Stackars Che

Du kanske tycker att jag snackat lite väl mycket om che senaste tiden - o i så fall kan du ju sluta läsa inlägget nu ;)

Jaså? du fortsatte? ok, då kör vi :P
Det är lite intressant att en del människor ser che som symbolen för revolution. För ärligt talat: che var mycket men en lyckad revolutionär? Mig veterligen så var Fidel hjärnan bakom revolutionen i Kuba, och saker och ting som hände i samband me detta (läs avrättningar av oliktänkande) o de två försök som Che själv gjorde slutade ju i katastrof, varav den sista ledde till hans egen död.
Nej det som var häftigt med che var hans vilja o självuppoffring för sådant som han trodde på-

Men Ches största nederlag kom inte under hans livstid utan senare och det fortsätter än idag. Hand upp den som har nånting med che guevara-tryck på! Själv har jag fyra t-shirtar. Jag har visserligen fått alla i present av min far men han har säkerligen betalat några kronor för dem (lr euron eftersom de e från hans irlandsresor).
Ok, rätta mig nu om jag har fel men che guevara var väl kommunist o hans största fiende var kapitalismen representerad av främst amerikanska företag. Stackarn måste vända sig i graven nu när hans ansikte blivit ett sätt för samma kapitalism att tjäna ännu lite mera pengar o stärka sitt grepp om världen.

Missförstå mig rätt: Jag tycker om att visa mig med ches ansikte på mig. För mig är det en positiv symbol (jag vet att andra tycker annorlunda) men i de ögonblicket jag betalar 250 för en t-shirt som har kostat 40 att tillverka bara för att hans ansikte finns på den så har jag ju spottat på hans grav! Jag tycker snarare att nån organisation som delar hans åsikter ska trycka massor med che-prylar och sälja de till självkostnadspris - så kan stackarn sluta upp med o vända o vrida på sig i graven!

Kram o hej
PG


PS. Bilden har inte kostat mig några pengar ;p DS.


EA-Sports!!!

Det händer och fötter mycket spännande efter lovet. Två produktioner ska färdigställas och så ska ettorna komma igång me sin röstträning. Kanske skulle jag använda mig av de här klippet? För även om de skämta aprillo på mig så är det ju mycket av det de driver med som jag anser vara viktiga beståndsdelar i skådespelarens röstträning!

Kram o hej
PG




"sport"lovet

Så hade man lov då. Förutom alla måste-saker ska jag ägna en del tid åt mina två nya leksaker: Mungigan som jag börjar faktiskt bli rätt bra på o så leksaken som jag skaffa igår - DJ HERO :P



Det e rätt skumt egentligen att man antingen ska va ledig lr jobba 50-60 timmar per vecka. E de nån mer än mig som tycker att man hade kunnat fördela de lite jämnare?

Kram o hej
PG

En sjukdom är en ängel som ibland tar me dig till gud

Egentligen så tycker jag att den här videon e otrolig pretto o sliskig. Men nånstans bakom sliskigheten o de tillrättalagda orden finns något som berör mig. Så jag tänker att om jag orkar lägga upp den här o du orkar titta igenom den i 10 min så kanske vi på nåt sätt har hjälpt den här pojken lr så kanske v ihjälper någon annan. Kanske kan hans historia påverka någon annan i rätt riktning?

Jag vet i alla fall att jag kommer o ha me mig detta:
En sjukdom är en ängel som gud har skickat till barnen för att de ska ha sällskap. Ibland så tycker ängeln att barnet klarar sig utan honom och går ensam tillbaka till gud. Men ibland så tycker gud så mycket om det barnet att han ber ängeln ta med sig barnet tillbaka till honom(lr henne?)
Och gud skickar nog änglar även till de vuxna barnen!

Tycker det verkar som en otrolig bra inställning som skulle kunna underlätta många svårar stunder för många människor. Själv tänker jag på tre människor som just nu har sällskap av änglar och en av de änglarna är jag rätt säker på att han/hon är på tillfälligt besök men de andra två - de väntar på att få ta me sig mina två kära tillbaka till gud. För gud måste älska dem lika mycket som jag gör! För även om jag inte tror på gud så gör de det o då vet jag att han/hon finns där och väntar på dem =)

Kram o hej
PG




Beat it

De här har absolut varit dagens låt.



Dansen e mycket svårare än de ser ut - tro mig!!! :P

För övrigt: Jag har hittat mitt examensprov va de gäller tankeläsning o påverkan. Och de bästa me de är att jag har ytterligare ett par månaders förberedelsetid innan jag behöver genomföra testet. Alltså gott om tid för ännu mera practice =)

Kram o hej
PG

Che gjorde fel?

Den här videon hade nån lagt in som kommentar här



Eftersom jag är för en öppen dialog så publicerar jag den. Men i min mening e den här videon precis den typen av dynga som har lurat världens "fria" befolkning de senaste 60-70 åren. Den är extrem ensidig o har vridit på saker o ting bara lite för mycket.

Uppmärksamma att jag inte säger att den ljuger. Den har säkerligen rätt i allt men den utelämnar sjukt mycket.

Eftersom de har varit mycket diskussioner kring det här me che så e de väl återigen läge o förklara min ståndpunkt:

Ja, che har dödat en massa människor, o e ansvarig för att ytterligare ännu fler blivit dödade. Och, JA - det är fel att döda. Hade jag varit kristen hade jag sagt att endast gud har rätt att ge o ta ett liv! Men det är inte därför jag uppskattar che. För mig är han en symbol för att satsa allt för sin övertygelse. Jag menar det var inte så att han gjorde allt detta för sin egen vinnings skull. Hade han velat de hade han kunnat göra klart annorlunda. Nä han trodde på något o han gav allt för den övertygelsen!

Förresten de här me o avrätta folk. Mig veterligen så har västmakterna avrättat massa människor som de har besegrat i olkia krig. Är det någon som pratat med deras barn och barnbarn? Varje dösfall innebär en tragik men det är segrarna som skriver historieböckerna.
Alltså gjorde che fel trots att han agerade efter sin ideologiska övertygelse precis som västmakterna har gjort i alla år!

Kram o hej
PG

West, sweet west

Är på chappen nu för återträff med tåggänget. Det är ju världens härligaste gäng o vi har haft skittrevligt. Igår va vi uppe till 3 o hade oss.

Idag har vi varit hos kulan (westernshop) o kollat in läget. Det är alltid lika farligt att gå in där. Jag kom ut därifrån 900 spänn fattigare men mycket mycket lyckligarre =)
Har inhandlat en ny hatt (en som jag varit ute efer i typ två år), nya hängslen o så en liten samling grejjor som jag ska inreda lägenheten med. Den som är nyfiken är välkommen o komma o titta på de hemma hos mig ;)

Filmen från i somras är oxå färdigklippt o den är precis sååååååååååååå B att den blir bra. Ed Wood hade älskat den =) Kanske kommer den upp på tuben så småningom :P

Kram o hej
PG

Roande tröja =)

Glömde imorse o ta på mig kavajen när jag drog till jobbet. Inget märkvärdigt me det kan man ju tycka, vilket jag tyckte oxå tills jag märkte att folket på tåget stirrade på mig o konduktören verkade himla skum. Sen upptäcker man vilken tröja man har på sig. På den står de:

Trainrobber
PG Target

Chaparral fortsätter roa mig även i de civila =)

Kram o hej
PG

hemlös

Jag kan åka norrut lr söderut
Österut lr västerut
till haparanda lr kenya
till kansas lr kina

men jag kan aldrig åka hem
för mitt hem bär jag med mig - i mig

o enda gången jag vet att jag hittat hem
är när jag ser det avspeglas i dina ögon
när jag känner hemmets värme i din famn

Jag är hemlös, lr som en snigel bärandes på sitt hem
snigeln har skalet utanpå o jag har mitt på insidan

Jag går världen runt tills jag hittar mitt hem i dina ögon

Kram o hej
PG

Va fan e de för fel på folket?

Åkte me de fullpackade tåget idag igen. Så klart ingen sittplats, eftersom jag hoppade på i huskvarna, de vill säga första hållplatsen :S
De e ju sj som har vättertågen. Statens järnvägar -  som numera e aktiebolag o förkortas egentligen sj ab. E de nån som funderat på va de blir baklänges? Jag tror inte att det är en slump!!!

Men de puckade tågbolaget är ändå inget jämfört me folket som åker tåget. Idag när jag hoppade på tåget så stod folket redan i gångarna. Bl a fanns där en gammal tant, som måste varit minst 70 o hade svårt att hålla balansen. O ingen av de som satt på sina feta rumpor reste sig upp för o erbjuda henne en plats o sitta. Är det så svårt att fatta? Vi som e i våra sk bästa år klarar faktiskt bättre av att stå än gamla tanter o småbarn. Varför ska vi sitta o låta dem stå? JÄVLA PUCKON (nu blir jag upprörd igen)

Men nu ska jag återgå till ba js - oj jag menar sj ab, o deras förbannade vättertåg. Nu kanske de e så att sj kan hävda att man köper bara själva resan o inte sittplats o har därmed ingen rätt o klaga. Men då undrar jag: Finns det ingen regel för hur många man får lasta på i varje vagn? Va händer om de t ex börja brinna? O betyder inte passagerarnas säkerhet något alls? Borde man inte ha handtag installerade om de har tänkt sig att man ska stå? Lr tillräcklig breda gångar så att folk kan ta sig förbi de stackarna som står?

Mest arg blir jag dock på mig själv o alla andra me mig som accepterar att de får va så. Ok, om jag klagar så kanske sj säger: men sluta åk då om de inte passar. Men om alla vi slutar åka - då tror jag minnsan att de får tänka om =)

Slutligen: Tågen på chaparral är från börjar av 1900-talet. Ni som har varit där vet ju hur de ser ut, men ändå är resan med dem fasen så mycket bekvämare än me SJ. O vi ser till att alla som åker får plats att sitta till skillnad från sj. Skäms ta mig fan.

Jag vill oxå poängtera att jag inte trackar sj:s tågpersonal som säkerligen gör så gott de kan, utan de som sitter där uppe o tjänar feta summor på att packa in dig o mig som boskap!

Kram o hej
PG

RSS 2.0