Morsdag

Jag måste skryta om min matlagning igen. Har grillat tvårätters till mor i dagarna två o jag e supernöjd me min insats. Lägger upp kort på gårdagens grilltallrik o efterrätt o så dagens burgare!

Kram o hej

maten





I'm back

Jepp så har man inte skrivit på ett par dagar och därmed tappat nästan alla läsare :p

Jag har varit extrem upptagen med jobb o annat denna vecka. O så har jag dessutom som ett brev på posten fått en fysisk reaktion på min stressiga månad. Jag fick ju nackspärr o de har fortfarande inte gått över. Senaste kvällarna har jag bara kunnat ligga på speciella sätt för annars har det gjort för ont för att jag ska kunna sova.

En kul grej: I onsdags så kom jag fram till att jag har varken tid lr ork till att laga mat o diska o sånt. Så på lunchen drog jag till libanesen i Nässjö o köpte kebab o pizza o fyllde kylen med så jag skulle kunna klara mig på kalla pizzor o kebab fram till igårkväll! Lysande idé tycker jag =)

Ska ta det lugnt ikväll o fixa lite jobb o så ska jag grilla för mor ikväll o imorn. Det är typ min morsdagspresent. Tycker de e bättre än o köpa nåt meningslöst faktiskt.

O så måste jag nämna en riktig klantgrej jag har gjort: Jag lyckades i all stress ta fel filmrulle så jag har spelat över bitar av de jag filmat på chappen. Får kolla senare om de va några viktiga bitar lr om de fortfarande går att rädda filmen.

Slutligen lämnar jag er med ännu lite mera humor =)

Kram o hej




Lite låll med Jesper

Känns som att jag repat me musikalgänget hela dagen. Och imorn e de monologkväll me teatertreorna. På fredag avslutas två kurser med - så nu e det mycket - igen! Just det en grej till: Imorn ska jag på topphemligt uppdrag med. Det kan bli intressant :p

Är hos päronen nu o har haft lilldanne här o vi har kollat på massa klipp o garvat. Här kommer kvällen höjdarklipp så får du med skratta lite (om du har samma humor som oss)

Kram o hej



Bläää

Lika bra som jag e på att laga mat, lika usel e jag på att städa. Så här ser lägenheten ut just nu:



Men lite ok är det att det ser ut som det gör. Jag har nämligen drabbats av nackspärr. Hade lite lätt nackspärr redan igår och imorse när jag vaknade kunde jag knappt vrida skallen. Kan säga att de inte var någon höjdare o jobba. Kändes som att jag hade en tjock dimma inuti skallen o antagligen var jag febrig med så som jag svettades. Fast de sistnämna e ju faktiskt bra då de visar att kroppen håller på fixar till sig själv. I alla fall - kom hem till lunch o sov två timmar innan det var dags att återgå till jobbet och sätta ljuset för oz.

Som tur var så hade en del av värken o framför allt febern släppt när jag vakande till liv igen. Arbetet med ljuset gick helt ok och jag hade hjälp av en av eleverna som absolut har förtjänat minst 40 guldstjärnor för sitt engagemang.

Nu ska jag lämna er med ytterligare lite chappenbilder - denna gång på några kamrater =)

Kram o hej






Back to the future

Nu e jag hemma från chappen igen o bloggen skall återigen uppdateras dagligen. Det har varit riktigt trivsamma dagar =)

Det finns tre anledningar till att jag år efter år söker mig till chappen och tåget:
  1. Mina kollegor på tåget är underbara människor. Det finns oxå en del annat folk på chappen som jag gärna återser varje år.
  2. Jag blir mer och mer intresserad av vilda västern och allt kring den. Numera känner jag mig som mest bekväm när jag e westernklädd. Hoppas de klädmodet återkommer :P
  3. Jag har ett underbart roligt jobb. Vi har kul tillsammans och vi underhåller upp till flera tusen människor varje dag. Och just den där direktresponsen man får av publiken är så nice. 
De här dagarna har varit riktig feta måste jag säga. Det råder en riktig positiv stämning på chappen. Mycket har ändrats till det bättre och jag upplever en annan sorts närhet än tidigare. Jag har oxå fotat och filmat en del under mina dagar där. Tanken är att jag ska ta ut de absolut bästa ur materialet och göra en riktig kort film på max 5 min.

Som vanligt (nästan i alla fall) så slänger jag med ett par bilder med =)

Kram o hej




Öppningsdagen

Första dagen på chappen har varit riktig bra. Jag e massa lycklig och inte alls så trött som jag hade väntat mig. Jag har mesta tiden varit i Buffalo och rånat tåg, vilket är ett riktigt trevligt sätt att fördriva en ledig dag på. Jag tyckte att slutrånet var en höjdare då sherifferna möttes av en galen dvärg (spelad av mig) i Buffalo. Det är så gott med vissa av oss tågare som man vet är bra på att spela med i situationerna och göra något riktigt bra av dem.

Vi har btw kört över 700 pers idag. Det är bra många fler än jag hade väntat mig. Slänger också med ett par bilder på ett gäng tågrånare!

Kram o hej

ajaj


tågare

Så mysigt

Äntligen har jag rest tillbaka i tiden och är återigen på high chaparral. Sitter nu vid min chaparralsysters dator o ska skriva ett par korta ord innan jag återgår till kamraterna här utanför. Kan säga att hittills har mina förväntningar infriats vilket innebär att vi grillade redan första kvällen jag var här. Slänger med ett kort på några av kamraterna. Imorn ska finkläderna på och det ryktas om att de ev kommer o finnas banditer i buffalo springs som rånar tåg ;)

En av katesbrudarna kom in just o vi sjöng lite Chitty med :P
Förresten, måste nämna att jag antagligen inte kommer o blogga så mycket när jag e här nere eftersom jag inte har egen internetuppkoppling än!!!

Kram o hej


på chappens ögningshelg

Let's get political

Ok, nu ska jag rabbla lite politisk gegga för dig.

Snart e de EU-bla bla-valet o ärligt jag bryr mig inte det minsta. Jag fattar ingenting och jag bryr mig ingenting. Det enda jag  bryr mig om när det gäller EU e att vi ska lämna skiten snarast!!!

Men nu e de ju så här att vi har en demokratisk skyldighet att rösta och lika mycket som vi skulle tänka på de svältande barnen i afrika när vi var små och maten smakade blä så ska vi tänka på de många människor som sätter sina liv på spel för att få chansen att rösta. Sen att demokrati egentligen inte fungerar behöver vi inte ta upp nu. Det får de själva upptäcka när de kommer dit.

Men som sagt: Rösta bör man! Och därför tycker jag att vi alla ska passa på att göra kommande valet till en protestaktion genom att rösta på piratpartiet. För ärligt talat, de här lagarna som kommit sista tiden för att hindra oss från att tanka hem saker e bara sjuka. Snacka om att ta från de fattiga o ge till de rika. Jag hade fått för mig att vi hade valt politiker som skulle representera oss- folket? Men detta e ju ytterligare bevis på att demokrati är en fin tanke som i praktiken fungerar illa!

Som sagt: RÖSTA PÅ PIRATPARTIET!!!

Kram o hej

Låll

Idag e verkligen en låll-dag o detta är dagens största LÅLL =)

Kram o hej


Show time

Ikväll är det dags för SR att ha sin show där höjdpunkten är filmen som vi har gjort tillsammans. Mr PG ska ev inleda me lite ståupp oxå. Och snart är det torsdag mina vänner =)

Eftersom ni missar mitt lilla ståupp-nummer ikväll så kan ni istället titta på videon här under o skratta lite.

Kram o hej


Fem favvisar

Mr PG håller sitt ord så här kommer videon på mina favvisar från igårkväll:

Första platsen:


Andra platsen:


Tredje platsen:


Fjärde platsen:


Femte platsen:



Det vore kul o få veta era åsikter kring dessa fem =)

Kram o hej

Schlagerkväll över nätet

Har just nu en jättemysig schlagerkväll över nätet. Nu när man kollat igenom alla bidragen tänkte jag lista mina 5 farovriter. Ska försöka lägga upp video på dem imorn om jag hittar nån version från  kvällens final då scenshowen, kläder o scenografi har spelat roll i valet. Här e min lista i alla fall:

  1. Moldavien: hora din moldova. Bara den låttiteln förtjänar en röst o sen har vi energin o glädjen i framförandet o så hennes kläder. PG likes
  2.  Norge: Fairytale. Killen har utstrålning o låten är spännande. O han spelar fiol. Kan man begära mer av en låt?
  3. Bosnien - Herzegovina: Bistra voda. De här grabbarna har så mycket attityd fast me en elegant tillbakahållsamhet. Djurisk råhet i lyxförpackning.
  4. Portugal: Todas as ruas do amor. Den här låten gör mig bara så glad.
  5. Israel: there must be another way. Bra budskap o vakcer o elegant presentation.
Kram o hej

Låt oss vara lagliga

Här kan du kolla på filmer o serier alldeles gratis o lagligt.  Själv har jag tittat på the omen från 2006. Ingen läskig rulle direkt men däremot e den vacker. Gillar bildspråket den har =)

Annars har mästerkocken varit framme igen o nu har jag underbar go mat för resten av helgen =P

Kram o hej

Det är över nu...

När jag skrev mit förra inlägg här så kom jag o tänka på en gammal gyllene tider-låt så lägger upp den här så får ni med lyssna o bli nostalgiska :p

Kram o hej



Nu är denna resa över!

Igår var det två föreställningar med Ingenting är bra, hejdå! Den första var allt annat än bra tyckte både jag o gruppen. Det fattades mängder med energi och vi var helt enkelt inte tighta. MEN och det här är ett stort men, efteråt kom flertalet i publiken fram med tårar i ögonen och berättade att de skulle återkomma senare på kvällen för att se den igen. Man vet att man har en riktig bra produkt när man gör en haldan insats o ändå berör publiken så som vi gjorde.

Senare på kvällen var det föreställning för allmänheten, vilket inebär mestadels anhöriga. Nu fanns koncentrationen där och även om många var nervösa och tappade bort sig så löste de det galant på scenen och vi levererade den tightaste föreställningen ever.

Nu är det över i alla fall. Tittar jag bakåt så ser jag att jag visst var stressad och pressad men inte alls så mycket som jag hade trott. En reflektion: Det kanske handlar om mognad? Att kunna regissera teater har jag kunnat länge, även om jag förfinat det sista åren, men jag märker att just regibiten är inte den stora biten utan det är allt omkring. Och det är just här jag tycker mig se en förbättring. Och då tänker jag: Det kanske handlar om att jag har blivit mera erfaren och har större överblick över vad som behövs göras. Jag kanske har förbättrat min sociala kompetens så att jag oftare får den hjälp jag behöver? Jag kanske har lättare att ta död på mina älsklingar (kill your darlings) för att lösa situationer? Eller så har jag helt enkelt grymma elever och kollegor omkring mig! En vild gissning är att det är en kombination av allt detta ;p

Här kommer förresten lite bilder ifrån en föreställning förra veckan!

Kram o hej

jocke pushar nikola
Jocke pushar Nikola att våga prata med Josefin: "Gå fram till henne och säg - fan va fin du är. Jag vill ha dig".

från ingenting e bra, hejdå
Raggaren - en karaktär som man skrattade åt, inte med.

Josefin går mot ljuset
Till sist blir det för mycket för Josefin som tar sitt liv och går mot ljuset.

Nostalgi

Här kommer lite skön 90-talsnostalgi!

Kram o hej



Bosse

Måste bara visa er ett kort på världens coolaste o sötaste hund (näst efter mopsar så klart)! Bosse heter han o e en riktig biker =P

Kram o hej

cool hund

Ingenting är bra, hejdå!

Här är VP:s artikel om Ingenting är bra, hejdå!

Pubilken kastades rakt in i tonårens intensiva jakt på identitet i pjäsen Ingenting är bra, hejdå! som esteteleverna spelade i Njudungsgymnasiets aula på fredagen.

I flera månader har eleverna i årskurs ett till tre på estetprogrammets teaterinriktning jobbat stenhårt med pjäsen. Igår levererade man resultatet för en jämnårig publik. Skratt bladades med burop, applåder och stående ovationer med djupa suckar. Precis så som ensemblen hoppats.

-Vi vill att folk ska reagera. Vi synliggör händelser där ungdomar känner igen sig, säger Pouya Golrou.

Publiken fick bland annat följa huvudpersonen Josefin, spelad av Lisa Carlesjö, som tappat lusten att leva, som träffar Nikola, i Nemanja Stojanovics gestalt, men blir dumpad, som råkar ut för det mest ohyggliga och till slut tar sitt eget liv. En kärleksscen mellan två killar finns också med liksom anarkokomunnistens, vänstertjejens och nationalistens funderingar om sin svenska verklighet. Och genom Daniel Henriksson bjuds publiken in i ragarens värld.

Pouya Golrou har själv skrivit om pjäsen något, men som han säger är den "fortfarande provocerande".
- Det är inga fingrar emellan, men ändå så att folk klarar av att se den, säger han.

Han berättar att eleverna verkligen satsat på produktionen och att alla har lagt ner sin själ och hjärta.
- De gör de skitbra! Och vi är fruktansvärt nöjda. Det är en svår pjäs och jag har tänkt många gånger att vi ska backa eller åtminstone ta bort de starka orden. Men detta är verkligheten, det är de orden som finns på skolgårdarna.

Nästa vecka ska Ingenting är bra, hejdå! spelas för allmänheten. Och Pouya Golrou hoppas att många tar chansen.
- Alla som är tonåring, har en tonåring eller som jobbar med tonåringar borde se den. Det är en bra produkt för tonåringar, upplysande för vuxna. Ibland tror folk att deras egna tonåringar är ensamma om vissa saker, men så är det inte, säger han.

Angelica Wilhelmsson

En mycket bra artikel tycker jag =) Hoppas vi ses på torsdag!

Kram o hej

Dagens video

Man kan nästan tro att jag har nåt emot wow:are men ärligt de har jag inte. Inte mitt fel att folk gör så roliga videon där de driver med er ;)

Förresten nån som e modig nog o haka på lite zorbing?

Kram o hej



Svaret på gåtan!

Svaret på gåtan från igår e att där finns ingen spegel utan ett identiskt rum på andra sidan o de synkar alla rörelserna. De korta stunder vi inte ser spegelbilden så dumpar han först mobilen o sedan får han den igen. Detta kan man se genom de små missar som finns där den största e att på slutet har spegelbilden fel fot framme!

För övrigt kan jag meddela att greenchen gick igenom besiktningen me enbart en trasig positionslampa o därmed slipper man ombesiktning. Äntligen känns de riktigt bra me mazda jämfört me den där skitbilen jag hade tidigare =)

Kram o hej

Finn fem fel

Har skickat iväg en del arbetsansökningar idag. Den stora världen o nya äventyr väntar på mr PG även om han gärna hade fortsatt me livet i dess närvarande form ett par år till. Men men - i de okända finns utvecklingen :p

Kom över en himla intressant reklam från samsung idag - verkligen smart marknadsföring. Kolla in den här videon o försök lista ut hur de har gjort. Kom ihåg att de e ett enda långt klipp o att de inte har datorredigerat det!

Kram o hej


Språkfanskapet

Jag ska ta o avsölja en hemlighet för dig. Svenska är inte världens svåraste språk att lära sig men någon dåre har kommit på att vissa saker ska heta en och andra ett - och de finns ingen logik bakom de hela heller. Det e nog den sak som utlänningar oftast felar på ihop me pronomen.

Men sen finns de vissa som skapar sig taktiker för att inte ta fel. En av desa personer är jag. När man i svenska språket sätter ihop två ord till ett sammansatt ord så e de sista ordet som man ska tänka på när man sätter en eller ett framför. T ex: det heter en revolver, och de heter ett skott - o sätter vi ihop dem så blir de ett revolverskott. Det här är något som en 11-12årig PG lärde sig utnyttja. De heter nämligen en jävel och ett fanskap. Med dessa ord så löste sig alla andra problem för min del för då kan de heta t ex:

Bollfanskapet
Bordjäveln
Ekorrfanskapet
apelsinjäveln
mm.

Ok, folk kanske tyckte att jag svor lite mycket men som en liten osäker tonåring tyckte jag att de var mycket bättre o svära lite mycket än att visa på sina språkbrister som fanns där pga att jag hade 11-års mindre träning än de omkring mig.

Nu vet du en av mina hemlisar ;)

Kram o hej
 

Premiär

Äntligen har vi haft premiär. Jag e så slut att jag inte vet va jag ska göra av mig men de va de värt. Precis som jag hoppades så gav vi två mycket bra föreställningar och publiken reagerade precis så mycket som jag hade önskat. Det spelar egentligen inte någon större roll hur de reagerar för alla har vi olika värderingar o mognadsnivå men ATT de reagerar e viktigt. Då vet man att de man har på scenen berör o väcker tankar - vilket e precis meningen me all teater.

För alla som vill se den så har vi allmän föreställning på torsdag 14/5 kl 19.00. Platsen e skolans aula =)

Kram o hej

Snart smäller det

Imorn e de premiärdags - punkt. Mer om det efter premiären, men jag vill däremot prata lite om själva pjäsen. Jag har nämligen upptäckt en liten hemlighet med den. Jag har äntligen kommit på varför just JAG vill sätta upp den o anledningen var mycket mera spännande än jag trodde. Fast som sagt de e en hemlighet som bara avslöjas för utvalda ;)

Kram o hej

pjäsens värld
Bilden jag har gjort på pjäsens värld o som varit inspirationskällan igenom hela arbetet. Imorn e mitt jobb över o de e dags för eleverna att möta sin publik!

Solidaritet - va hände me de?

Ikväll e jag riktig trött o gnällig. Så måste verkligen sortera massor för o komma fram till va jag helst vill gnälla om. För aldrig att någon alls skulle orka me allt mitt gnällande. Så då vill jag gnälla om bristen på solidaridet. Va e de me folk idag? Jag ser nu att världen inte förtjänar kommunismen när den består av så många egon.

Ni fåtalet som  fortfarande ger mig hopp om mänskligheten - ni ska vet att jag uppskattar er av hela mitt hjärta =)

Kram o hej

vilken natt =/

Mot vissa saker hjälper inte ens min nya sängkamrat, spikmattan. Igår kväll va jag ruggig trött o nacken värkte som bara den. Lite mat, lite piller, en lång varm dusch o så en stund på spikmattan så var jag återigen pigg o kry - o då var de dags att skriva lite här o sen sova.

Men herre min skapare (som jag inte tror på) vilken natt de vatt. Jag svettades som en gris o fick kliva upp fyra gånger för att byta sovt-shirt som varje gång var blöt som om jag varit i duschen me den. Som om de inte räckte så tyckte magen att de va på sin plats att passa på o krångla lite den med. Snacka om att jag var pigg när jag vaknade i morse - NOT!!!

Men vissa saker gör en lite gladare. Som när man ser elever drabbas av drama o musik. Det är så häftigt när man ser hur en övning greppar tag om någon o de e så inne i övningen att de inte bryr sig om nåt annat. de stunderna mår jag hur bra som helst.

BTW en av mina klasser ska på klassresa - till kalmar o äta pizza! De har blivit inspirerade av min resa då jag var i kalmar o åt pizzan som hade vunnit pizza-sm. De på pizzerian tyckte de va så coolt att de ropade ut pizzabagaren som trots att han hade massa kunder satte sig och pratade en stund me mig om pizzans underbara värld o så tog vi lite kort ihop. Han skulle skicka in dem till tidningen sa han. Jag för min del lägger ut ena bilden här på bloggen =)

Kram o hej

sveriges bästa pizzabagare
Jisses, jag har verkligen blitt smalare =D

Äntligen ljusnar det =)

De flesta tycker att man bara ska jobba så mycket som man får betalt för, annars blir man utnyttjad. Jag håller me till viss del, men man ska komma ihåg att man kan få lön i så mycket mer än kronor. Som t ex lugn o ro =)

I torsdags så skulle jag o två andra sätta ljus samtidigt som de skulle repas. Det slutade i katastrof me riktig hemskt ljus, så idag var jag o en av eleverna i aulan under två timmar o bara fokuserade på att få dit sex lampor. Jag blir så nöjd när man kan göra någonting grundligt. Det är så skönt när man kan ta sig tid o felsöka utan stress o sånt.

När vi var klara så gick jag och tänkte på hur mycket teatern har utvecklat mig. Min tekniklärare borde sett mig nu när jag felsökte bland 50 000 sladdar osv. Jag som aldrig lyckades lära mig ellära o har tummen mitt i tån.  O de människor som retade mig när jag va liten för att jag va höjdrädd borde sett hur jag hängde ut från en stege flera m upp i luften som om jag aldrig gjort annat! teater e utvecklande - på så många plan =)

Kram o hej

Årets reklam?

Den här reklamen borde få nåt pris alltså. Den e underbar =)
Synd att ölen smakar skit bara :P



Kram o hej

Kloka ord

Om du vill göra avtryck - se då till att ha fötterna på jorden, annars blir de svårt!

Kram o hej

Underbara träd

Jag älskar synen som möter mig varje gång jag kommer ut från min lägenhet, speciellt på soliga dagar =)

fina
Visst blir man glad av de här vackra träden? :P

hjärta
Och kolla in de här trädet som har format sig som ett hjärta. Me so like =)

Kram o hej

Superpizza

Nu har mästerkocken varit igång igen o lagat nåt som jag e lite extra stolt över!

delux

Den här pizzan innehåller så mycket fina ingedienser att jag inte pallar nämna alla, men jag kan säga som så att det här e ingen pizza som du kan hitta på viktoria lr nån annan pizzeria för all del =)

Kram o hej

Två månader senare...

Jomen nu har de gått ytterligare en månad o som sagt, denna månad har träningen o dieten sett annorlunda ut. Tanken var inget vikttapp men fortfarande bättre form och mindre midjemått. Så dags att redovisa reslutaten (fanfar):

Midjan:88 (minskning med 1 cm)
Vikten: 70,2  (höjning med 0,4 kg)
Armhävningar: 20  (Höjning med 5)
Situps: 30 (höjning med 10)

Det tyder väl på att jag har gjort av me ytterligare lite fett och börjat bygga på mig lite muskler, så jag e riktig nöjd med månaden. Jag ska försöka köra vidare i samma spår även denna månad men risken e rätt stor att jag inte kommer o orka me det med tanke på att jag nu har årets stressigaste månad framför mig. Jag återkommer om ca en månad igen så märker vi hur de blitt :P

Kram o hej

RSS 2.0