre okupationskrig o större medvetenhet hos den lilla människan är vad jag hoppas på i alla fall. Och för egen del? Jag vill bara fortsätta vägen mot den man jag vill vara. Jag har kommit en bra bit på vägen men det är en väg som aldrig tar slut. För perfekt blir man aldrig även om de inte ska hindra en ifrån att försöka.

Något nyårslöfte har jag inte kommit på än. Borde va o minska midjemåttet med tanke på att jag fick kämpa för o få igen finbyxorna inför kvällens aktiviteter :P

Så slutligen kära bloggläsare, jag önskar dig ett gott nytt år o att 10-talet blir bättre än 00-talet!
Kram o hej
PG

Flintsmokes

Mindre politisk idag. Istället så funderar jag på vad som hade kunnat vara bra slogan till videon nedan. Va sägs om Rökning - tar dig tillbaka till stenåldern! LR Röka - något varje mansgris borde göra!
Lr har du kanske andra idéer? Tell me about them :P

Kram o hej
PG





Bernadas hus

För den som läste gårdagens inlägg o fann den intressant så kommer här två bra länkar:

Minst 15 döda i Iran

Wolfgang Hansson om läget i Iran

Jag minns när jag läste Bernadas hus o tyckte att den borde allra helst spelas upp för en persisk publik. Så de får se att när man inte håller ihop så e de revolutionären som har modet att göra något åt förtrycket som till sist faller medans alla andra fortsätter med sin strutsvariant o är "lyckliga" i alla sina dagar. De tankarna känns fortfarande sååååååååååååå aktuella - tyvärr! =(

Kram o hej
PG

Krigszon

När man blivit förtryckt så länge man minns o när förtrycket tar nya dimentioner för varje år som går så är det lätt att ta varje chans man får till att ge igen. DETTA ÄR FEL!!!

Det finns ett persiskt ordspråk som fritt översatt betyedr ungefär man lär sig hyfs av de ohyfsade! Och det är precis så det ska fungera. Man ska komma ihåg vad det är en förtryckare som man ogillar gör och gör man liknande saker själv så är man lika mycket förtryckare. Om man vinner en revolution genom att slå och sparka tills det inte finns någon lr något att sparka på så har man medverkat i att byta en förtryckande regim mot en annan.

Men det är lätt för mig att sitta här, lyssnandes på lite go musik i bakgrunden, och med en trasig bil som största problem och predika om hur man ska bete sig när man är mitt i krigszonen. Fast jag känner ändå att jag kan knyta tillbaka till det jag skrev under rubriken Pennans makt. För man vinner ingen revolution så länge man inte står enad mot övermakten. Och man blir inte enad så länge inte alla är lika upplysta. Istället för en kamp om liv o död på gatorna borde man föra kampen i stugorna o se till att upplysa de lågutbildade i landet om va som försigår!

Kram o hej
PG


Dagens låt

Den här låten e bara så rätt idag!

Kram o hej
PG





Pennans makt

Har precis kollat in sista delen av dubbelfilmerna om ches liv o död. O den har fåt igång hjärnan så jag tänkte dela me mig av min tankar!

För de första så ska jag återigen förtydliga varför jag gillar che. Det är inte för hans ideologi även om den ligger väldig nära min egen utan för hans envishet o mod för o förverkliga sig själv. Han lät varken sjukdom, familj, hot, korruption, lyx eller någonting annat komma i vägen för vad han ansåg vara hans kall i livet. Människor som trotsar allt o alla för o följa sin passion o övertygelse e beundransvärda oavsett om de e kommunister, kapitalister lr va de nu råkar vara. Fast nu kom  en tanke till mig: Om de e nazister då? Är även en nazist som trotsar hela världen för att sprida sin idealism beundransvärd? Lr en taliban? Det skulle ju betyda att alla världens terrorister är beundransvärda! O de som skiljer mina känslor för dem jämfört med che är just ideologin?!?!

Fast NEJ, de finns en stor skillnad på dem o che o andra frihetskämpar som man kan se upp till, o de är respekten för människan. Kan t ex rekommendera filmen afrikas lejon där hjältarna e muslimska frihetskämpar. Skillnaden mot talibanerna? Människorespekten. O även che - även om många påstår att han va massmördare - hade denna respekt o de blev faktiskt en av anledningarna till hans fall.

För - för att gå till min andra tanke: Många har sagt de före mig men det är verkligen så att pennan är starkare än svärdet. Man kan inte vinna en revolution mot en mälitär övermakt genom att ta till vapen. En revolution vinner man genom att ha med sig hela folkets stöd. O hur får man det? Genom utbildning, o då menar jag inte centralstyrd utbildning utan på gräsrotsnivå. När che var inne i Bolivia så hade han svårt att vinna stöd för sin kamp då människorna var rädda o tyckte att livet flöt på rätt ok ändå. Vad han borde ha gjort var ta hela sin styrka o skicka dem för att missionera bland folket. Om varje person kunde på ett passionerat sätt berätta om varför kampen behövdes för 10 andra så kanske ett par av dem förstod de hela o i sin tur förde vidare ordet o så va de hela igång. O så när man några år senare skulle påbörjat den militära kampen så hade man gjort me foket på sin sida istället för emot. O de e detta som gör hela skillnaden mellan seger o förlust!

Kram o hej
PG



Present för barn?

Måste jobba lite humor. Här är två underbara videon med massa presenttips för barn. O på tal om present till barn så kom jag att tänka på julafton o jag säger bara: VÅGA VÄGRA JUL! Nästa år hoppas jag på o fira jul bland en massa palmer nånstans =P







Min personliga favorit är MJ-dockan. Kan de bli sjukare än så? Tycker faktiskt att den slår Laden vs USA-spelet =D

Kram o hej
PG


RSS 2.0