The winner takes it all

Återigen har jag slagits utav självklarheter:

Pratade med en elev idag om vapen o krig. Vi hade en gemensam nämnare i att vi bägge upplevt varsitt krig. Kom att tänka på att i bägge de krigen så var det ingen av sidorna som vann. Kanske är det sant som de säger - att i krig finns de bara förlorare. Och de största förlorarna är civilbefolkningen?

Fast nej, så är det inte. Visserligen är civilbefolkningen i de krigsdrabbade länderna de stora förlorarna, men där finns oxå stora vinnare: VAPENINDUSTRIN & KAPITALISMEN.

Med andra ord: Vi är hycklare de flesta av oss.
Vi bor i ett land som säljer vapen till ett krigsförande land (USA) o många av oss (bl a jag) har fonder där vapenindustrin ingår. Vi är vinnarna medans folket i bl a mellanöstern är förlorarna. Vi sitter här med våra peace-märken o förklarar hur mycket vi föraktar kriget samtidigt som många av oss vill hela tiden ha en lite större bit av kakan. Farbror Reinfeldt o hans likar har enda sedan östblockets fall med stor framgång gjort fina små söta (smyg?)kapitalister av oss. Och vilka var de som vann på kriget?

JUST DET!!!

Btw: idag avrättades tydligen 2 revolutionärer i iran. Priset för demokrati är högre än man tror. Tänk på de nästa gång du röstar i vår fina svenska skendemokrati =)

Kram o hej
PG

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0